Kan jouw Instagram feed ook wel wat kleur gebruiken? Of wordt je gewoon heel vrolijk van felgekleurde dorpjes op vakantie? Speciaal voor jou hebben we de leukste kleurrijke dorpjes & steden in Europa op een rijtje gezet. Enjoy!

 

Cinque Terre – Italië

In de Italiaanse regio Ligurië ligt de prachtige Cinque Terre (bestaande uit vijf kleine vissersdorpjes). Alle dorpjes bestaat uit felgekleurde huisjes en zorgen voor een uniek plaatje. Ieder dorpje heeft zijn eigen charme. Het grootste dorp van de Cinque Terre, Monterosso al Mare, staat bekend om het lange zandstrand met een gezellige boulevard, terrasjes, restaurants en bars. Het kleinste en oudste dorp, Manarola, is vanaf de omliggende wandelpaden te bewonderen.

 

Villajoyosa – Costa Blanca

Villajoyosa is een vrolijk dorp aan de Spaanse Costa Blanca. Het dorp is de laatste jaren steeds populairder geworden, en wij snappen wel waarom… Villajoyosa is met haar ideale ligging aan het water en een heerlijk strand de perfecte vakantiebestemming. De gekleurde huisjes zorgen voor een prachtig uitzicht. Leuk feitje: de huisjes hebben deze felle kleuren zodat vissers vroeger makkelijk konden zien waar ze heen moesten waren.

 

Burano – Italië

Burano staat bekend als het kleurrijke buureiland van Venetië. Vanaf Venetië is het een kleine drie kwartier varen naar dit unieke plekje. Eén groot voordeel: Burano is een stuk minder toeristisch! Alleen in de hoofdstraat van het eiland kan het soms druk zijn, maar zodra je een zijstraatje inloopt kom je in een oase van rust. Wel zijn er restaurants en terrasjes aanwezig om een hapje en drankje te doen. Hier ben je dus wel een paar uurtjes zoet.

 

Notting Hill – Londen

Het bekende Notting Hill in Londen mag ook niet ontbreken in dit lijstje. Deze populaire wijk in het westen van Londen is voornamelijk bekend door de gelijknamige film ‘Notting Hill'. De laatste jaren is de wijk echter steeds populairder geworden bij toeristen én locals. Iedere zaterdag vind je er de Portobello Road Market; een antiekmarkt die iedere week duizenden bezoekers trekt. Notting Hill is de perfecte plek om een middagje doorheen te struinen.

 

‘Het smurfendorp' Júzcar – Andalusië

Mocht je op vakantie zijn in Andalusië; bezoek dan zeker het dorpje Júzcar. Júzcar wordt ook wel La Aldea Azul (het blauwe dorp) genoemd. Maar dit is niet altijd zo geweest… Tot 2011 was Júzcar gewoon een wit bergdorpje in Andalusië. Hier kwam verandering in toen het dorp werd uitgekozen als locatie om de film The Smurfs te promoten. En ja, je voelt hem al aankomen… Het hele dorp werd blauw geverfd! Aanvankelijk zouden alle huizen na de promotie weer wit geverfd worden, maar de bewoners van het dorp staken hier een stokje voor. Tot op de dag van vandaag staat Júzcar dus nog steeds bekend als ‘het Smurfendorp'. En niet alleen de huizen zijn blauw…
Je kunt er zelfs blauwe pannenkoeken eten!

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter