De rust, zon en mooie natuur van de Algarve doen je gezondheid natuurlijk altíjd goed… Maar er is meer waardoor je juist deze regio wil bezoeken. De Algarve beschikt namelijk over thermische bronnen met water dat wordt gebruikt voor verschillende schoonheids- en gezondheidsbehandelingen. In kuuroord Monchique kun je makkelijk een complete spavakantie doorbrengen. Ontspan, ervaar het helende water en kom als herboren terug! Hoe fijn is dat?

 

Relaxen tijdens een spavakantie in de Algarve

In de groene bergen van de Algarve wisten de Romeinen Monchique al te vinden. Hier gingen ze heen om te baden, te relaxen en hun lichamen te laten herstellen met behulp van het thermale water, dat hier ‘zomaar’ uit de grond komt. En iets wat niet iedereen weet: eigenlijk is er de afgelopen duizend jaar niets veranderd. In het groene westen van de Algarve (Portugal) bevindt zich bronwater met unieke mineralen, waardoor het, volgens velen, een helende werking heeft. Het wordt gebruikt voor de behandeling van onder andere luchtweg-, spier- en botaandoeningen, maar ook bij heerlijke schoonheidsbehandelingen.

Caldas de Monchique Spa Resort

Ten zuiden van het prachtige bergdorp Monchique, ligt het enige (!) thermale kuuroord van de Algarve: Caldas de Monchique. Hier zijn de bronnen waar het allemaal om gaat te vinden en dit is dé plek waar je de helende werking zelf kunt ervaren. Bij het enorme Villa Termal Spa Resort kun je vrijwel alle denkbare behandelingen, uiteraard allemaal met een water- of stoomelement, zelf beleven. Er zijn in de spa’s verschillende binnen- en buitenbaden, sauna’s, je kunt massages en modderbehandelingen krijgen en gespecialiseerde behandelingen met het reinste bronwater. Of neem een verfrissende duik in één van de heerlijke natuurlijke bronnen. Je kunt als bezoeker een spadag boeken, maar om een complete kuurvakantie te beleven raden wij natuurlijk een verblijf bij dit prachtige resort aan.

> Bekijk het Caldas de Monchique Spa Resort

Gratis bronwater tappen

Of je nu komt voor het heilzame water of niet, de omgeving van Monchique alleen al doet iedereen goed. Je bent hier in een oase van rust en de koelte van de heuvels is een aangename afwisseling op de warmte van de stranden in de Algarve. Het is een fantastische plek om te wandelen door de heuvels, langs eeuwenoude (kurk)bomen, kristalheldere rivieren, beekjes, moestuinen en fruitgaarden. De witte huisjes die je af en toe tegenkomt vormen een mooi contrast in het groen. Krijg je onderweg dorst? Houd gewoon je fles in het kabbelende water en drink direct uit de natuur. Een heel bijzondere plek om te bezoeken is de Fonte dos Amores. Wie drinkt van deze liefdesfontein zal het óók nog eens voor de wind gaan op liefdesgebied. Sla voor je wandeling wat lekkers in het dorp in en geniet van een picknick aan één van de stenen tafels, midden in de natuur.

Thalassotherapie

Wie de bergen verlaat en de zee opzoekt, komt terecht in een heel andere wellnesswereld: die van de thalassotherapie. Niet zo vreemd met zoveel zee in de buurt, de Algarve is hierdoor echt een voorloper op dat gebied. Het zoute zeewater, maar ook algen, sponzen, koraal en anemonen worden gebruikt in verschillende schoonheids- en gezondheidsbehandelingen, maar ook bij de behandeling van huidaandoeningen. De zee werkt ontspannend en veel mensen zijn overtuigd van de therapeutische en helende werking ervan. In hotels met gespecialiseerde spa’s kun je thalassotherapie volgen in heel veel varianten. Aanraders zijn het Vilalara Thalassa Resort in Porches en het Santa Eulália Resort & Spa in Albufeira.

> Bekijk het Vilalara Thalassa Resort
> Bekijk het Santa Eulália Resort & Spa

Ontspannen aan de kust

Verblijf je niet in kuuroord Monchique, maar aan de kust van de Algarve? Ook dan kun je een kuurvakantie beleven. Longevity Alvor Health & Wellness Hotel biedt heerlijke programma’s die voor momenten van pure ontspanning zorgen. Verder naar het oosten vind je Solar Alvura Health, waarbij het weelderige landschap met olijf- en sinaasappelbomen je helpen ontspannen, resetten en inspiratie brengen.

> Bekijk het Longevity Alvor Health & Wellness Hotel

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter