Kerstvakantie in eigen land

Dit zijn 5 unieke plekken om heen te gaan
Maaike - Reisspecialist

De zomer is officieel voorbij, en dat betekent dat we na kunnen gaan denken over de kerstvakantie. Natuurlijk kun je uren in het vliegtuig zitten voor witte zandstranden, maar wist je dat Nederland ook ontzettend veel prachtige plekken heeft? Wij willen je graag 5 unieke plekken tippen om aankomende kerstvakantie heen te gaan.

 

1. Uitwaaien op de Waddeneilanden

Veel mensen trekken alleen in de zomer naar de Waddeneilanden, maar eigenlijk vinden we de Wadden in de winter nog veel magischer. De gezellige eilandsfeer, knusse restaurants en frisse zeewind; het is de ideale plek om even helemaal tot rust te komen. Onze favoriete Waddeneilanden zijn Terschelling, Texel, Ameland en Vlieland.

>> Bekijk hier voor luxe huisjes en luxe hotels op de Waddeneilanden!

2. Proef de kerstsfeer in Maastricht / Valkenburg

Eén ding is zeker; rond de kerstperiode moet je een bezoekje brengen aan Maastricht en / of Valkenburg. Dit jaar zullen er iets minder kerstmarkten georganiseerd worden, maar de kerstsfeer blijft! Je kunt in deze stad de leukste kerstcadeautjes scoren, om daarna een kop warme glühwein op het terras te drinken. Onze lievelingsrestaurants van Valkenburg en Maastricht? Dat zijn Chäteau St. Gerlach (Valkenburg) en Onglet in Maastricht.

3. Natuur & romantiek op de Veluwe

Dit jaar is de Veluwe populairder dan ooit geworden… En dat is natuurlijk niet voor niets! Op de Veluwe kun je lekker fietsen, er zijn veel goede restaurants en daarnaast is het zeer gemakkelijk om een hotel op de Veluwe te vinden. Vanuit veel hotels kun je direct het Nationaal Park Veluwezoom in. Daar kun je bijvoorbeeld een gratis fiets pakken (vrijwel elke grote ingang heeft fietsen staan) en de winterse natuur ontdekken. Heeft het gesneeuwd? Dan is een tochtje met langlaufski’s erg leuk om te doen!

>> Bekijk hier huisjes met hottub op de Veluwe

4. Roadtrip langs verschillende steden

De kerstvakantie is de ideale periode om Nederland écht te leren kennen. Natuurlijk kun je naar één van de natuurgebieden, maar wat nou als je meer van steden houdt? Dan is een roadtrip langs verschillende steden echt iets voor jou. Je kunt een roadtrip maken met de auto, de trein en zelfs per fiets (al kan dat in de kerstvakantie natuurlijk wel een beetje koud zijn). Overdag kunnen jullie proeven van de winterse sfeer in de stad, om ’s avonds te genieten van luxe in één van de leuke Van der Valk hotels. Deze hotels hebben namelijk de ideale uitvalbasis voor een citytrip in eigen land.

5. Terug in de tijd in Bourtange

Niet veel mensen kennen de plek Bourtange, maar geloof ons: bezoek het! Bourtange vind je in Groningen, op de grens van Duitsland. Deze oude en kleine vestigingsstad brengt jou terug de geschiedenis in. Denk aan schattige straatjes en unieke bezienswaardigheden. Vooral tijdens een wandeling langs de grachten, officiershuizen en toegangspoorten leer je dit stadje echt goed kennen.

 

Naast deze 5 unieke plekken om tijdens de kerstvakantie te ontdekken zijn er natuurlijk nog veel meer mooie plekken in ons eigen land. We schrijven regelmatig blogs om deze bijzondere plekken uit te lichten. Ben je benieuwd naar meer hoteltips, prachtige steden en de informatie hierover? Bekijk dan onze overige blogs!

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.