Het Henschotermeer: een verborgen pareltje midden in Nederland

Henschotermeer
Rosa-Lee Deiman
Rosa-Lee - Reisspecialist

Misschien heb je er wel eens van gehoord of heb je dit prachtige plaatje wel eens voorbij zien komen… Dit is het Henschotermeer! Het Henschotermeer is een uniek recreatiegebied midden in Nederland, in de bossen van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug om precies te zijn. Het is een heerlijke plek om een dagje van de zon te genieten, te dobberen op het meer of een mooie wandeling te maken. Meer weten over deze bijzondere plek? Lees dan snel verder!

 

Het Henschotermeer – Een caribisch strand in Nederland

Op de website van het Henschotermeer is de slogan te lezen “Meer dan een mooi meer”, en daar kunnen wij wel inkomen. Een langgerekt zandstrand, schoon zwemwater en een verborgen ligging midden in het bos… Het Henschotermeer is een paradijselijk plekje! En tot voor kort hadden wij zelf nog geen idee dat dit gewoon in Nederland te vinden was. Als je de foto’s hieronder bekijkt zou dit ook makkelijk een bestemming in Zuid-Europa kunnen zijn. Wij dromen nog even weg bij deze mooie plaatjes…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VakantieDealz (@vakantiedealz)

 

Het Henschotermeer – De faciliteiten

Jaarlijks ontvangt recreatiegebied het Henschotermeer ruim 600.000 bezoekers. Gelukkig zijn er genoeg faciliteiten aanwezig, waardoor je tijdens een bezoek aan deze plas niets tekort zult komen. Er zijn 4 parkeerplaatsen aanwezig waar je de auto kunt parkeren. Voor een hapje, drankje of een lekker wijntje of biertje kun je terecht bij Het Oude Strandhuis. Bij de hoofdingang van parkeerplaats P1 staat regelmatig een pipowagen met verkoelende ijsjes, bij P3 vind je de ‘Henskeet’ en bij het piratenschip vind je de ‘Melkkar’. Aan alles is gedacht!

Bovendien wordt de kwaliteit van het zwemwater in de zomer regelmatig gecontroleerd en wordt er alles aan gedaan om de hygiëne te waarborgen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook verschillende toiletgebouwen aanwezig. Het meer loopt heel geleidelijk af, waardoor je er gerust heen kunt gaan met de kids. Voor hen zijn er trouwens ook een aantal speeltoestellen aanwezig. Liever sportief bezig zijn? Ga dan een rondje hardlopen om het meer op het verharde voetpad van bijna 2,5 kilometer.

 

Parkeren & entree Henschotermeer

Om het Henschotermeer te kunnen bezoeken moet je een toegangsticket kopen. Je kunt een dagkaart (€3,25 per persoon) of een abonnement (€32,50 – onbeperkt toegang) kopen. In verband met COVID-19 kunnen toegangstickets alleen online worden besteld. Na aanschaf van het ticket ontvang je een QR-code die je kunt laten scannen bij één van de twee ingangen.

Ook voor een parkeerplaats is een parkeerticket nodig. Tussen 08:30 en zonsondergang kun je parkeren op het eigen parkeerterrein van het Henschotermeer. In verband met COVID-19 kunnen parkeertickets alleen online worden besteld. Na betaling ontvang je een bevestigingsmail met het parkeerticket. Je bent dan zeker van een parkeerplaats. Alles werkt op basis van kentekenherkenning dus je kunt direct naar de slagboom rijden. Het kenteken wordt automatisch geregistreerd.

Parkeertarieven

1 april t/m 30 september 2021

Uurtarief €2,50
Dagkaart €7,-
Maximaal tarief €15,-

 

De toekomstplannen

Wat ons betreft een van de mooiste plekken van Nederland! Bovendien heeft Recreatiegebied het Henschotermeer heeft grootse plannen voor de toekomst. Aangezien dit bijzondere plekje alleen maar populairder wordt, zijn er al een aantal toekomstplannen en dromen op papier gezet. Zo zijn er plannen om de faciliteiten uit te breiden met een grote activiteitenhal, een nieuwe overdekte horeca locatie, een nieuwe strand horeca locatie, een kinderboerderij met speeltuin, een speciaal gebouw voor schoolkampen, drive-in camperplaatsen en een aantal unieke huisjes in de natuur die verhuurd kunnen worden. Iets leuks om in de gaten te houden dus…

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.