4x must sees in Londen

De leukste hotspots, tips & foto’s!
Rosa-Lee Deiman
Rosa-Lee - Reisspecialist

Het Engelse Londen is onlangs uitgeroepen tot beste stad ter wereld… En om eerlijk te zijn verbaast dat ons niets. London is awesome! Iedereen is vast wel bekend met de bekende trekpleisters in de stad, zoals de Big Ben, de London Eye, de Tower Bridge en ga zo maar door. Maar er zijn nog veel meer leuke plekjes die je echt niet mag missen. We hebben de leukste hotspots voor je op een rijtje gezet!

 

St. Paul’s Cathedral & First Dates restaurant

De indrukwekkende St. Paul’s Cathedral mag tijdens je tripje naar Londen zeker niet ontbreken. De kathedraal is een echte blikvanger en is een plaatje, zowel van binnen als van buiten. TIP: vanaf de Millennium Bridge heb je een prachtig uitzicht op de St. Paul’s Cathedral. Als je het straatje naast de kathedraal inloopt, kom je op Paternoster Square. Als je fan bent van het programma First Dates UK, komt dit plein je waarschijnlijk erg bekend voor… Het enige echte First Dates restaurant bevindt zich namelijk hier! We konden het natuurlijk niet laten om snel even een kijkje te nemen.

 


 

Kensington & Natural History Museum

Wat ons betreft is de wijk Kensington één van de leukste en mooiste plekken in de stad. Je vindt hier talloze prachtige straten waar je meteen verliefd op wordt. De ideale buurt om op een zonnige middag lekker doorheen te wandelen. Onder andere het bekende warenhuis Harrods en het Holland Park zijn in deze wijk te vinden. Een andere must visit in Kensington is het indrukwekkende National History Museum. Dit immens grote museum is gevestigd in een prachtig gebouw. Laat je niet afschrikken door de lange rij, binnen no time sta je binnen. Daarnaast is het museum gratis, dus even een kijkje nemen kan zeker geen kwaad. Het is gegarandeerd de moeite waard!

 


 

Soho

Het hippe Soho mag ook zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Londen. Soho is een kleurrijke en creatieve wijk waar je je ogen uitkijkt. Van de mooiste winkelstraten tot gezellige koffietentjes, je vindt het hier allemaal. Als je wil gaan schoppen zijn de straten Oxford Street en Regent Street niet te missen. Hier kun je wel wat uurtjes vullen… Ook is het warenhuis Liberty (te zien op de eerste foto) een echte blikvanger. Zowel de binnen- als de buitenkant is echt prachtig. Tot slot vindt je in Soho ook Carnaby Street (op de laatste foto); een kleurrijke winkelstraat met leuke boetiekjes.

 

 

Notting Hill & Portobello Road

De meeste mensen kunnen zich de film Notting Hill vast nog wel herinneren… En ja, deze wijk is echt héél leuk! Notting Hill is één van de mooiste wijken van Londen met veel fotogenieke straten. Trek je mooiste outfit aan want je zult hier vast wat foto’s willen maken! Je zult al snel merken dat je niet de enige bent. Op zaterdagochtend wordt in de wijk de Portobello Road Market georganiseerd. Dit is een grote antiekmarkt waar veel mensen op afkomen. Wil je de wijk in alle rust verkennen, ga dan bijvoorbeeld op een zondag- of maandagochtend. Twee straten waar je écht even doorheen moet lopen zijn Lancaster Road (te zien op de bovenste twee foto’s) & Denbigh Terrace (de foto rechtsonder).

 


 

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.