Wat zijn de kosten van een ticketwijziging?

Een compleet overzicht van alle maatschappijen
kosten ticketwijziging
Rosa-Lee Deiman
Rosa-Lee - Reisspecialist

Naam op ticket wijzigen

Oeps, heb je per ongeluk je naam verkeerd doorgegeven en staat dit nu op je vliegticket? Geen probleem, je kunt altijd nog de naam op je vliegticket wijzigen. Wel zitten daar (meestal) kosten aan verbonden. Wij hebben een overzicht gemaakt met de kosten van het wijzigen van je naam op je vliegticket per airline.

1. Ryanair

Wanneer je je naam wilt aanpassen na de boeking, zitten daar bij RyanAir kosten aan verbonden. Het is goedkoper om je naam zelf te wijzigen (online), namelijk €110,-. Wanneer je de naam laat wijzigen op de luchthaven kost dat €160,-.

2. KLM

Wanneer je je naam per ongeluk verkeerd hebt doorgegeven, kun je dit bij KLM gratis veranderen. Je kunt na de boeking online aanpassen. Na ongeveer 24 uur zal KLM de aanpassing doorgevoerd hebben.

Je hoeft je naam niet te wijzigen wanneer je meerdere namen hebt, maar alleen je voornaam hebt ingevuld, je namen in een verkeerde volgorde staan of wanneer alleen je meisjesnaam getoond wordt.

3. Transavia

De naamswijziging per enkele reis bij Transavia kost €50,-. Wanneer je naam gewijzigd wordt, wordt er een nieuw ticket geboekt. Wanneer dit ticket duurder is dan het oorspronkelijke ticket die je gekocht hebt, moet je overige kosten zelf betalen.

Wanneer je alleen je geboortedatum wilt wijzigen, is dit gratis.

4. EasyJet

Ook bij EasyJet kost het geld om je naam te wijzigen. Wanneer je zelf online je naam wijzigt kost dit €42,-. Wil je het liever op de luchthaven laten doen? Dan kost het je €6,- meer. Ook het verschil tussen de prijs van het nieuwe ticket en de prijs van het oorspronkelijke ticket moet je zelf betalen.

5. Lufthansa

Tot twee uur voor vertrek kun je bij Lufthansa de naam op je vliegticket wijzigen. De kosten voor deze wijziging zijn €50,-. Je kunt de wijziging zowel zelf online doorvoeren als via de telefoon.

6. Emirates

Een verkeerde naam doorgegeven? Of een spelfout gemaakt? Bij Emirates kun je je naam zowel online als via de klantenservice laten wijzigen. De kosten voor deze wijziging zijn €100,-.

7. TUI

Ook bij TUI kun je je naam nog wijzigen (voordat je bent ingecheckt). Helaas kun je niet zelf (online) je naam wijzigen, maar moet dit altijd via de klantenservice van TUI. De kosten om je naam te wijzigen varieert tussen de €30,- en €150,- per vlucht.


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.