Weekendje weg

Weekendje weg

Van plan om een weekendje weg te gaan in eigen land? Nederland heeft naast grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht nog zó veel meer leuke steden voor een weekendje weg. En daarom hebben wij de leukste steden én deals voor je verzameld. Zo ga je voordelig lekker een weekend genieten!

Bekijk direct de beste deals bij onze partners

Wij zoeken de beste deals voor jou!
Meer dan 10 jaar ervaring
Klantbeoordeling 4,9/5

Goedkoop weekendje weg?

Wil je binnenkort een weekendje weg en weet je nog niet waar naartoe? Wij hebben onze zes favoriete steden voor een weekendje weg in eigen land voor je verzameld. Liever niet naar een stad, maar rustig relaxen in de natuur? Denk dan bijvoorbeeld eens aan een weekendje Veluwe of Zeeland!

Weekendje Haarlem

Haarlem is echt zo’n stad die werkelijk alles heeft… Sfeervolle straatjes, bekende musea, heerlijke restaurants, leuke winkels en een prachtige kerk. De ideale plek voor een weekendje weg dus! In Haarlem zul je je nooit vervelen. Bezoek bijvoorbeeld het beroemde Frans Hals of Teylers Museum, wandel langs de boetiekjes in de Gouden Straatjes of neem een kijkje in de indrukwekkende Grote of St. Bavokerk. TIP: huur bij bij mooi weer een bootje en vaar door de grachten!

Weekendje Delft

Ook het historische Delft is zeer geschikt voor een weekendje weg in eigen land. De schitterende oude panden, bruggetjes en grachten laten het voelen alsof je terug in de tijd gaat. Delft staat natuurlijk ook bekend om Delfts Blauw, Johannes Vermeer en het huis van Oranje. Daarnaast ben je voor winkels, lekkere restaurants en gezellige terrasjes in Delft ook op de juiste plek. Je kunt hier dus alle kanten op!

Weekendje Groningen

Het altijd gezellige Groningen mag in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Groningen staat ook wel bekend als dé studentenstad en dat is niet zomaar; er studeren ruim 50.000 studenten in Groningen. Maar ondanks dat Groningen een vrij ‘jonge’ stad is, heeft het ook een zeer rijke geschiedenis. Ook kun je er lekker winkelen, genoeg terrasjes pakken en er zijn meer dan genoeg leuke café’s en restaurants.

Weekendje Amersfoort

Het mooie Amersfoort is en stad die de ideale combinatie heeft tussen oud en nieuw. De oude stadsmuren, sfeervolle straatjes, grachten en oude panden zorgen voor een prachtig plaatje. Maar in Amersfoort kun je ook terecht voor een hapje of drankje, een terrasje hier en daar of om even lekker te winkelen. Met de natuurgebieden de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe dichtbij, is dit de ideale plek voor een weekendje weg in eigen land!

Weekendje Middelburg

Hoewel Zeeland ook bekend staat om de stranden en de leuke vakantieparken, is de Zeeuwse hoofdstad Middelburg zeker een bezoekje waard! Deze sfeervolle stad bestaat uit gezellige straatjes, veel terrasjes en het prachtige historische centrum met de bekende Abdij. TIP: loop eens door de jachthaven met de oude VOC pakhuizen en eet hier een visje. Toch liever naar het strand? De mooie stranden van Domburg en Zoutelande liggen dichtbij!

Weekendje Maastricht

We sluiten dit rijtje af met het geliefde Maastricht. Hoewel deze Limburgse stad zeer populair is voor een weekendje weg in eigen land, is dat natuurlijk niet zonder reden. Restaurants, terrasjes, café’s, uitgaansgelegenheden, het Vrijthof, talloze winkels en ga zo maar door… Deze stad is één en al gezelligheid! Leef de bourgondische levensstijl en geniet optimaal in het mooie Maastricht. Ook vind je er veel karakteristieke panden en indrukwekkende kerken. Wat wil je nog meer?

Mis nooit meer een goede deal!

Schrijf je in en ontvang de beste aanbiedingen in je mail