Op vakantie naar de VS? Dit moet je weten!

Handige checklist voor een geslaagde vakantie
Demi - Reisspecialist

Yes! Jullie hebben eindelijk je droomvakantie geboekt en vieren binnenkort vakantie in de Verenigde Staten. Dromen komen dus écht uit… We snappen dat jullie niet kunnen wachten om in het vliegtuig te stappen, maar een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Daarom heb ik voor jullie een handige checklist gemaakt met alles wat jullie moeten weten voordat je op reis gaat naar de Verenigde Staten. Zo missen jullie niks belangrijks en gaan jullie een onbezorgde vakantie tegemoet. Laat de vakantie maar beginnen!

Checklist voor een vakantie naar de VS

Of jullie nu een stedentripje gaan maken naar New York of gaan rondreizen langs verschillende plekken… Hieronder vinden jullie een handige checklist van alles wat je moet weten én regelen voordat jullie op vakantie gaan naar Amerika. Vinken jullie alles af?

1. Zorg voor de juiste documenten

Natuurlijk spreekt dit voor zich… Maar je wil niet weten hoe vaak het toch mis gaat dat mensen per ongeluk de verkeerde documenten bij zich hebben, een aantal papieren missen of dat de geldigheid van hun paspoort is verlopen. En dat is natuurlijk het laatste wat je wil wanneer je eindelijk je droomvakantie tegemoet gaat. Zorg er dus voor dat je paspoort niet verloopt tijdens je trip in de Verenigde Staten en dat je een reisvergunning voor Amerika hebt geregeld. Wanneer je korter dan 90 dagen in Amerika verblijft, heb je alleen een ESTA nodig. Een ESTA aanvragen regel je binnen 10 minuten. Wil je rondreizen door Amerika en verblijf je langer dan 90 dagen? Dan moet je een visum aanvragen.

2. Vraag van tevoren een internationaal rijbewijs aan

Wanneer je graag een auto of camper wil huren in de Verenigde Staten is het belangrijk dat je in bezit bent van een internationaal rijbewijs. Dit is namelijk verplicht wanneer je buiten de Europese Unie in een auto of camper wil rijden. Wanneer je een IRB (internationaal rijbewijs) wil aanvragen, heb je een geldig Nederlands (of een in de EU uitgegeven) rijbewijs nodig en een recente pasfoto. Ga langs bij een ANWB winkel en vraag op tijd jouw internationale rijbewijs aan. Het is belangrijk om zowel je eigen rijbewijs áls het IRB mee te nemen op vakantie.

3. Breng de juiste reisstekker mee tijdens je reis

Niks is vervelender dan een lege telefoon met de verkeerde oplader… Een veel voorkomend probleem wanneer je op vakantie gaat buiten Europa is dat er verschillende stopcontacten zijn. Zorg er voor dat wanneer je op vakantie naar de Verenigde Staten gaat, je een wereldstekker of reisstekker voor type A en B meeneemt. Zo voorkom je een lege batterij en kun je gewoon iedereen de hele dag bereiken. Naast een reisstekker is een powerbank ook een goed idee. Als je die tussendoor oplaadt dan heb je ‘on the go’ ook altijd de mogelijkheid om op te laden, ook als je de reisstekker op je hotelkamer hebt laten liggen. De vakantiekiekjes moeten uiteraard wel worden gedeeld…

4. Ga op zoek naar de goedkoopste vliegtickets

Een vakantie naar Amerika gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten… De prijzen van vliegtickets kunnen flink oplopen en daarom is het belangrijk om ruim van tevoren op zoek te gaan naar goedkope vliegtickets. Vergelijk verschillende luchtvaartmaatschappijen of vergelijkingssites met elkaar en ga op zoek naar het goedkoopste vliegticket. Zo kan één dag langer of korter al een hele hoop schelen.

5. Schaf van tevoren een eSIM aan

Ondersteunt jouw telefoon een eSIM? Dan raad ik aan om van tevoren een eSIM aan te schaffen, zodat je bij aankomst met een paar klikken direct bereikbaar bent én je direct op internet kunt zonder absurd hoge kosten. Een eSIM is een handig alternatief voor een fysieke simkaart. Deze ingebouwde simkaart beschikt over alle informatie die je mobiel nodig heeft om verbinding te maken met een lokaal netwerk. Laat je wel altijd goed vooraf informeren zodat je de juiste simkaart gebruikt. Je wil immers geen hoge telefoonrekening op de deurmat zien liggen bij terugkomst…


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.