Onontdekt Slovenië: waarom zo leuk?

Soča river, Ljubljana & meer!
Demi - Reisspecialist
Slovenië is voor veel mensen niet direct het eerste vakantieland waar ze aan denken wanneer de tijd van ’t jaar weer is aangebroken… Wanneer jullie op zoek zijn naar een avontuurlijke vakantie die jullie kunnen afwisselen met prachtige bezienswaardigheden en natuurrijke omgevingen is Slovenië hét ideale vakantieadres voor jullie… Wij vertellen jullie graag meer over deze onontdekte vakantiebestemming. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Ontdek het meer van Bled

Wanneer jullie vakantie vieren in ’t prachtige Slovenië is dit een grote trekpleister die jullie moeten hebben gezien. Dit leuke eilandje is hét middelpunt van het meer van Bled. En zeg nou zelf… Hoe prachtig ziet dit eruit? Avonturiers kunnen ervoor kiezen om met een roeibootje naar dit eilandje te peddelen en ondertussen te genieten van het prachtige uitzicht! Wanneer jullie liever niet zelf willen roeien, kunnen jullie ook met een pletna naar het eiland varen. Eenmaal aangekomen op dit eiland kunnen jullie er voor kiezen om een rondje rond het meer te lopen. Na een wandeling kunnen jullie de prachtige kerk bezoeken. Volgens een oude legende komt je wens zelfs uit wanneer je aan de bel van de kerk rinkelt… Te proberen waard toch?

TIP! Wanneer jullie willen genieten van een prachtig uitzicht, raden wij het uitzichtspunt Mala Osojnica aan. Via een (uitdagend) pad door het bos komen jullie uit op dit paradijselijke plekje.

Bezoek de hoofdstad Ljubljana

Wisten jullie dat Ljubljana één van de kleinste hoofdsteden van Europa is? Een voordeel van een bezoekje aan deze stad is dat jullie alles lopend kunnen doen! Ontdek onder andere Prešernov trg square, het centrale plein van de stad waar jullie een prachtige, roze kerk kunnen bewonderen.

Een andere must visit in deze hoofdstad is het oude kasteel van Ljubljana die zich bevindt op een bijna 400 meter hoge heuvel. Jullie kunnen er zelf voor kiezen om dit lopend óf met de lift te doen. Voor een paar euro kunnen jullie al gebruik maken van de lift.

De prachtige Soča river

Een andere must visit in het onontdekte Slovenië is de Soča riverDeze rivier staat bekend om haar kristalheldere water en is bijna 150 kilometer lang… Wow! Omdat het water uit deze rivier direct uit de bergen komt, is het water heel erg koud. Wanneer jullie alsnog een gokje willen wagen om hier een plons in te nemen, is het handig om dit met een wetsuit te doen. De rivier is vanaf verschillende plekken te bewonderen, zoals vanaf het Triglay National Park waar jullie gelijk een prachtige wandeling kunnen maken door het park.

De watervallen van Kozjak

Ontdek vlak bij het plaatsje Kobarid de prachtige Kozjak watervallen die een schitterende ligging hebben tussen hoge rotsen. Wanneer jullie langs de Soča rivier wandelen, kunnen jullie eerst de kleine waterval bewonderen. Vervolgens kunnen jullie je wandeling voortzetten naar de grootste (en bekende) Kozjak waterval die bekend staat om ’t groenblauwe water.

Bezoek het Bohinj meer

Waterratten opgelet! Het meer van Bohinj is ideaal voor wanneer jullie op een zomerse dag willen suppen of kajakken. Het water van dit meer is rustig, waardoor het perfect is om een dagje op het water te vertoeven. Ontdek de prachtige groene omgeving en huur voor een paar euro per uur een kajak of een supboard. Weer een ervaring rijker en een activiteit die jullie kunnen afvinken!

Het kasteel van Predjama

Wow… Dit middeleeuwse kasteel is gebouwd op een 123 meter hoge rotswand en is daarom ook één van de populairste bezienswaardigheden van Slovenië! Wat nog indrukwekkender is, is dat het kasteel is verbonden met de grotten van Postonja. Het bouwwerk is zelfs het grootste grottenkasteel van de hele wereld! Ook bekende acteurs, zoals Jacky Chan, hebben voor hun films deze prachtige plek bezocht. 

Ontdek de havenstad Piran

Dit prachtige kustplaatsje ligt op een schiereiland aan de Adriatische zee en wordt ook wel de parel aan de Adriatische Zee genoemd. Vroeger behoorde Piran tot het Italiaanse Venetië, wat ook nog terug is te zien aan de Italiaanse straatnamen en de Gotische bouwwerken. Bezoek onder andere het gezellige plein, de prachtige kerk en slenter door de knusse middeleeuwse straatjes voor een écht vakantiegevoel.

Leuk weetje! Wisten jullie dat je vanaf dit havenstadje zowel Oostenrijk, Kroatië als Italië en Slovenië zelf kunnen zien? Heel bijzonder…

Voor meer reisinspiratie, tips en persoonlijke reiservaringen kun je hier onze andere blogs lezen!


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.