Het Engelse Londen is onlangs uitgeroepen tot beste stad ter wereld… En om eerlijk te zijn verbaast dat ons niets. London is awesome! Iedereen is vast wel bekend met de bekende trekpleisters in de stad, zoals de Big Ben, de London Eye, de Tower Bridge en ga zo maar door. Maar er zijn nog veel meer leuke plekjes die je echt niet mag missen. We hebben de leukste hotspots voor je op een rijtje gezet!

 

St. Paul's Cathedral & First Dates restaurant

De indrukwekkende St. Paul's Cathedral mag tijdens je tripje naar Londen zeker niet ontbreken. De kathedraal is een echte blikvanger en is een plaatje, zowel van binnen als van buiten. TIP: vanaf de Millennium Bridge heb je een prachtig uitzicht op de St. Paul's Cathedral. Als je het straatje naast de kathedraal inloopt, kom je op Paternoster Square. Als je fan bent van het programma First Dates UK, komt dit plein je waarschijnlijk erg bekend voor… Het enige echte First Dates restaurant bevindt zich namelijk hier! We konden het natuurlijk niet laten om snel even een kijkje te nemen.

 


 

Kensington & Natural History Museum

Wat ons betreft is de wijk Kensington één van de leukste en mooiste plekken in de stad. Je vindt hier talloze prachtige straten waar je meteen verliefd op wordt. De ideale buurt om op een zonnige middag lekker doorheen te wandelen. Onder andere het bekende warenhuis Harrods en het Holland Park zijn in deze wijk te vinden. Een andere must visit in Kensington is het indrukwekkende National History Museum. Dit immens grote museum is gevestigd in een prachtig gebouw. Laat je niet afschrikken door de lange rij, binnen no time sta je binnen. Daarnaast is het museum gratis, dus even een kijkje nemen kan zeker geen kwaad. Het is gegarandeerd de moeite waard!

 


 

Soho

Het hippe Soho mag ook zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Londen. Soho is een kleurrijke en creatieve wijk waar je je ogen uitkijkt. Van de mooiste winkelstraten tot gezellige koffietentjes, je vindt het hier allemaal. Als je wil gaan schoppen zijn de straten Oxford Street en Regent Street niet te missen. Hier kun je wel wat uurtjes vullen… Ook is het warenhuis Liberty (te zien op de eerste foto) een echte blikvanger. Zowel de binnen- als de buitenkant is echt prachtig. Tot slot vindt je in Soho ook Carnaby Street (op de laatste foto); een kleurrijke winkelstraat met leuke boetiekjes.

 

 

Notting Hill & Portobello Road

De meeste mensen kunnen zich de film Notting Hill vast nog wel herinneren… En ja, deze wijk is echt héél leuk! Notting Hill is één van de mooiste wijken van Londen met veel fotogenieke straten. Trek je mooiste outfit aan want je zult hier vast wat foto's willen maken! Je zult al snel merken dat je niet de enige bent. Op zaterdagochtend wordt in de wijk de Portobello Road Market georganiseerd. Dit is een grote antiekmarkt waar veel mensen op afkomen. Wil je de wijk in alle rust verkennen, ga dan bijvoorbeeld op een zondag- of maandagochtend. Twee straten waar je écht even doorheen moet lopen zijn Lancaster Road (te zien op de bovenste twee foto's) & Denbigh Terrace (de foto rechtsonder).

 


 

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter