Waar liggen de Malediven?

Bekijk de ligging van de Malediven op de kaart
malediven ligging kaart
Rosa-Lee Deiman
Rosa-Lee - Reisspecialist

De Malediven mis je snel op de kaart, want het is nogal een kleine eilandengroep. Waar liggen de Malediven dan? De eilanden van de Malediven liggen in de Indische Oceaan en de eilandengroep bestaat uit 1200 verschillende eilanden. Van al deze eilanden zijn er slechts 200 bewoond. Op de kaart ligt de Malediven ten zuidwesten India en Sri Lanka. De hoofdstad, en tevens het hoofdeiland, van de Malediven is Malé. In deze hoofdstad is ook de luchthaven gevestigd. Bekijk hieronder waar de Malediven precies op de kaart liggen.

Alle actuele Malediven vakantie aanbiedingen

Malediven Last Minutes

All Inclusives op de Malediven

Bekijk meer reisinformatie over de Malediven

> Bekijk de mooiste hotels op de Malediven

Malediven eilanden op de kaart

De Malediven is een eilandengroep die uit 1200 eilanden bestaat, waarvan 200 bewoond. Ook zijn er 88 koraaleilanden waarop slechts 1 resort te vinden is. De Malediven eilanden liggen op een totale oppervlakte van 90.000 km2, maar de totale landoppervlakte is slechts 300 km2. Hoe Nederland is verdeeld in provincies, is de Malediven verdeeld in verschillen atollen. In totaal zijn er 26 atollen. Deze kun je op kaart hieronder goed zien.

Waar ligt Malé op de Malediven?

De hoofdstad Malé ligt zich op het eiland Malé en in het Kaafu-Atol. Het eiland is op de kaart het middelpunt van de eilandengroep en daarnaast het dichtbevolkst. Op Malé is de internationale luchthaven gevestigd. Vanuit de hoofdstad vertrek je per speedboot of watervliegtuig naar het eiland van bestemming.

Bekijk de ligging van de Malediven op de kaart

ligging malediven kaart

Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.