De vijf hoogste hotels ter wereld

Slapen op 601 meter hoogte!
Demi - Reisspecialist

Verblijven jullie het liefst zo hoog mogelijk in een hotel? Of blijven jullie liever zo dicht mogelijk bij de begane grond? Het team van VakantieDealz heeft een top 5 gemaakt met de vijf hoogste hotels ter wereld. Wisten jullie dat het hoogste hotel ter wereld maar liefst 601 meter is? Wow! Dit luxe 5-sterren hotel bestaat namelijk uit 76 verdiepingen. Scrol snel naar beneden en ontdek de vijf hoogste hotels ter wereld. Een klein tipje van de sluier: ze liggen geen van allen in Dubai!

 

5. Four Seasons, Guangzhou 438 meter

In de stijlvolle wijk Pearl River New City, in het Chinese Guangzhou, bevindt zich op de 103e verdieping het Four Seasons. Met een hoogte van 438 meter, komt dit hotel bij ons op nummer 5. In het hotel bevinden zich maar liefst 344 kamers met onder andere een walk-in douche en een geweldig uitzicht over de Pearl River Delta. Het zwembad vinden jullie op de 69e verdieping, waar jullie een duik kunnen nemen met een wolkenbed als uitzicht… Ondanks het hotel natuurlijk ver boven de zeespiegel ligt, kunnen gasten genieten van heerlijke visspecialiteiten in één van de hoogst gelegen restaurants, Catch. Helaas moet je wel wat hebben gespaard om hier een nachtje te kunnen verblijven… Een suite met uitzicht op ’t water kost al snel rond de duizend euro.

 

4. St. Regis Shenzhen, Shenzhen – 442 meter

Op zoek naar een iets goedkoper hotel? Voor ‘maar’ €600,- verblijven jullie een nachtje in het 442 meter hoge St. Regis Shenzhen. Dit prachtige hotel ligt op een zeer bijzondere locatie, namelijk in het Kingkey 100 gebouw. Dit gebouw is hét herkenningspunt van de skyline van het Chinese Shenzhen. Het hotel bestaat uit 90 verdiepingen en staat bekend om haar luxe kamers met enorme ramen waar jullie een schitterend uitzicht over de stad hebben. Daarnaast biedt het hotel ook 24/7 service aan en kunnen jullie op 400 meter hoogte genieten van een heerlijke duik in ’t zwembad.

 

3. Ritz Carlton Hongkong, Hong Kong – 484 meter

Het is je vast en zeker al opgevallen dat de meest hoogste hotels zijn gevestigd in China. Zo ook het luxe Ritz Carlton in Hong Kong. Dit 484 meter hoge hotel staat bekend om haar marmeren badkamers, het verbluffende uitzicht en is slechts één verdieping verwijderd van ’s werelds hoogste bar: Ozone Sky Bar. De spa is maar liefst 800 m² groot en heeft door de grote ramen ook een schitterend zicht. Het hotel heeft 312 kamers en bestaat uit de bovenste 16 verdiepingen van het International Commerce Centre.

 

2. Park Hyatt Shanghai, Shanghai – 492 meter

Op nummer twee staat dit luxe 492 meter hoge hotel! De kamers van Park Hyatt Shanghai zijn maar liefst vier meter hoog, waardoor jullie je letterlijk in de wolken bevinden. Daarnaast heeft een kamer ook een eigen keuken, wijnkelder en een privé ingang voor het personeel. Voor ongeveer drie duizend euro kunnen jullie hier een nachtje vertoeven… Het hotel bevindt zich op de 73e verdieping van het Shanghai World Financial Center. Vanuit de hotelkamer hebben de gasten een prachtig uitzicht over de Huangpu rivier en de skyline van Shanghai. Als extraatje biedt dit hotel zelfs Tai-chi lessen op de binnenplaats… Hoe leuk!

 

1. Fairmont Makkah Clock Royal Tower, Mekka – 601 meter

Met een hoogte van wel 601 meter staat het Fairmont Makkah Clock Royal Tower dik op nummer één! ’s Werelds hoogste hotel staat in Mekka, Saudi-Arabië. Zoals in de intro al was verteld bestaat dit luxe 5-sterren hotel uit 76 verdiepingen. Wat dit hotel ook bijzonder maakt, is dat het gebouw de hoogste klok ter wereld heeft. Het hotel heeft maar liefst 1618 (!) kamers en suites. Een bezoekje aan dit hotel is dan ook zeker een must visit op jullie bucketlist!

 

Meer hotelblogs?


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.