Beste stoelen in het vliegtuig

Ontdek met deze tips de beste plekken!
Demi - Reisspecialist

Benieuwd naar wat de beste stoelen in een vliegtuig zijn? Iedereen weet dat je bij de nooduitgang en op de eerste rij altijd de meeste beenruimte hebt. Helaas zit hier (bijna) altijd een extra prijskaartje aan of zijn deze stoelen al snel bezet. Met deze tips kiezen jullie voortaan altijd de beste stoel uit, zónder er extra voor te hoeven betalen!

 

Extra beenruimte

Ben jij iets langer dan gemiddeld en wil je toch nét wat extra meer beenruimte? Kies dan voor een stoel bij het raam wanneer je met een groter toestel vliegt. Bij grotere vliegtuigen wordt het vliegtuig een stukje smaller achterin, waardoor de stoelen iets draaien en jij dus kan genieten van dat extra beetje beenruimte! Een andere goede keus voor mensen met lange benen, is een plekje aan ’t gangpad. Pas wel op met het uitstrekken van je benen… Je wilt natuurlijk niet dat mensen door jou struikelen!

 

Overstappen

Wil je snel het vliegtuig weer verlaten omdat je een (korte) overstap hebt? Kies dan voor een stoel voorin het vliegtuig. Zo hoef je niet al te lang te wachten in het gangpad voordat er eindelijk eens wat beweging in komt en ben jij één van de eerste die het toestel verlaat. Natuurlijk is dit ook een ideale keuze wanneer je geen overstap hebt. Iedereen wil immers zo snel mogelijk weer met beide voeten op de grond staan… Of niet?

 

Foodlovers

Ben jij een echte snoepkont, bestel jij graag een bubbeltje of heb je een lange vlucht waardoor je een maaltijd moet eten? Probeer dan vooral een stoel in het midden te vermijden. Meestal begint de crew voor- en achteraan met het opnemen van bestellingen en moet jij dus het langst wachten als je in ’t midden zit…

Let op! Dit geldt natuurlijk alleen als er twee ‘cateringkarretjes’ beschikbaar zijn, wat in de meeste (kleine) vliegtuigen wel normaal is.

 

Claustrofobie

Wanneer vliegen niet je favoriete hobby is en je snel last hebt van claustrofobie, kan je het beste kiezen voor een stoel achterin het vliegtuig. Omdat je hier het meeste overzicht hebt, voel jij je een stuk minder benauwd dan wanneer je voorin zit. Wanneer je ook last hebt van angst bij turbulentie, is een plek in het midden wat meer aan te raden. Het vliegtuig schudt met turbulentie namelijk meer achterin dan voorin.

 

De beste zitplaats in een vliegtuig

Benieuwd naar wat nu de échte beste zitplaats is? Voor vele mensen is dat de stoel naast het gangpad, voorin het vliegtuig. Naast de extra beenruimte heb je als eerste je eten, verlaat je als eerste het vliegtuig én is het hier stiller omdat je het verst van de motoren zit. Helaas moet je voor deze plek wel vaak bijbetalen… Maar wie houdt er nu niet van een beetje comfort? 🙂

Je bent er dus nu achter waar de beste plekken zitten. Boeken maar, toch? Koop hier je goedkope vliegtickets!

Benieuwd naar wat voor reistips wij nog meer hebben? Lees dan ook onze andere VakantieDealz blogs!

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.