Mag zonnebrand mee in je handbagage?

Alles wat je moet weten!
Demi - Reisspecialist

Ik ga op reis en ik neem mee… Staat er een heerlijke vakantie naar de zon op de planning? Dan is het wel zo verstandig om voldoende zonnebrand mee te nemen. Als je alleen handbagage meeneemt, vraag je je misschien wel af of een fles zonnebrand hierin mee mag. Wij zochten het voor je uit zodat je teleurstellingen bij de douane kan voorkomen. Wist jij dit al?

Bescherm je huid goed tegen de zon

Of je nu van plan bent om ontspannen op het strand te liggen of een stad te verkennen: een goede zonnebrandcrème mag niet ontbreken in je reiskoffer. Het beschermt je huid tegen schadelijke UV-stralen, waardoor je zorgeloos van je vakantie kunt genieten. Neem alvast wat van huis mee, zodat je je vakantie goed beschermd kan beginnen. Je wil namelijk niet op je eerste dag gelijk verbranden. Daarnaast kan het ook zo zijn dat op bepaalde zonbestemmingen het kopen van zonnebrand erg duur is, waardoor het slim is om dit gewoon zelf mee te nemen.

Vloeistoffen in je handbagage

Zonnebrand valt net als veel andere cosmetica in de categorie vloeistoffen. Deze mag je meenemen in je handbagage, mits je je aan de volgende regels houdt:

  1. De vloeistoffen moeten in een transparante en hersluitbare zak zitten
  2. Elke verpakking mag maximaal een inhoud van 100 ml hebben
  3. In totaal mag je niet meer dan 1 liter aan vloeistoffen meenemen

Heb je een fles zonnebrand die groter is dan 100 ml? Deze mag je ook meenemen in het vliegtuig, mits je het in je ruimbagage stopt. Bagage die het ruim ingaat hoeft namelijk niet aan bovenstaande regels te voldoen. Let er op dat de meeste zonnebrandcrèmes groter zijn dan 100 ml. Zorg  er dus voor dat je van tevoren goed checkt hoe groot de verpakking is. Eruit worden gevist bij de douane en je dure zonnebrand weggooien is natuurlijk zonde…

Reis je op deze vakantie alleen met handbagage? Giet dan je verpakkingen groter dan 100 ml over in kleinere reissets. Deze hervulbare verpakkingen zorgen ervoor dat je al je favoriete verzorgingsproducten mee kan nemen in je handbagage. Deze reissets zijn bij heel veel verschillende winkels te koop in allerlei verschillende potjes, kleuren en verpakkingen.

Uitzondering op sommige luchthavens

Enkele luchthavens, waaronder Schiphol en Eindhoven Airport, maken gebruik van geavanceerde scanners. Hierdoor zijn de regels voor handbagage wat versoepeld. Zo hoef je niet altijd meer de tas met vloeistoffen uit je koffer te halen. Ook is het sinds de komst van deze nieuwe apparatuur soms toegestaan om verpakkingen die groter zijn dan 100 ml mee te nemen. Deze moeten dan wel goedgekeurd zijn door een medewerker bij de douane. Niet alle luchthavens hebben deze apparatuur. Zoek voor vertrek de juiste informatie op, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast kan het dus ook gebeuren dat je de grotere verpakking wel mee mag nemen naar je vakantiebestemming, maar niet meer mee terug omdat je dan aan andere regels moet voldoen.

Afmetingen handbagage

Minstens één stuk handbagage mag altijd gratis mee. Het verschilt echter wel per luchtvaartmaatschappij hoe groot en zwaar deze mag zijn. Voldoe je hier niet aan? Dan zul je je koffer of tas moeten inchecken als ruimbagage, wat betekent dat je bij moet betalen. Bekijk dus van tevoren goed wat de precieze regels zijn. Zeker als je terugreist met een andere maatschappij is, dan kunnen er namelijk weer andere regels gelden.

Voorkom verrassingen bij de douane door je aan deze regels te houden. Zo kan je onbezorgd gaan genieten van je welverdiende vakantie naar de zon, nadat je jezelf natuurlijk goed hebt ingesmeerd met een zonnebrandcrème. Veel plezier!


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.