Curacao, een werkelijk waar prachtig bounty eiland, dat bekend staat om haar prachtige stranden, gezellige sfeer en tropische invloeden! Wanneer je bekend bent met Curacao, heb je het eiland Klein Curacao vast wel eens horen vallen. Dit kleine, tropische eilandje heeft maar een oppervlakte van twee vierkante kilometer en ligt op een klein stukje van Curacao vandaan. Het eiland heeft geen bewoners en is voornamelijk een plek waar veel toeristen een dagje komen vertoeven. Wij, het team van VakantieDealz, vertellen jullie graag welke bezienswaardigheden hier zijn.

 

Bereikbaarheid Klein Curacao

Voordat we jullie gaan vertellen wat er op dit eiland allemaal te doen valt, is het ook wel handig om te weten hoe jullie hier precies komen.De meest gekozen optie is om een dagtocht te boeken bij een organisatie. Op Curacao vinden jullie genoeg organisaties die dagtochtjes aanbieden naar deze toeristische trekpleister. Kies ervoor om met een motorboot of met een catamaran te varen naar dit prachtige eilandje. Vaak worden deze dagtochten afgewisseld met een lekkere lunch op de boot en/of de mogelijkheid om te zwemmen.

 

Bezienswaardigheden Klein Curacao

Klein Curacao is ideaal voor een leuke dagtocht wanneer jullie vakantie vieren op deze tropische bestemming. Omdat dit mini-eilandje geen inwoners heeft, zullen jullie vast denken: wat is er te doen? Klein Curacao heef twee bekende trekpleisters waar toeristen op af komen en is daarnaast een ideale plek om te genieten van een overdosis zon, zee en strand in alle rust…

Bezoek de oude vuurtoren

De highlight van dit paradijs valt gelijk op wanneer jullie hier aankomen, namelijk de 22 meter hoge vuurtoren! Deze vuurtoren is van oorsprong gebouwd in de 19e eeuw om zo dit eiland, wat verscholen lag, kenbaar te maken aan langsvarende schepen. Helaas is de vuurtoren erna getroffen door een orkaan waardoor ‘ie opnieuw moest worden gebouwd. De vuurtoren heeft een rood/roze kleur en is al heel lang niet meer in gebruik, wat jullie ook kunnen zien aan de vervallen staat. Maar, het is zéker een must om hier even een foto te maken wanneer jullie dit kleine eilandje bezoeken.

 

Bezoek het bekende scheepswrak

Het scheepswrak Maria Bianca Guidesman is een andere bekende bezienswaardigheid op Klein Curacao. Het wrak is tientallen jaren geleden aangespoeld. De olietanker begon vast te komen zitten en kon daarna niet meer worden gered. Inmiddels is het wrak door de golven helemaal verroest. Het is zeker een bijzonder plaatje om eens van dichtbij te hebben gezien!

TIP: ontdek hier de mooiste stranden van Curacao!

 

Ontdek de onderwaterwereld

Wanneer jullie de bovenstaande twee bezienswaardigheden hebben gespot, is het tijd om de snorkels erbij te pakken! Klein Curacao heeft een bijzondere onderwaterwereld, aangezien jullie hier veel verschillende soorten vissen zien zwemmen. Wie weet komen jullie ook wel een zeeschildpad tegen, hoe gaaf is dat?

Wanneer jullie klaar zijn met snorkelen kunnen jullie heerlijk relaxen op het parelwitte strand. Dit langgerekte en brede strand komen jullie namelijk niet zo snel tegen op Curacao zelf… Zorg er wel voor dat jullie zonnebrand bij jullie hebben, aangezien er weinig schaduwplekjes te vinden zijn op dit onbewoonde eiland.

Op zoek naar meer inspiratie, reistips of persoonlijke ervaringen? Lees dan ook onze andere VakantieDealz blogs!

 

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter