De 5 leukste boeken over reizen & vakanties

Heerlijk voor inspiratie!
Demi - Reisspecialist

Op zoek naar reisinspiratie, reisverhalen of gewoon leuke boeken om in weg te zwijmelen? Het team van VakantieDealz heeft voor jullie de leukste vakantieboeken op een rijtje gezet! Wat is jouw favoriet?

Bucketlist reizen – Marloes de Hooge

25 reizen die je ooit gemaakt moet hebben

Op zoek naar inspiratie voor jullie bucketlist? Zoek niet langer verder en haal de leukste bestemmingen uit dit boek! Lees over prachtige plekken van magisch Marrakech tot bijzondere reizen naar het schitterende Ijsland. Of kom meer te weten over de ideale roadtrip door Amerika tot de pareltjes van het Midden-Oosten. Naast deze 25 bucketlist bestemmingen vinden jullie ook handige informatie, leuke tips en prachtige foto’s in dit boek. Een echte aanrader dus als jullie vastlopen voor een keuze naar jullie volgende vakantiebestemming… Laten jullie ons weten wat jullie volgende trip wordt?

Solo reizen – Liesbeth Rasker

Hoe je in je eentje de wereld trotseert

Liesbeth Rasker is de auteur van Solo reizen en laat jullie zien hoe je helemaal alleen de wereld kan rondreizen. Ze laat reizigers weten dat het niet eng, gek of moeilijk is om helemaal in je eentje de wereld te verkennen. Ze neemt jullie mee tijdens een rondreis door Italië, laat weten hoe het is om te kamperen op een onbewoond eiland en wat haar ervaring is met het spotten van wilde olifanten… Heb je zin om in je eentje op reis te gaan, is er niemand die met je mee kan of ben je gewoon nieuwsgierig naar haar verhaal? Dan is dit boek een échte aanrader!

Souvenir – Suzanne Vermeer

Een Italiaanse zomer vol geheimen…

Dit boek gaat over Nienke en haar moeder die samen op vakantie zijn in Italië, waar ze wandelen willen combineren met een kookcursus en het bezoeken van wijnproeverijen. Maar op een ochtend is Carolien, Nienke haar moeder, opeens verdwenen. Later blijkt dat ze een taxi heeft genomen naar Florence, de stad waar ze vroeger heeft gewoond in haar tienerjaren. Helaas loopt het spoor daar dood en Nienke weet niet meer wat ze moet doen, aangezien haar moeder al twee jaar lang aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Met thuis nog een ander drama dat zich afspeelt, probeert ze het uit te vogelen…

We like Bali – Pris & Eve

De reisgids voor het ultieme eilandleven

Staat Bali ook hoog op jullie bucketlist? Dan is dit een must op jouw boekenplank! De schrijvers Pris & Eve stopten in 2009 met hun baan en vertrokken naar dit paradijselijke eiland… Lees over de leukste plekken om uit eten te gaan, de beste overnachtingen, de mooiste stranden en meest bijzondere plekjes… Jullie vinden in dit boek meer dan 300 adressen, tips voor de eilanden rondom, interviews met andere Bali lovers en een handige inpaklijst! Of jullie nu samen reizen, alleen, met kinderen óf met vrienden… Dit boek is geschikt voor iedereen die dit prachtige eiland wil verkennen.

Ibiza Club – Linda van Rijn

Een spannende wending…

Rosa van Leeuwen, ook wel bekend als dj RedLion, is een succesvolle artiest met een volle agenda. Ze wordt voor de grootste clubs in Ibiza geboekt en ze woont in een super-de-luxe villa op dit Spaanse eiland… In haar vrije tijd brengt ze het liefst tijd door met haar 4-jarige zoontje Xavier. Maar wanneer ze opeens ernstig wordt bedreigd, staat haar hele leven op z’n kop… Ze vraagt zich af wie het op haar heeft gemunt en of haar geliefde Timo wel echt is wie hij is. Wanneer ook haar zoontje er bij wordt betrokken, valt er geen tijd meer te verspillen en moet ze weten wie hierachter zit…


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.