Voor veel mensen staat een reisje naar het prachtige Bali hoog op de ‘bucketlist'. Laatst mocht ik, Maaike, zelf ervaren hoe mooi dit stukje Indonesie is. Wij vlogen op Bali en we verbleven hier 2 weken. De week na Bali verbleven we op twee paradijselijke eilanden naast Bali, namelijk Nusa Lembongan Nusa Ceningan. Ik ben direct verliefd geworden op deze plekken. Wil je weten waarom? Lees dan zeker even verder!

 

 

Nusa Lembongan

Vanaf Sanur, Bali kun je binnen een half uurtje (met de fast boat) naar het naastgelegen Nusa Lembongan varen. Geen idee hoe je dit moet aanpakken? Pak gewoon de taxi naar Sanur, daar zijn heel veel bedrijven waar je ter plekke gewoon een kaartje voor de boot kunt kopen. Wil je het liever van te voren regelen? Kijk dan online en boek alvast jouw plekje op de boot.

Wij verbleven bij het prachtige Water Blow Huts op Nusa Lembongan. De ideale locatie; om de hoek van het indrukwekkende Devil's Tear. We hadden de beschikking over een privé huisje met buitendouche en een heerlijke veranda. Vanuit onze stoel keken we uit over de infinity pool & de zee waar de zon elke dag onderging. Echt een paradijs…

Bij de accommodatie konden we voor een paar euro per dag een scooter huren. Dat is zeker aan te raden op het eiland, want dan kun je gemakkelijk op je eigen tempo alles ontdekken. Wij hebben ervoor gekozen om in één dag het hele eiland rond te scooteren.

TIP: hou jij van snorkelen of duiken? Dan zit je op Nusa Lembongan perfect! Vanaf het eiland zijn er veel tochten te boeken. Wij kozen zelf voor de snorkeltocht naar Manta Point. Hier hebben we gezwommen tussen superveel Manta Ray's. Heel bijzonder!

 

 

Nusa Ceningan

Het eiland naast Nusa Lembongan heet Nusa Ceningan. Dit keer hoef je niet met een boot naar het andere eiland, je kunt gewoon via de “beroemde” gele brug naar de overkant. Dit kun je lopend of via de scooter doen. Je kunt dus niet met de auto de brug oversteken.

Eenmaal aan de overkant zie je direct waarom ik verliefd ben geworden op dit eiland… Paradijselijke strandjes, gezellige (en geen heftige) beach clubs en de mooiste uitkijkpunten.

Ons favoriete plek op het eiland was rondom Mahana Point. Je vindt er niet alleen (bijna) verlaten stranden, een azuurblauwe zee en het beroemde ‘Jump Point', maar ook luxe hotels, waar je na aankoop van een drankje de hele dag mag relaxen… Geen straf, als je het mij vraagt 😉

 

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter