Ik ga op reis en ik neem mee…

Tips voor het inpakken van jouw koffer!
Demi - Reisspecialist

Heb jij binnenkort een tripje op de planning staan, ga je een weekendje of weekje weg en moet je binnenkort je koffer inpakken? Voor sommige mensen is dit klusje zo geklaard terwijl anderen proberen dit zo lang mogelijk uit te stellen… Helaas ontkom je er niet aan! Daarom hebben wij voor jou een aantal tips op een rijtje gezet waar je aan moet denken wanneer je jouw koffer gaat inpakken.

 

1. Maak een lijstje voor jezelf

Tip nummer één is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: maak een inpaklijstje voor jezelf. Niets is erger dan op bestemming erachter komen dat je jouw favoriete zonnebril of oplader bent vergeten… Bedenk van tevoren wat je allemaal mee wil nemen, maak een lijstje (of gebruik onze inpaklijst) en vink voor jezelf af wat je allemaal in je koffer hebt gestopt. Zo kan je nooit de belangrijkste dingen vergeten en ga jij met een gerust hart op vakantie.

 

2. Deel je koffer slim in

Koffers inpakken is misschien niet de leukste activiteit die je kan bedenken, maar als je eenmaal weet hoe je te werk moet gaan is dit klusje zo geklaard. Waarschijnlijk vouw je normaal gesproken je kleding netjes op en maak je verschillende stapeltjes om je koffer in te pakken. Onze tip: rol je kleding op om zo een hoop ruimte te besparen. Een ander voordeel van je kleding oprollen, is dat er geen rare kreukels in komen te zitten en je dus niet druk hoeft te maken over dat jouw nieuwe jurk of blouse onder de vouwen zit. Een andere tip is om gebruik te maken van de ruimte in je schoenen. Zo kun je bijvoorbeeld je sokken makkelijk opbergen in je schoenen, ideaal! 

 

3. Houd rekening met het gewicht van de koffer

Iets wat veel mensen vergeten wanneer ze hun koffer aan het inpakken zijn, is om de lege koffer van tevoren te wegen. Zo kun je gemakkelijk een digitale kofferweegschaal aanschaffen voor een aantal euro zodat je weet hoeveel kilo je nog over hebt voor je spullen. Een harde koffer weegt al snel te veel, wat eigenlijk heel zonde is. Schaf daarom een lichte koffer of reistas aan en ruil je oude koffer in. Weekendtassen zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren en ideaal te gebruiken voor een kort uitstapje. Zo kan je die extra broek of jas toch nog meenemen…

 

4. Boekenwurmen opgelet!

Zit jij altijd met je neus in de boeken en verslind jij er het liefst zo veel mogelijk op vakantie? Ruil je hardcovers dan in voor een e-book om zo ruimte in je tas of koffer te besparen. Zo kun je zoveel boeken meenemen als je maar wil en hoef je niet al deze avonturen mee te sleuren in je koffer. 

 

Met bovenstaande tips pak jij binnen no time jouw koffer in. Appeltje eitje toch?

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.