Giethoorn huisje met boot huren

3x parken & vakantiehuizen met sloep
huisje huren Giethoorn met boot
Geschreven op:

Een Giethoorn huisje met boot huren? Vakantiedealz zocht de beste adresjes voor je uit! Het Overijsselse Giethoorn is wereldwijd bekend en één van de meest populaire plekken voor een vakantie in Nederland. Er rijden geen auto’s en je kunt je alleen te voet, per fiets of per boot verplaatsen… Waar vind je dat nog? Naast Venetië natuurlijk 😉

Hieronder hebben we de beste vakantieparken, vakantiehuizen en huisjes in en rondom Giethoorn voor je op een rijtje gezet. Bij de meeste huisjes is een eigen boot of sloep inbegrepen en op Waterpark Belterwiede kun je op het park of in de omgeving een bootje huren.

Huisje Giethoorn met boot – 3x tips

Gelukkig zijn er meer dan genoeg opties om een leuk huisje in Giethoorn te huren met een boot of sloep. Je kunt kiezen voor een huisje op een vakantiepark of voor een uniek Natuurhuisje. Dit zijn onze 3 tips voor een vakantiehuis met sloep in Giethoorn:

1. Vakantiepark Giethoorn

Dé plek voor een vakantie in Giethoorn is (vanzelfsprekend) Vakantiepark Giethoorn. Het park heeft een geweldige ligging midden in Giethoorn en alle huisjes liggen hier aan het water. De omgeving is een waar paradijs voor waterliefhebbers en watersporters! Tussen 2 april en 31 oktober heb je tijdens een verblijf op Vakantiepark Giethoorn de beschikking over een eigen elektrische boot (met uitzondering van huisje de Watersnip). Er zijn huisjes voor 4, 6 en 12 personen te boeken.

Bekijk alle huisjes met boot op Vakantiepark Giethoorn

huisje giethoorn met boot

2. Waterstaete Ossenzijl

Een andere goede optie voor het huren van een vakantiehuis met sloep in Giethoorn is vakantiepark Waterstaete Ossenzijl. Dit park ligt net buiten Giethoorn in het plaatsje Ossenzijl. Bij aankomst ligt je eigen gemotoriseerde boot al op je te wachten… En wát een luxe villa’s, wauw! Alle villa’s (voor 4, 6 of 8 personen) liggen aan het water en hebben een groot terras en eigen aanlegsteiger.

Bekijk alle huisjes met boot op Waterstaete Ossenzijl

vakantiehuis met sloep giethoorn

3. Waterpark Belterwiede

Waterpark Belterwiede wordt ook wel het walhalla voor watersporters genoemd… Daar kunnen wij wel inkomen! Het park ligt op een geweldige locatie om de hoek van Giethoorn. De rietgedekte villa’s zijn luxe, ruim en hebben een groot terras met eigen aanlegsteiger. In de omgeving is er mogelijkheid om een boot te huren.

Bekijk alle huisjes bij Giethoorn met boot op Waterpark Belterwiede

huisje huren in Giethoorn met boot

Waarom een Giethoorn huisje met boot huren?

Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan Giethoorn? Dit klinkt misschien wat negatief, maar het is toch best uniek dat zo’n klein plaatsje in Nederland wereldwijd bekend is. Hoewel je het nu niet zou zeggen, was Giethoorn vroeger een extreem arm dorp. De armoede duurde erg lang, pas na 1900 werd het beter. En dit kun je terugzien aan de huizen. Over het algemeen geldt “hoe groter het voorhuis, hoe rijker de boer”.

Grappig genoeg was het de Nederlandse film Fanfare die Giethoorn op de kaart zette. De film uit 1958 behoort tot de mijlpalen uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Daarna kwam de toeristenstroom op gang. Vandaag de dag wordt Giethoorn niet alleen meer bezocht door Nederlandse toeristen… Reizigers van over de hele wereld komen speciaal naar Giethoorn om de magie van het dorpje te ervaren. Het wordt niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd! Je kunt zelfs mee op een rondvaartboot om een tour door het dorp te doen. Al met al genoeg redenen op een huisje in Giethoorn met boot te huren.

Meer Nederlandse huisjes?


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals