Op vakantie naar Aruba? Dit zijn de must visits van het eiland!

VakantieDealz.nl
Maaike - Reisspecialist

Een van de eilanden in het Caribisch gebied waar ik, Rachel, tijdens mijn 4-weekse vakantie heel erg naar uitkeek was Aruba. Dat werd al snel door de war gebracht door een urenlange vertraging op de vlucht van Sint Maarten (met tussenstop op Curacao) naar Aruba. Waar we eigenlijk 12 uur ’s middags op het eiland zouden aankomen, werd het nu 8 uur ’s avonds. Pech, een hele dag weg! Dat weerhield ons er niet van om zo veel mogelijk fantastische bezienswaardigheden, in slechts 3 dagen, te zien. Lees daarom snel verder voor de must visits van eiland!

Paradijselijke stranden

Palm Beach, Malmok Beach, Arashi Beach, Baby Beach, Druif Beach, Eagle Beach en dat is nog niet eens alles! Het is ook geen verrassing dat Aruba beschikt over heerlijke witte zandstranden. Omdat wij buiten het hoogseizoen op Aruba waren, was het op alle stranden lekker rustig. Alleen op Palm Beach is het natuurlijk wat drukker vanwege de omliggende hotels en resorts.

Op de top van de Hooiberg zijn mijn vader en ik een gesprek begonnen met een local en twee Nederlandse stagiaires die al enkele maanden op Aruba wonen. Zij waren zeer enthousiast over Baby Beach en noemde het een plek waar je echt heen moet. En dat was ook niet gelogen. Het is een uniek stuk strand waar het water iets minder troebel is dan bij Palm Beach & Eagle Beach (hier varen veel boten en jetski’s). De naam Baby Beach is afgeleid van het feit dat je ver de zee in kan lopen zonder dat je kopje onder gaat; ideaal voor gezinnen! Het enige minpuntje: wanneer je je omdraait op het strand of in de zee heb je uitzicht op de olieraffinaderij.

Op naar de top van de Hooiberg

Je las al eerder in deze blog dat we de top van de Hooiberg hadden bereikt. Deze activiteit was op aanrader van een kennis. Hooiberg is een heuvel van 167 meter hoog en is makkelijk te spotten vanaf elke plek op Aruba. Ons werd ook verteld dat je het beste tegen het einde van de middag kon beginnen met lopen omdat je dan een geweldige zonsondergang kan zien. Helemaal uitgeput en bezweet heb ik de top van de heuvel weten te bereiken. Het was wel een beetje jammer dat boven niet iets toegankelijker gemaakt werd voor het publiek, want het is klimmen, glijden en soms klauteren op de top voordat je een lekker plekje hebt waar je lekker kunt zitten & uitrusten. Toch heb ik nog op tijd een schitterende zonsondergang kunnen zien.

De bruisende nightlife

Een van de bekendste plekken op Aruba is natuurlijk Palm Beach. Waar we overdag op het strand lagen, gingen we hier op aanrader van een kennis in de avonduren rondlopen. Overdag merk je al wel dat het hier heel erg leeft omdat er genoeg restaurants, bars, winkels & entertainment zijn te vinden. Zo vind je hier onder andere de Paseo Herencia Mall en de Palm Beach Plaza Mall.

TIP: Gedurende het hele jaar vindt er in de Paseo Herencia Mall ook presentaties en manifestaties plaats, maar ook een prachtige watershow dat drie keer per avond wordt getoond. Hier ga je je zonder twijfel niet vervelen!

Oranjestad – Het Caribische Las Vegas

Oranjestad is een bruisende havenstad met kleurrijke gebouwen, diverse winkels en historische monumenten. Vanwege de moderne look en de hoge palmbomen krijg je hier echt een Amerikaans gevoel wanneer je door de straten struint van deze stad. Heb je niet veel zin om rond te lopen? Pak dan de Tram van Oranjestad. Jullie hebben dan de mogelijkheid om bij elke stop/halte in of uit te stappen. Dit is een relaxte manier om de straten, gebouwen en winkels te zien van Oranjestad. Bonusje: deze attractie is helemaal gratis!

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.