Instagrammable places

De kleurrijkste dorpjes van Europa
Rosa-Lee Deiman
Rosa-Lee - Reisspecialist

Kan jouw Instagram feed ook wel wat kleur gebruiken? Of wordt je gewoon heel vrolijk van felgekleurde dorpjes op vakantie? Speciaal voor jou hebben we de leukste kleurrijke dorpjes & steden in Europa op een rijtje gezet. Enjoy!

 

Cinque Terre – Italië

In de Italiaanse regio Ligurië ligt de prachtige Cinque Terre (bestaande uit vijf kleine vissersdorpjes). Alle dorpjes bestaat uit felgekleurde huisjes en zorgen voor een uniek plaatje. Ieder dorpje heeft zijn eigen charme. Het grootste dorp van de Cinque Terre, Monterosso al Mare, staat bekend om het lange zandstrand met een gezellige boulevard, terrasjes, restaurants en bars. Het kleinste en oudste dorp, Manarola, is vanaf de omliggende wandelpaden te bewonderen.

 

Villajoyosa – Costa Blanca

Villajoyosa is een vrolijk dorp aan de Spaanse Costa Blanca. Het dorp is de laatste jaren steeds populairder geworden, en wij snappen wel waarom… Villajoyosa is met haar ideale ligging aan het water en een heerlijk strand de perfecte vakantiebestemming. De gekleurde huisjes zorgen voor een prachtig uitzicht. Leuk feitje: de huisjes hebben deze felle kleuren zodat vissers vroeger makkelijk konden zien waar ze heen moesten waren.

 

Burano – Italië

Burano staat bekend als het kleurrijke buureiland van Venetië. Vanaf Venetië is het een kleine drie kwartier varen naar dit unieke plekje. Eén groot voordeel: Burano is een stuk minder toeristisch! Alleen in de hoofdstraat van het eiland kan het soms druk zijn, maar zodra je een zijstraatje inloopt kom je in een oase van rust. Wel zijn er restaurants en terrasjes aanwezig om een hapje en drankje te doen. Hier ben je dus wel een paar uurtjes zoet.

 

Notting Hill – Londen

Het bekende Notting Hill in Londen mag ook niet ontbreken in dit lijstje. Deze populaire wijk in het westen van Londen is voornamelijk bekend door de gelijknamige film ‘Notting Hill’. De laatste jaren is de wijk echter steeds populairder geworden bij toeristen én locals. Iedere zaterdag vind je er de Portobello Road Market; een antiekmarkt die iedere week duizenden bezoekers trekt. Notting Hill is de perfecte plek om een middagje doorheen te struinen.

 

‘Het smurfendorp’ Júzcar – Andalusië

Mocht je op vakantie zijn in Andalusië; bezoek dan zeker het dorpje Júzcar. Júzcar wordt ook wel La Aldea Azul (het blauwe dorp) genoemd. Maar dit is niet altijd zo geweest… Tot 2011 was Júzcar gewoon een wit bergdorpje in Andalusië. Hier kwam verandering in toen het dorp werd uitgekozen als locatie om de film The Smurfs te promoten. En ja, je voelt hem al aankomen… Het hele dorp werd blauw geverfd! Aanvankelijk zouden alle huizen na de promotie weer wit geverfd worden, maar de bewoners van het dorp staken hier een stokje voor. Tot op de dag van vandaag staat Júzcar dus nog steeds bekend als ‘het Smurfendorp’. En niet alleen de huizen zijn blauw…
Je kunt er zelfs blauwe pannenkoeken eten!

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.