Gemakkelijk rondreizen over Bali

Alles over taxi’s, scooters & meer
Maaike - Reisspecialist

Een rondreis over het Indonesische eiland Bali staat bij veel mensen hoog op de bucketlist. Vaak wil je meer dan één plek van het eiland zien, en daarom is een rondreis langs de verschillende hoogtepunten zeker aan te raden. Maar, dan komt de volgende vraag naar boven: hoe pak je zo’n rondreis precies aan?

 

Rondreizen over Bali

Laten we je alvast geruststellen; je bent niet de eerste die verschillende plekken van het eiland wil zien. We snappen dat het wat onwennig is, dit omdat het er in Azië wat anders aan toe gaat dan in een Europees land. Maar na een paar dagen Bali heb je het helemaal onder de knie. Er zijn een aantal dingen die je goed in de gaten moet houden. We zullen per vervoersmiddel de tips & tricks voor je bundelen. Zo ga je als echte expert naar Bali!

 

Scooter huren op Bali

Direct bij aankomst valt er één ding op: SCOOTERS! Waar je ook bent, je komt overal wel een persoon op een scooter tegen. Zowel locals als toeristen zie je rondracen op een scooter. Je kunt dan ook op elke hoek van de straat, en vrijwel bij elke accommodatie scooters huren. Het is het ideale vervoersmiddel om veel van het eiland te zien. Zeker in de gebieden rondom Ubud en Bingin / Uluwatu. Een scooter huur je voor 50.000 tot 70.000 Rupiah per dag (omgerekend €3,- tot €5,- per dag). Er zijn wel een paar belangrijke dingen waar je op moet letten bij het huren van een scooter:

  • Is er een helm inbegrepen?
  • Doet je toeter / claxon het? Die zul je vaak nodig hebben!
  • Ben je goed verzekerd? Sommige reisverzekeringen hebben een aangepaste dekking als het gaat over scooters in het buitenland.

Daarnaast moet er natuurlijk benzine in je scooter. Je zult al snel merken dat veel tankstationnetjes de hoofdprijs willen vragen voor een volle tank. Het is daarom erg belangrijk dat je voor het tanken een prijs afspreekt. Voor een liter betaal je ongeveer 7.000 tot 9.000 Rupiah. Laat je dus niets wijsmaken 😉

Officieel heb je een internationaal rijbewijs nodig, maar in de praktijk zal daar nooit naar gevraagd worden. Mocht je toch een keer aangehouden worden zul je een boete moeten betalen van ongeveer 50.000 Rupiah (€3,-).

 

Met de taxi op Bali

Een ander handig vervoersmiddel is de taxi. Wij huurden per locatie een scooter, maar tussen de verschillende locaties namen wij een taxi. Zo konden we gemakkelijk al onze spullen meenemen, en daarnaast waren de kosten voor deze ritjes erg laag. Over het algemeen kun je het beste een taxirit nemen met een BlueBird Taxi. Deze taxi’s rijden namelijk op de meter, en dan ben je een stuk voordeliger uit.

Een andere manier om aan een goedkope taxi te komen, is via de gratis app Grap. Deze app is te vergelijken met Uber, en hierdoor kun je erg goedkoop een taxi boeken. Aanrader!

Gemiddeld betaal je voor een half uur in de taxi 50.000 Rupiah (€3,-).

 

Auto huren op Bali

Een andere optie is natuurlijk om een auto te huren. Een auto is vooral handig als je voor een langere periode op Bali blijft én echt elke uithoek wil ontdekken. Hou er wel rekening mee dat autorijden op Bali anders is dan in Nederland. De wegen zijn vaak slecht en je zult goed moeten uitkijken voor alle scooters.

Ook moet je goed opletten bij het huren van een auto. Het is erg belangrijk dat je goed verzekerd bent en bij een betrouwbare verhuurder een auto huurt.

 

Boottocht naar omliggende eilanden

Een aanrader voor tijdens je rondreis over Bali is het bezoeken van enkele omliggende eilanden. Zelf hebben wij een bezoekje gebracht aan Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Je kunt gemakkelijk met de boot vanaf Sanur oversteken. Zo ben je binnen een half uurtje varen op het paradijselijke eiland Nusa Lembongan. Vanuit daar kun je gemakkelijk naar Nusa Ceningan (tip: lees onze blog over de eilanden).

Je kunt je tickets voor de boottocht vooraf online boeken, door een local laten regelen (vaak wel iets duurder) of gewoon ter plekke kopen. Wij kozen voor een fast boat en waren ongeveer 600.000 Rupiah per persoon (€40,-) kwijt.

 

TIP: bekijk al onze Bali aanbiedingen!

 

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.