De temperaturen zijn weer aan het stijgen, de zon is volop aan het schijnen en de zonnebrandcrème wordt weer uit de kast getoverd… Tijd om even héérlijk te gaan genieten van de zomer in Nederland. Bij zomerse temperaturen en een warm briesje hoort natuurlijk ook een plek om even lekker af te koelen… Daarom hebben wij voor jullie hieronder de mooiste meren van Nederland opgesomd, zodat jullie hier binnenkort een verfrissende duik kunnen nemen op één van deze plekken!

Leuk weetje: wisten jullie dat er roze meren bestaan? Lees hier meer over dit prachtige natuurverschijnsel!

Meren in Nederland | Onze 6 favoriete plekjes!

1. Henschotermeer – Utrecht

Misschien heb je ons blog over het Henschotermeer wel eens voorbij zien komen, waardoor het niet gek is dat we dit prachtige meer op nummer één zetten! Het Henschotermeer vind je midden in de bossen van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Deze paradijselijke plek is ideaal voor een verfrissende duik deze zomer. Daarnaast vinden jullie ook hier verschillende faciliteiten zoals parkeerplaatsen, een restaurant en toiletgebouwen… Ideaal voor een dagje weg!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door (@rbouwman74)

2. Het Blauwe Meer – Drenthe

Zeg nou zelf… Hier wil je toch een duik in nemen? Het Blauwe Meer is gelegen in het Drentse natuurgebied Leggelderveld en is de pérfecte plek om deze zomer te vertoeven. Voor een klein bedrag (€3,- voor volwassenen & €2,- voor kinderen van 6 t/m 12 jaar) kunnen jullie je hier de hele dag vermaken. Het Blauwe Meer hoort definitief tot één van de mooiste meren van Nederland! Let op: honden zijn helaas niet toegestaan bij dit meer.

3. Hoornse Meer – Groningen

Wonen jullie in of vlak bij het natuurrijke Groningen? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de Hoornse Plas. Na een duik te hebben genomen in dit mooie meer, kunnen jullie terecht bij één van de gezellige strandtentjes. Natuurlijk kunnen jullie ook je eigen picknickmand meenemen en picknicken in 't gras. TIP: vanaf het centrum van Groningen is het een uurtje fietsen naar deze plek… Ideaal voor fietsliefhebbers!

4. ’t Nije Hemelriek – Drenthe

Drenthe heeft nog meer mooie plekjes voor ons in petto… Zo vinden jullie hier ook recreatieplas 't Nije Hemelriek. Dit prachtige meer is omringd door een wit strand waar jullie met zomerse temperaturen jullie handdoek kunnen uitrollen. Ook hier vinden jullie verschillende faciliteiten om jullie verblijf makkelijker te maken. Zo kunnen jullie snacks halen bij de kiosk, lunchen bij restaurant 't Hemelriek en zijn er diverse toiletblokken te vinden.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Summit Stories (@summitstoriesnl)

5. Markermeer – Noord-Holland

Het Markermeer is een uitstekende plek om deze zomer een duik in te nemen! Zo zijn er verschillende plekken waar jullie het water in kunnen. Populaire plekken om te zwemmen zijn onder andere de strandjes bij Enkhuizen of de plas in het Streekbos. TIP: breng een bezoekje aan zwembad Warder, dat direct aan het Markermeer is gelegen!

6. Grevelingenmeer – Zeeland

Wisten jullie dat het Grevelingenmeer het grootste zoutwatermeer is van heel West-Europa? Of je nu een verkoelende duik wil nemen of fanatiek wil gaan waterskiën… Het kan hier allemaal! Jullie vinden het Grevelingenmeer, ook wel Grevelingen genoemd, op de grens van Zeeland en Zuid-Holland.

Op zoek naar meer inspiratie, reistips of persoonlijke reiservaringen? Lees dan hier onze andere blogs!

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter