De mooiste bezienswaardigheden IJsland

10x magische plekjes
mooiste bezienswaardigheden ijsland Seljalandsfoss waterval
Maaike - Reisspecialist

IJsland is een unieke bestemming met bijzondere natuurverschijnselen. Op IJsland tref je tientallen vulkanen, diepe kliffen en de mooiste watervallen. Een reis naar IJsland móét je een keer gedaan hebben! IJsland heeft namelijk zoveel te bieden. Of je nou kiest voor een stedentrip Reykjavik of een rondreis over het eiland, je zult zeker geen spijt hebben van een reis naar dit prachtige land. Hieronder lees je dé mooiste highlights en bezienswaardigheden van IJsland.

mooiste-bezienswaardigheden-ijsland-noorderlicht

 

Top 10 mooiste bezienswaardigheden IJsland 

 

Reykjavik

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en moet je zeker een keer bezocht hebben. Reykjavik is een leuk klein stadje, maar heeft zeker een gezellig centrum. Ga winkelen op de schattige hoofdstraat, breng een bezoek aan de bijzondere Hallgrímskirkja kerk en neem een kijkje bij het concertgebouw Harpa. 

Blue Lagoon

De Blue Lagoon is de meest bekende hotspring van IJsland. De warmwaterbaden zijn geothermisch verwarmd en zeker Instagram waardig. De baden zijn te vinden op drie kwartier rijden van Reykjavik, maar deze bezienswaardigheid is zeker het ritje waard.  

Geysir

Geysir is een geiser die zich bevindt in het geothermale gebied Haukadalur. De Geysir is één van de bekendste bezienswaardigheden van IJsland. De erupties van de geiser kan je van dichtbij aanschouwen en zijn werkelijk uniek om te zien. 

Gullfoss

De Gullfoss is te vinden in het zuiden van het eiland en is een van de mooiste highlights van IJsland. De watervallen storten zich in het diepe ravijn van 32 meter diep, wat super bijzonder is om te zien. Je kan vanaf een rotsplateau de waterval bewonderen. hoe gaaf is dat! 

Noorderlicht 

Het noorderlicht is magisch om te zien en staat bij veel mensen op hun bucketlist. Het noorderlicht ontstaat doordat er hoog-energetische deeltjes van de zon in de atmosfeer van de aarde komen. Door de ligging van IJsland op de poolcirkel, heb je vooral in de wintermaanden een grote kans om het noorderlicht te spotten. Mocht je geluk hebben om het noorderlicht te zien, zal dit zeker een van de hoogtepunten van je IJsland trip zijn!

Silfra kloof

De Silfra kloof is gevestigd tussen twee tektonische platen, namelijk de platen van het Noord-Amerikaanse en het Euraziatische continent. De kloof wordt gevuld met smeltwater van de Langjökull gletsjer. Je zou denken: kan ik duiken op IJsland? Ja zeker! Je kan in Silfra kloof prachtig duiken en snorkelen, hoe gaaf is dat? In het water heb je een zicht van ruim 80 meter ver. 

Walvissen spotten

Een walvistour mag zeker niet ontbreken tijdens je trip naar IJsland! Deskundigen zeggen dat IJsland een van de beste plekken van Europa is om walvissen te kunnen zien. De meeste kans heb je tussen de maanden april en oktober. Husavik is één van de populairste plekken om een walvistour te doen.

Skógafoss

De Skógafoss is een 60 meter hoge waterval in het zuiden van IJsland. De Skógafoss waterval behoort zeker tot de mooiste bezienswaardigheden van IJsland. De Skófa rivier stroomt daar over een klif waar eerst de kustlijn van IJsland was. De waterval is werkelijk schitterend om te zien!

Vik

Vik is het meest zuidelijke plaatsje van IJsland. Nabij dit plaatsje vind je de zwarte stranden van Reynisfjara. Deze plek is met haar wilde golven, bijzondere rotsformaties en grillige grotten een mooie bezienswaardigheid op IJsland die je zeker niet mag missen tijdens je trip! 

Seljalandsfoss 

De Seljalandsfoss is één van de bekendste en mooiste bezienswaardigheden van IJsland. De 65 meter hoge waterval is prachtig om te zien. Het bijzondere is dat je achter de waterval kan komen. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de waterval en over de groene omgeving. 

 

Heb je na het lezen van dit blog over de mooiste bezienswaardigheden van IJsland al zin gekregen om naar IJsland op vakantie te gaan? Dat begrijpen wij! IJsland is uniek en er zijn zoveel mooie bezienswaardigheden op IJsland dat je je hier zeker niet zult vervelen. Let’s go!

 

mooiste bezienswaardigheden ijsland vik zwart strand

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.