De Gili Eilanden, bestaande uit drie paradijselijke eilanden, behoren tot de eilandengroep ten noordwesten van Lombok, een eiland in de Indische Oceaan, horend bij Indonesië. Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno vormen samen deze eilandengroep, waarbij Gili Trawangan het grootste eiland van de drie is. Deze populaire backpackbestemming trekt veel (Indonesische) toeristen aan die op zoek zijn naar een overdosis zon, zee en strand. Een bezoek aan de Gili eilanden wordt vaak gecombineerd met een vakantie op Bali. Ik, Demi van VakantieDealz, vertel jullie graag wat meer over deze kleine paradijsjes!

Bereikbaarheid Gili eilanden

Wanneer jullie na een vakantie op 't prachtige Bali de Gili eilanden willen ontdekken, kunnen jullie het beste ervoor kiezen om de fastboat te nemen. Binnen anderhalf uur zijn jullie gearriveerd op jullie bestemming. Wanneer jullie verblijven op het eiland Lombok kunnen jullie het beste kiezen voor de public boat. Voor slechts €1,- varen jullie vanaf Bangsal binnen 20 minuten naar Gili Trawangan. Wanneer jullie vanaf Gili Trawangan naar de andere twee Gili eilanden willen reizen, kunnen jullie het beste gebruik maken van de de public ferry die elke ochtend gaat.

Gili Trawangan

Naast dat Gili Trawangan het grootste eiland is, is het ook het verst gelegen eiland. Omdat dit het grootste eiland van de drie is, vinden jullie hier de meeste accommodaties waar jullie als toerist kunnen verblijven. Jullie vinden hier daarom tal van restaurantjes, barretjes en winkels. Auto's en scooters vind je niet op dit eiland, aangezien er geen verharde wegen zijn. Wanneer je hier wil rondreizen, is een fiets hét ideale vervoersmiddel om met je snorkels erop uit te gaan! Ook wordt er veel gebruik gemaakt van paard en wagen, alsof jullie terug in de tijd gaan… Het eiland is geschikt voor zowel backpackers als gezinnen, aangezien jullie hier ook resorts vinden. Wanneer jullie houden van minder massa en minder toeristen zijn de andere twee Gili eilanden aan te raden om te bezoeken.

Highlights Gili Trawangan​

Benieuwd wat je nou allemaal kan doen op dit Gili eiland? Wij hebben voor jullie de leukste activiteiten onder elkaar in een rijtje gezet die jullie zéker niet mogen missen!

Ontdek de prachtige zonsondergang

Overal op de Gili eilanden vinden jullie schommels in 't water waar jullie 's avonds kunnen genieten van een schitterende zonsondergang! Natuurlijk kunnen de early birds onder ons er ook voor kiezen om dit te doen met zonsopgang. Maar op vakantie mag je natuurlijk best even uitslapen… 🙂

Dineren op het strand

Wanneer jullie verblijven op de Gili eilanden, is dineren op 't strand dagelijkse kost! Neem plaats aan tafel, trek je allerleukste strandjurk/blouse aan en geniet van elkaars gezelschap. Dit kunnen jullie ook weer van jullie bucketlist afstrepen!

Plof neer op 't strand 

Natuurlijk een beetje voor de hand liggend… Maar hoe leuk zien deze kleurrijke strandstoeltjes eruit? Overal op de Gili eilanden worden jullie uitgenodigd om eens héérlijk te relaxen en te genieten van een overdosis zon. Beter dan dit kan je toch niet krijgen?

Verken het eiland per fiets

Zoals hierboven al vermeld, zijn de Gili eilanden autovrij waardoor de fiets hét ideale vervoersmiddel is. Voor minder dan €3,- huren jullie al voor de hele dag een fiets. Ontdek de parelwitte stranden, rust uit bij leuke tentjes en krijg een impressie van dit prachtige eiland…

TIP! Verblijf in het té leuke Pearl of Trawangan resort direct aan 't strand! Dit 4-sterren resort heeft kamers in tropische stijl met moderne faciliteiten zoals een flatscreen TV. Jullie kunnen onder andere gebruik maken van het zwembad met een poolbar en hebben uitzicht op een prachtige tuin. Op loopafstand van het resort bevindt zich de populairste boulevard van Gili Trawangan. Hier vinden jullie tal van leuke restaurantjes en barretjes! En dat voor slechts een paar tientjes per nacht…

Gili Air

Gili Air is een stuk kleiner dan het bekende Gili Trawangan. Het eiland is namelijk anderhalve kilometer breed en anderhalve kilometer groot. Het zal je dan ook niks verbazen dat je binnen no time dit hele eiland op je duimpje kent! Op dit eiland hangt een zeer ontspannen sfeertje en binnen een uur heb je met de fiets het hele eiland verkend. Kies ervoor om hier een dagje te gaan snorkelen, aangezien er hier veel verschillende soorten vissen voorkomen. Gili Air is echt bedoel om ongestoord te relaxen en eigenlijk niks te doen dan alleen maar genieten… Wel hangt er op dit Gili eiland een levendige en gezellige sfeer! In het noordoosten van het eiland zijn weinig restaurants of hotels te vinden, waardoor de kans groot is dat jullie hier buiten het hoogseizoen ook verlaten stranden tegenkomen en dit strand hélemaal voor jullie zelf hebben…

Ga snorkelen en spot zeeschildpadden

Kraakhelder water en parelwitte stranden… De ideale combinatie om erop uit te gaan! Kies ervoor om te snorkelen en wie weet spotten jullie wel zeeschildpadden. Rondom de Gili eilanden vinden jullie prachtige snorkelspots. Vooral voor de kust van dit eiland vinden jullie een schitterend koraalrif. Pak de snorkelspullen er maar bij!

Ga naar een openluchtbioscoop

Vergeet Netflix en Videoland en kies ervoor om op het strand te kijken naar een film! Op verschillende plekken langs het strand vinden jullie op dit Gili eiland een openluchtbioscoop, een echte highlight om toe te voegen op jullie bucketlist!

TIP! Zorg ervoor dat je je boot terug op tijd reserveert. Het is vaak een stuk lastiger om dit ter plekke te regelen, zeker in het hoogseizoen. Hetzelfde geldt voor jullie accommodatie: reserveer deze ook van tevoren zodat je gegarandeerd een plekje hebt!

Gili Meno

Wanneer jullie op zoek zijn naar een rustgevende vakantie is Gili Meno de ideale uitvalbasis. Gili Meno is naast het kleinste eiland ook het rustigste eiland. Omdat je er eigenlijk niet veel meer kunt doen dan zonnen, zwemmen en uitrusten, wordt dit Gili eiland vaak alleen bezocht door koppels of door backpackers die eventjes willen uitrusten. Kies ervoor om je PADI duikbrevet te halen zodat je rondom dit eiland kunt duiken en de onderwaterwereld kunt ontdekken…. Omdat het hier niet zo toeristisch is, vinden jullie hier wel de mooiste stranden van de drie Gili eilanden.

Zijn jullie op zoek naar meer reisinspiratie, tips en highlights van verschillende bestemmingen? Lees dan ook onze andere blogs!

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter