In de zomer van 2019 ben ik, Naomi, samen met mijn ouders en broertje op vakantie geweest in de Algarve. Wij hebben gekozen voor de Algarve, omdat het ten eerste een prachtige plek is in Portugal en wij graag een paar dagen weg wilden in Europa. Ik heb vele plekken mogen bewonderen en dit wil ik graag met jullie delen. Lees verder en kom erachter waarom mijn vakantie in de Algarve een onvergetelijke vakantie was!

Accommodatie

Wij verbleven in een 4* hotel genaamd: Casabela Hotel. Het hotel is rustig gelegen met prachtig uitzicht op Portimão en de zee! Tijdens ons verblijf hebben wij genoten van het zwembad en zonneterras. Ik hoefde me tijdens het zonnen niet te vervelen, er is namelijk gratis WiFi aanwezig! Ook loopt er een pad vanaf het hotel naar het strand Praia Grande (150m), wat wij fantastisch vonden! Voordat de zon onderging liepen wij vanaf het hotel naar het strand om de zonsondergang te bewonderen. Wij waren erg tevreden met ons verblijf, Casabela is zeker een aanrader!

Mijn vader en ik hebben deze Algarve aanbieding (inclusief huurauto) bij Kras gevonden.

Autohuur

Per huurauto de Algarve verkennen… Wat was dit een goed idee! Op de luchthaven stond de Fiat SW voor ons klaar. Een fijne maar vooral moderne auto. Het was een klus om het navigatiesysteem te begrijpen, maar je moet nou eenmaal aan alles wennen… Dus ook het navigatiesysteem. Tijdens onze vakantie in de Algarve hebben wij de mooiste autoritten kunnen maken. Wij bepaalden zelf onze dagplanning en hebben hierdoor veel van de Algarve mogen zien.

Tripjes

Een paar dagen voordat wij het vliegtuig in stapten, had ik een vakantieplanning gemaakt. Ik ben op het internet op zoek gegaan naar de ‘must visits' van de Algarve. Op YouTube kwam is super mooie video's tegen, wat mij alleen maar enthousiaster maakte! Mijn notities stond dan ook vol met plekken die ik wilde bezoeken en waarvan ik wist dat mijn ouders en broertje het ook leuk zouden vinden.

Voor het eerst wakker worden in de Algarve gaf mij een heerlijk gevoel. Vanuit mijn gedeelde hotelkamer met mijn broertje, hadden wij prachtig uitzicht over de zee, palmbomen en Portimão. De dag begon en zo ook mijn eerste ‘must visit' uit mijn planning…

Lagos

Lagos is een prachtig klein stadje dat veel toeristen aantrekt. Dit is geen wonder, want Lagos staat namelijk vol met monumenten. Maar er is nog veel meer te zien. Tijdens een wandeling door de straten van het historische centrum kijk je je ogen uit! Kleine winkeltjes, gezellige eettentjes, prachtige gebouwen, mooie huisjes en nog veel meer! Langs de kustlijn staan tentjes waar je souveniertjes kunt kopen. Hier heb ik goed gebruik van gemaakt!

TIP: Als je toch in Lagos bent moet je zeker een kijkje nemen bij Ponte de Piedade en op het strand genaamd: Praia De Dona Ana. Het is een klein strandje, maar zeker een bezoekje waard!

Ferragudo

Het hotel waar wij in verbleven ligt in het plaatsje Ferragudo. Ferragudo is een rustig vissersdorpje dicht bij Portimão. Er wonen voornamelijk vissers, die vaak samen komen in cafe's en eettentjes. Natuurlijk hebben wij ook in Ferragudo rondgereden. Tijdens het rijden kwamen wij een goed restaurant tegen, Le Paradis. Dit is een grill restaurant waar je heerlijk kunt eten. Het personeel is erg gastvrij en maakt af en toe een grapje. Ze zijn erg open, waardoor er een gezellige sfeer hangt. Je merkt meteen dat zij fan zijn van Bob Marley, wat mijn vader erg waardeerde! Uit de keuken klinkt er gezang op de nummers van de zanger. Kortom, zeker een aanrader!

TIP: Cocktailliefhebbers zullen de cocktails bij Le Paradis erg lekker vinden! ‘Vanila MaiTai' is een aanrader…

Benagil Caves

De Benagil grot is de beroemdste grot van Portugal. Er zijn vele grotten die je in de Algarve kunt verkennen. Dit omdat de hele kustlijn van de Algarve vol is met grotten, bogen en bizarre rotsformaties. De beste manier om van alle grotten en de kustlijn te genieten, is door een Benagil Cave-tour te doen. Wij hebben hierdoor de Benagil-grotten van dichtbij mogen bewonderen! De reisgidsen bezorgden ons een lachwekkende maar vooral onvergetelijke ervaring!

Wil jij ook een onvergetelijke vakantie? Dan is de Algarve the place to be!

TIP: Stap ook zeker in het bootje van Sealife Dolphin Watching! Wij hebben tijdens onze tocht op de Atlantische Oceaan vele dolfijnen kunnen spotten!

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter