De zomer is officieel voorbij, en dat betekent dat we na kunnen gaan denken over de kerstvakantie. Natuurlijk kun je uren in het vliegtuig zitten voor witte zandstranden, maar wist je dat Nederland ook ontzettend veel prachtige plekken heeft? Wij willen je graag 5 unieke plekken tippen om aankomende kerstvakantie heen te gaan.

 

1. Uitwaaien op de Waddeneilanden

Veel mensen trekken alleen in de zomer naar de Waddeneilanden, maar eigenlijk vinden we de Wadden in de winter nog veel magischer. De gezellige eilandsfeer, knusse restaurants en frisse zeewind; het is de ideale plek om even helemaal tot rust te komen. Onze favoriete Waddeneilanden zijn Terschelling, Texel, Ameland en Vlieland.

>> Bekijk hier voor luxe huisjes en luxe hotels op de Waddeneilanden!

2. Proef de kerstsfeer in Maastricht / Valkenburg

Eén ding is zeker; rond de kerstperiode moet je een bezoekje brengen aan Maastricht en / of Valkenburg. Dit jaar zullen er iets minder kerstmarkten georganiseerd worden, maar de kerstsfeer blijft! Je kunt in deze stad de leukste kerstcadeautjes scoren, om daarna een kop warme glühwein op het terras te drinken. Onze lievelingsrestaurants van Valkenburg en Maastricht? Dat zijn Chäteau St. Gerlach (Valkenburg) en Onglet in Maastricht.

3. Natuur & romantiek op de Veluwe

Dit jaar is de Veluwe populairder dan ooit geworden… En dat is natuurlijk niet voor niets! Op de Veluwe kun je lekker fietsen, er zijn veel goede restaurants en daarnaast is het zeer gemakkelijk om een hotel op de Veluwe te vinden. Vanuit veel hotels kun je direct het Nationaal Park Veluwezoom in. Daar kun je bijvoorbeeld een gratis fiets pakken (vrijwel elke grote ingang heeft fietsen staan) en de winterse natuur ontdekken. Heeft het gesneeuwd? Dan is een tochtje met langlaufski's erg leuk om te doen!

>> Bekijk hier huisjes met hottub op de Veluwe

4. Roadtrip langs verschillende steden

De kerstvakantie is de ideale periode om Nederland écht te leren kennen. Natuurlijk kun je naar één van de natuurgebieden, maar wat nou als je meer van steden houdt? Dan is een roadtrip langs verschillende steden echt iets voor jou. Je kunt een roadtrip maken met de auto, de trein en zelfs per fiets (al kan dat in de kerstvakantie natuurlijk wel een beetje koud zijn). Overdag kunnen jullie proeven van de winterse sfeer in de stad, om 's avonds te genieten van luxe in één van de leuke Van der Valk hotels. Deze hotels hebben namelijk de ideale uitvalbasis voor een citytrip in eigen land.

5. Terug in de tijd in Bourtange

Niet veel mensen kennen de plek Bourtange, maar geloof ons: bezoek het! Bourtange vind je in Groningen, op de grens van Duitsland. Deze oude en kleine vestigingsstad brengt jou terug de geschiedenis in. Denk aan schattige straatjes en unieke bezienswaardigheden. Vooral tijdens een wandeling langs de grachten, officiershuizen en toegangspoorten leer je dit stadje echt goed kennen.

 

Naast deze 5 unieke plekken om tijdens de kerstvakantie te ontdekken zijn er natuurlijk nog veel meer mooie plekken in ons eigen land. We schrijven regelmatig blogs om deze bijzondere plekken uit te lichten. Ben je benieuwd naar meer hoteltips, prachtige steden en de informatie hierover? Bekijk dan onze overige blogs!

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter