Hou je van steden zoals Antwerpen en Gent? Bezoek dan ook eens het Franse Lille! Lille ligt in het noorden van Frankrijk, net over de Belgische grens. Je bent er binnen een paar uur, waardoor het de ideale bestemming is voor een stedentripje. Lille is geen grote stad, maar zeker niet minder de moeite waard. Er is genoeg te zien en te doen. Benieuwd naar onze tips voor een bezoek aan Lille? Lees dan snel verder!

 

Place du Général-de-Gaulle

Place du Général-de-Gaulle, ook wel Grand Place genoemd, is één van de meest bekende en iconische plekken van Lille. Dit marktplein is vernoemd naar de bekende Fransman Charles de Gaulle, die in 1890 in Lille geboren werd. Het imposante gebouw op het plein heet Vieille Bourse en is het oude beursgebouw. Dit gebouw bestaat uit 24 identieke woningen, waar nu nog steeds mensen in wonen. 

 

Vieux Lille

Vieux Lille is, zoals de naam al zegt, het oude centrum van de stad. Dit is het ideale gedeelte om heerlijk door de straatjes te lopen en de prachtige architectuur te bewonderen. Onderweg kom je ongetwijfeld genoeg leuke winkeltjes, restaurants en bakkerijtjes tegen. Voor velen is Vieux Lille de leukste wijk van de stad.

 

Euralille

Is winkelen je hobby? Dan kun je helemaal losgaan in het gigantische shoppingcenter EuralilleEuralille heeft meer dan 100 winkels, met bekende namen zoals H&M, ZARA, Mango, Primark, etc. Dit is dé plek om lekker te shoppen. Ook met slecht weer kun je hier terecht, alles is namelijk overdekt! In Euralille vind je ook diverse eetgelegenheden. 

 

Palais des Beaux-Arts

Als je van musea houdt dan mag een bezoekje aan het schitterende Palais des Beaux-Arts niet ontbreken. Palais des Beaux-Arts is een kunstmuseum met een indrukwekkende collectie van ruim 72.000 objecten. Je kunt hier o.a. werken vinden van Van Gogh, Rubens, Rembrandt, Francisco Goya en Pablo Picasso. Bovendien is het pand waarin het museum gevestigd is ook echt prachtig. 

 

Parc Zoologique

Hoewel Lille een kleine stad is, heeft het toch echt een eigen dierentuin! Parc Zoologique is een kleinschalige dierentuin aan de rand van de stad met o.a. verschillende soorten aapjes, neushoorns, schildpadden, wilde vogels en nog veel meer. De entree is slechts een paar euro. 

 

Citadel

Aan de rand van Lille ligt ook de Citadel: een oase van rust in de drukke stad. De Citadel is gebouwd in de 17e eeuw en wordt nog steeds gebruikt als legerkazerne. Hoewel je de Citadel als bezoeker niet binnenkomt (zonder gids), is het park eromheen de ideale plek om in te wandelen. In dit park vind je ook een klein pretpark en de dierentuin Parc Zoologique. 

 

Meer tips voor andere bestemmingen? Bekijk onze andere blogs!

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter