Tips voor 2 dagen in de mooiste stad van Kroatie: Dubrovnik

Onze ervaringen & leuke tips
Maaike - Reisspecialist

Nadat ik van veel mensen gehoord had dat Dubrovnik één van de mooiste steden van Kroatië is, had ik besloten dat deze bovenaan mijn bucketlist moest staan. In april van dit jaar zijn wij voor de tweede keer naar Kroatië gegaan, waarvan we twee dagen naar het mooie Dubrovnik zijn geweest. Na mijn bezoek aan deze stad kan ik zeker zeggen dat Dubrovnik inderdaad prachtig is en zeker de moeite waard is om te bezoeken. De stad heeft bijna iets magisch met al zijn mooie oranjegekleurde daken en het adembenemende uitzicht vanaf de oude stadsmuren van Dubrovnik. Hieronder vertel ik over mijn bezoek aan de Dubrovnik en laat ik met foto’s zien waarom deze stad ook op jullie bucketlist thuishoort!

 

De must sees van Dubrovnik | Cultuur en natuur

Tijdens een bezoek aan Dubrovnik kan een wandeling over de oude stadsmuren écht niet ontbreken en dit was ook zeker het mooiste wat ik gezien heb tijdens onze vakantie in Kroatië. Je kan op verschillende plekken binnen de oude stadsmuren beginnen en wij zijn via de ingang bij het Maritiem Museum begonnen.

Wandeling over de oude stadsmuren

De wandeling is ongeveer 2 kilometer lang en duurt ongeveer twee uur. Natuurlijk kun je zelf bepalen hoe snel of langzaam je loopt. Ook zijn er onderweg genoeg leuke cafe’s met een prachtig uitzicht waar jullie even kunnen ontspannen en genieten van al het moois dat jullie tot nu toe gezien hebben. De wandeling over de stadsmuren kostte ongeveer 120 Kroatische Kuna, wat ongeveer 16 euro is. De stadsmuren zijn van april tot en met september geopend van 08:00 tot 18:30. Het is aan te raden om vroeg in de ochtend de muren te beklimmen, omdat het anders erg warm en druk kan zijn als je later in de middag gaat.

Het uitzicht tijdens de wandeling over de stadsmuren is adembenemend en je kunt heel Dubrovnik zien. De foto hierboven is gemaakt op het hoogste punt van de wandeling. Hier staat een klein kasteel waar Game of Thrones fans zeker heen moeten, want hier is een scène van de populaire serie opgenomen. Overigens zijn er een aantal scènes van de serie opgenomen in Dubrovnik en ook op het eiland Lokrum wat naast Dubrovnik ligt, maar daar vertel ik straks meer over.

Kajakken rond de oude stadsmuren

Wat ook erg leuk is om te doen tijdens een bezoek aan Dubrovnik (als jullie meer tijd hebben) is kajakken in het water rondom de oude stadsmuren! Wij hebben dit niet gedaan omdat we maar twee dagen in Dubrovnik waren, maar ik heb gehoord dat het erg mooi is. Het uitzicht op de kajakken was in ieder geval prachtig zoals je kunt zien.

Wandel door de kleine en schattige straatjes van Dubrovnik en ga op zoek naar lekkere koffietentjes en geheime doorgangen om zo te stuiten op een doorgang naar de zee zoals je hieronder kunt zien. Er werd mij verteld dat hier in de zomer veel mensen aan het zwemmen zijn en er dan ook een gezellige café geopend is.

Het eiland Lokrum

Na een dag in Dubrovnik hadden we de meeste hotspots wel gezien en zijn we de volgende dag op aanraden van onze Airbnb eigenaar naar het eiland Lokrum gegaan, wat naast Dubrovnik ligt. Per dag gaan er vanuit de haven van Dubrovnik meerdere kleine bootjes naar dit mooie eiland. Op dit eiland zijn een paar terrassen gevestigd waar heerlijke koffie wordt geserveerd. Het is leuk om een dag naar dit eiland te gaan er hier rond te lopen. De laatste boot vanaf het eiland gaat rond 19:00 terug naar Dubrovnik en dit is ook de laatste mogelijkheid, omdat toeristen alleen overdag het eiland kunnen bezoeken. Zeker een aanrader! En ga op zoek naar alle pauwen die hier rond lopen…

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.