De 8 mooiste vaarroutes van Nederland

Ontdek ze hier!
mooiste vaarroutes van nederland
Demi - Reisspecialist

Nu de zon buiten weer gaat schijnen, wordt het weer eens tijd om het water op te gaan! Haal de boot uit de winterstalling, of huur een bootje, en ontdek de mooiste vaarroutes van Nederland hieronder. Wedden dat jullie nog lang niet alles hebben gezien van ons prachtige kikkerlandje?

 

De mooiste vaarroutes van Nederland

Ontdek hieronder de 8 mooiste vaarroutes van Nederland. Welke vaarroute is jouw favoriet?

 

1. Vaarroute Elfstedentocht

Één van de mooiste vaarroutes van Nederland is de welbekende Elfstedentocht. Het voordeel van deze vaarroute is dat je niet elk jaar hoeft te duimen of ‘ie door kan gaan… Wanneer het zonnetje buiten schijnt, kun jij meteen het water op. Deze Tocht der Tochten is tegenwoordig volledig bevaarbaar. Vaar onder andere langs Leeuwarden, Sneek, Sloten, Stavoren, Harlingen en Dokkum en ontdek deze gezellige steden. Cultuurliefhebbers zullen hier hun ogen uitkijken!

2. Vaarroute Waddenzee

Vieren jullie vakantie op het mooie Vlieland? Sla dan zeker een boottocht naar Texel niet af! De Waddenzee is namelijk een schitterend gebied voor een boottocht. Vaar naar het gezellige centrum van De Koog op Texel en ontdek deze knusse badplaats. Wandel door de pittoreske straatjes en plof neer op één van de gezellige terrasjes.

3. Vaarroute Westerschelde

Een andere prachtige vaarroute die ons kikkerlandje kent is de Westerschelde. Deze vaarroute is alleen geschikt voor ervaren bestuurders, aangezien je flink te maken kan hebben met stroming en eb en vloed. Ook is dit een druk bevaren route en varen hier grote schepen. Leuke plekjes om aan te meren zijn onder andere de jachthaven van Vlissingen en Breskens. Wist je dat je vanaf de Westerschelde zelfs helemaal door kunt varen naar Antwerpen?

4. Vaarroute Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden staat bekend om haar prachtige vaarroutes. Waan je door moerrassen en grote meren en vaar vervolgens door naar de pittoreske dorpjes zoals Kalenberg of Giethoorn. Ga op avontuur met een kano, dobber rond in een sloepje of kies voor een actieve tocht met een roeiboot. Voor dit prachtige gebied vinden jullie genoeg uitgestippelde vaarroutes waaruit jullie kunnen kiezen.

TIP: Kijk ook naar een huisje huren met boot in Giethoorn

 

5. Vaarroute De Staande Mast route

Een andere gave vaarroute is De Staande Mast, ook wel afgekort als SMR. Deze route is eigenlijk geschikt voor boten met een masthoogte van meer dan 6 meter, maar ook prima geschikt voor een gezellige recreatietrip. Deze vaarroute begint bij Amsterdam en gaat helemaal door naar het noorden van Nederland. Uiteraard raden wij niet aan om de hele route te varen. Daarnaast is dit een goed alternatief voor boten die buiten de Noordzee willen varen, genoeg te bekijken dus!

6. Vaarroute Nationaal Park de Biesbosch

Ook Nationaal Park de Biesbosch is prachtig om doorheen te varen. Zo kunnen jullie hier verschillende soorten bootjes huren en de mooie rivieren, kreekjes en groene omgeving ontdekken. Wat ook erg leuk is om hier te doen, is te kiezen voor een rondvaart door het park. Zo hoef je zelf niet uit te vogelen waar je heen moet varen en vaar je langs alle mooie plekjes in dit nationale park.

7. Vaarroute Van Harderwijk naar Spakenburg

Op zoek naar een mooie vaarroute in Flevoland? Begin voor deze vaarroute bij Harderwijk en vaar richting Spakenburg. Onderweg komen jullie verschillende stranden en jachthavens tegen. Ook leuk om deze vaarroute te combineren met een uitstapje naar Center Parcs De Eemhof. Eenmaal aangekomen in Spakenburg kunnen jullie aanmeren in de Nieuwe Jachthaven.

8. Vaarroute Middelseeroute

Friesland heeft prachtige wateren, waardoor we graag nog een schitterende vaarroute met jullie willen delen. Wanneer jullie een deel van de Elfstedentocht willen varen, kunnen jullie ook kiezen voor de historische Middelseeroute. Begin deze vaarroute in Leeuwarden en vaar richting het gezellige Sneek waar jullie kunnen relaxen bij één van de vele terrasjes.

Let op! Deze tocht is alleen geschikt voor boten met een maximale hoogte van 2,46 meter.  

 

Op zoek naar meer tips, reisverhalen en inspiratie? Neem dan een kijkje tussen onze andere blogs!

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.