TOP 10 bezienswaardigheden Berlijn

unieke & originele tips
Maaike - Reisspecialist

Ga jij binnenkort naar de leuke stad Berlijn? Dan moet je deze lijst met bezienswaardigheden écht checken! De Berlijnse Muur, Checkpoint Charlie en Potsdamer Platz kennen we inmiddels allemaal wel. Daarom hebben wij deze top 10 bezienswaardigheden in Berlijn met originele & unieke tips verzameld!

Ben jij van plan om veel bezienswaardigheden in Berlijn te bezoeken? Dan kan je veel geld besparen met een Berlijn Stadspas. Met deze pas krijgen jullie gratis toegang tot veel musea en bezienswaardigheden en kunnen jullie gratis onbeperkt reizen met het openbaar vervoer.

 

Top 10 bezienswaardigheden Berlijn

… Maar dan net even wat origineler!

 1. Teufelsberg 
  Je moet even door het bos en je maakt een kleine klim, maar daarna ben je ook écht op één van de meest unieke plekken van Berlijn; de Teufelsberg. Op de top van de heuvel stond vroeger het afluisterstation van de Amerikaanse geheime dienst en daar kun jij de laatste overblijfselen van zien!
 2. Vliegveld Tempelhof
  Hoe vaak gaat het voorkomen dat jij over de startbaan van een vliegveld gaat wandelen? Vroeger was Vliegveld Tempelhof in het centrum van Berlijn één van de grootste vliegvelden van de wereld, maar tegenwoordig is het omgetoverd als park. Indrukwekkend & niet te missen tijdens jullie stedentrip!
 3. Kreuzberg
  Ook wel de wijk voor alternatievelingen, kunstenaars en rockers. Als je fan bent van graffiti en kunst is deze wijk echt een must see! Daarnaast kan je in Kreuzberg met een heel klein budget heerlijk uiteten of vers gemaakte drankjes nuttigen in één van de vele originele cafeetjes.
 4. Op zondag naar het Mauerpark
  Waar vroeger het grensgebied van de Berlijnse Muur was, is nu het gezellige Mauerpark. Elke zondag wordt dit grote park omgetoverd als festival terrein, foodtruck area, karaoke bar en rommelmarkt in één. Alle hippe Berlijners komen hier samen om te feesten & de mooiste vintage pareltjes te vinden.
 5. De wijk Mitte
  Deze upcoming wijk lijkt op het eerste gezicht misschien niet de meest bruisende wijk van Berlijn, maar toch is dit een creatieve & gezellige plek waar je echt geweest moet zijn. Van galerijen tot culturele (en belangrijke) monumenten; Mitte is the place to be!
 6. RAW-Gelände Berlin
  Het RAW-Gelände is een oud en super groot industrieterrein waar tegenwoordig veel clubs en restaurantjes zitten. Daarnaast worden er veel rommelmarkten en foodfestivals georganiseerd. Ideaal voor op een zondag als jullie lekker willen eten en relaxen.
 7. Die Welt Luchtballon
  Als je toch in de wijk Mitte bent, kruip dan ook voor een kwartiertje in de Die Welt Luchtballon. Vanuit deze luchtballon hebben jullie een prachtig uitzicht over de stad. Wedden dat jij vanaf deze unieke hoogte een spectaculaire Instagram foto kan maken?
 8. Berlijn Secret Food Tour
  Tijdens deze ‘secret food tour’ ontdekken jullie de lekkerste eettentjes van Oost Berlijn. In totaal drie uur laat een local jou de beste hotspots zien. Jullie stoppen bij zeven verschillende restaurantjes & barretjes en krijgen op iedere plek een kleine proeverij.
 9. Party in Berlijn
  Natuurlijk is dit niet helemaal een bezienswaardigheid, maar een goed feestje in Berlijn hoort wel op jullie to do lijstje thuis! Eén van de bekendste en mysterieuze uitgaansgelegenheden van Berlijn is Berghain. Een eindtijd kennen ze hier niet, en ze hebben een streng deurbeleid. Maar het is zeker het proberen waard!
 10. Holocaust-Denkmal
  Hoe origineel we ook willen zijn, bij deze bezienswaardigheid moet je zijn geweest. Dit monument is ter herdenking aan de 6 miljoen Joden die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Een indrukwekkende plek die je echt even aan het denken zet.

 

Een leuke manier om deze bezienswaardigheden te bezoeken is per fiets! Boek nu alvast jullie Fietstour en ontdek de leukste bezienswaardigheden met een Nederlandse gids.

Wat is jouw favoriete tip in onze top 10 bezienswaardigheden in Berlijn?

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

 • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

 • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

 • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

 • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.