Beste spots voor snorkelen op Madeira

Top 6 mooiste plekken
snorkelen madeira
Nick Zengerink, stagiair vakantiedealz
Nick - Reisspecialist

Snorkelen is een fantastische manier om de onderwaterwereld te ontdekken. Maar hoe vet zou het zijn als je dat kan doen op een prachtig eiland? Het Portugese eiland Madeira kent veel leuke plekken waar je fantastisch kan snorkelen. In deze blog nemen wij je mee naar de top 6 spots om te snorkelen op Madeira, zodat jij in alle rust de Atlantische Oceaan kan ontdekken.

Bekijk direct de beste Madeira deals bij:
> de VakantieDiscounter
> D-reizen
> TUI

Top 6 beste locaties voor snorkelen op Madeira

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste spots om goed te kunnen snorkelen op Madeira. De plekken verschillen van prachtig zeeleven tot grote wrakken van schepen. Elke plek heeft zijn unieke eigenschappen en dus is er geen mogelijkheid dat je uitgekeken raakt. Wij zijn erg benieuwd bij welke spot op Madeira jij zou beginnen met snorkelen.

1. Garajau Beach

De trekpleister van het snorkelen op Madeira is de Garajau Beach in het deels gelijknamige Garajau Marine Reserve. Het strand in dit reservaat is de perfecte combinatie tussen een heldere en azuurblauwe zee en een goede bereikbaarheid met de auto. Daarnaast is het zelfs mogelijk om de kabelbaan te nemen die vanaf het Cristo Rei-gebied direct naar het strand gaat. Bijkomend voordeel: het is verboden voor boten om te varen bij de kust van het reservaat, die in totaal 10 kilometer lang is. Dit betekent dat je heerlijk kunt snorkelen zonder je zorgen te maken dat je een boot tegenkomt, laat staan dat die boot het zeeleven wegjaagt. Let wel op, het strand is een kiezelstrand. Het dragen van waterschoenen is daarom wel aan te raden.

Snorkelen op Madeira

2. Praia do Toco

Voor een rustige plek zonder veel golfslag zit je perfect aan Praia do Toco. Dit strand ten westen van Garajau Beach is een bijzondere. Praia do Toco is namelijk interessant om een aantal redenen. De eerste reden is dat de zee al snel na de kust dieper wordt. Door het heldere water is hier dus genoeg te zien. Het tweede punt is dat er bij dit strand veel rotsen gelegen zijn, zowel naast je als onder je. Rotsen trekken op hun beurt zeeleven als kreeftjes aan. Snorkelplezier is dus gegarandeerd! Deze plek is verder ook vrij rustig, dus je kan op je gemak genieten van al het moois wat dit strand en dit stukje oceaan te bieden hebben.

Madeira snorkelen

3. Caniçal

Dé plek om het meeste zeeleven tegen te komen tijdens het snorkelen is Caniçal. Deze plek is onderdeel van het natuurreservaat Ponta de São Lourenço. Bij deze snorkelplek bevindt je je tussen de grotten, het mooie koraal en een groot aantal verschillende vissen. Er zijn in het verleden zelfs zeeleeuwen gespot! Het lekkere van Caniçal is dat er professionals aanwezig zijn die zowel voor ervaren als beginnende snorkelaars tours begeleiden. Zij weten de beste spots onder water, wat jou een hoop zoekwerk scheelt. Natuurlijk is het ook heerlijk om zelf op zoek te gaan naar al het pracht wat te hier te vinden is. Deze plek op Madeira is perfect voor elke snorkelaar!

Snorkelen op Madeira

4. Madalena do Mar

Madalena do Mar is een fantastisch strand op Madeira en geweldig voor het snorkelen. De adembenemende rotswanden, het zwarte zand en het kristalheldere water zorgt voor een topervaring. In het hoogseizoen is dit strand een populaire trekpleister voor toeristen en is dus zeker een aanrader om te bezoeken. Ook beschikt het strand over verschillende faciliteiten. Madalena do Mar heeft namelijk een restaurant met terras, waar je heerlijk kan vertoeven tussen het snorkelen door. Daarnaast beschikt het strand over sanitaire voorzieningen, kleedruimtes en zelfs een kleine kinderspeelplaats. Dit is de perfecte combinatie om de hele dag te kunnen genieten. Weer opletten: het zwarte zand wordt ook hier weer afgewisseld door kiezels. Denk dus aan waterschoenen als je hier wil gaan snorkelen. Dat mag de pret niet drukken, Madalena do Mar is één van de beste stranden op Madeira en dus zeker het bezoeken waard!

Madeira snorkelen zee

5. Praia Porto Santo

We maken een klein uitstapje naar… Porto Santo! Veel mensen weten niet dat Madeira eigenlijk uit twee eilanden bestaat, waarvan de tweede dus Porto Santo is. Het strand van Porto Santo, Praia Porto Santo, is een ideale plek om te snorkelen. Het ruim 8 kilometer lange strand biedt veel verschillende kiekjes, zowel boven als onder water. De aquablauwe zee is de thuisbasis voor verschillende soorten vissen en koraal. Als je dit eiland wil bezoeken vanaf het hoofdeiland, zul je wel de boot moeten nemen. Tijdens deze boottocht kijk je je ogen uit. Een perfect uitzicht op Madeira en Porto Santo en er is zelfs een kans om walvissen te spotten. Deze walvissen zwemmen niet alleen midden op zee, maar soms willen ze ook nog wel eens dicht bij de kust komen. Met een beetje geluk kun je dus tijdens het snorkelen deze megavissen tegenkomen. Fantastisch toch?

Snorkeling Madeira Porto Santo

6. Porto dos Frades

Last but not least, Porto dos Frades. Dit strand, ook op Porto Santo, is een speciale. Het water is hier namelijk vrij ondiep. Dit zorgt ervoor dat je zonder moeite naar de bodem kan kijken. Niet zo bijzonder zou je zeggen, maar ondanks dat het ondiep is zwemt er een grote variatie aan zeedieren. Deze kan je dus van heel dichtbij zien. Denk aan krabbetjes, murenes en soms zelfs inktvissen. Deze zeedieren voelen zich op hun gemak in het ondiepe water, waardoor zij niet bang zijn om dicht bij snorkelaars te zwemmen. Ook heb je tijdens het snorkelen zo goed als geen last van golven, omdat stenen en rotsen deze tegenhouden en zo op hun beurt een ‘natuurlijk zwembad’ creëren. Dit is dus de ideale plek om in alle rust te snorkelen en zo het prachtige zeeleven te ontdekken. Waar wacht je nog op?

Madeira Snorkeling

Dit zijn de 6 beste plekken om te snorkelen op Madeira. Er zijn veel verschillende spots om helemaal tot rust te komen onderwater, maar met deze 6 kom je al een aardig eind op weg. De Atlantische Oceaan die Madeira omringd, is rijk aan de mooiste vissen, koraal en andere adembenemende verschijnselen. Vergeet dus absoluut niet je duikbril en snorkel mee te nemen als je op vakantie gaat naar Madeira!

Wil je meer blogs lezen? Misschien vind je dit ook interessant:


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.