Parkeren rondom luchthavens

Wat zijn de opties? Lees hier al onze tips!
Maaike - Reisspecialist

Ga jij binnenkort op vakantie met het vliegtuig? Wellicht ben je dan ook al op zoek geweest naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek. Er zijn per luchthaven ontzettend veel mogelijkheden, daarom is het ook niet gek dat je door de bomen het bos wellicht niet meer ziet. Wij maken je er daarom graag van bewust dat er heel veel verschillende opties zijn, waardoor het vaak stukken goedkoper kan dan de prijzen die je in eerste instantie voorbij ziet komen!

Goed om te weten is dat er bij elke luchthaven een onderscheid gemaakt wordt tussen de officiële parkeermogelijkheden en particuliere parkeerbedrijven. De officiële parkeerplaatsen zijn doorgaans beheerd door de luchthaven zelf en ook enkel via de website van de luchthaven te reserveren. De particuliere mogelijkheden zijn private parkeerbedrijven en je kan een parkeerplaats direct bij deze bedrijven of via een boekingsplatform reserveren. 

 

Officiële parkeermogelijkheden

De officiële parkeerplaatsen worden aangeduid als P-parkeerplaatsen, vaak in combinatie met een getal óf termen als kort, lang of holiday parking. Deze parkeerplaatsen zijn vaak gevestigd direct bij de luchthaven en daardoor in de meeste gevallen op loopafstand. De lang parkeren of holiday parkings zijn de voordelige opties en bieden meestal een parkeerplaats aan in combinatie met een shuttleservice. De meeste parkeerplaatsen zijn op enkele uitzonderingen als Schiphol en Weeze na exclusief bij de luchthaven zelf te reserveren. Voor de zakelijke reizigers bestaan er ook zogenaamde business en valet parkings. Hier kan je als zakelijke reiziger met maximaal comfort parkeren met minimaal tijdsverlies.

 

Particuliere parkeerbedrijven

Wanneer je écht voordelig wil parkeren dan kan je terecht bij een van de vele particuliere parkeerbedrijven. Bij elke luchthaven zijn er tal van mogelijkheden, waar je kan parkeren in combinatie met een shuttle- of valet service en in sommige gevallen met een taxi service of op loopafstand. Het grote aanbod betekent hevige concurrentie en daarom wordt er veel op prijs geconcurreerd en dit is goed nieuws voor jou natuurlijk! Wanneer je een plek wil reserveren dan kan je dit simpelweg doen op de website van de luchthaven, maar dit kan ook op een van de vergelijkings- en reserveringswebsites. Deze websites zijn aan te raden wanneer je een goed overzicht van de mogelijkheden en tarieven wilt krijgen. Daarnaast kan je direct een parkeerplaats reserveren en zo het gehele proces op één website doorlopen.

 

Een overzicht van de tarieven

Zoals je al hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende mogelijkheden, maar wat zijn de tarieven en waar komen de verschillen in de tarieven vandaan? Goed om te weten is dat de tarieven per parkeervorm sterk kunnen variëren. Des te korter de afhandelingstijd, des te groter het comfort en de prijs. Hieronder kun je de vanaf-prijzen per luchthaven zien. Er zijn heel veel verschillende opties om te parkeren bij luchthavens en daardoor kunnen de prijzen enorm verschillen. Zo kun je bijvoorbeeld direct bij de luchthaven parkeren, maar je kunt er ook voor kiezen om dicht bij de luchthaven te parkeren en je binnen een paar minuten met een shuttle-bus naar de luchthaven te laten brengen. Vergelijk de opties goed zodat je de voor jou ideale manier van lang parkeren Schiphol kunt kiezen.

Schiphol – 8 dagen – vanaf €42,49 

Eindhoven Airport – 8 dagen – vanaf €42,49

Rotterdam Airport – 8 dagen – vanaf €64,50 


Vergelijk, reserveer en bespaar

Bijvoorbeeld op het online vergelijkings- en boekingpslatform Vliegen en Parkeren vind je goede overzichten van de verschillende prijzen. Hier vind je ook veel van deze aanbieders terug en deze kan je direct reserveren. Naast de genoemde parkeermogelijkheden in de bovenstaande tabel is het ook mogelijk parkeerplaatsen te reserveren bij Duitse, Belgische en Franse luchthavens. Parkeren bij Dusseldorf Airport, Charleroi Airport of simpelweg parkeren Eindhoven Airport, het aanbod voor de Nederlandse reizigers is erg uitgebreid.

Dit aanbod kan vergeleken worden op basis van prijs, reistijd en beoordeling. Daarnaast kan er gefilterd worden op parkeervorm, sleutelbehoud en elektrisch laden. Zo vind je dus altijd wel een parkeerplaats die aan jouw eisen voldoet. De parkeerplaats kan direct gereserveerd worden en zo ben je voorzien van een parkeerplaats. Daarnaast zijn er nog meerdere vergelijkings- en boekingsplatformen, zo zal je dus altijd wel de mogelijkheden tegen elkaar kunnen afstrepen en voordelig kunnen parkeren.

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.