Blue Monday 2024

Snel weer vrolijk met deze mooie blauwe foto’s
Blue Monday
Maaike - Reisspecialist

Blue Monday… In een periode zoals dit, voelen we deze dag dubbel en dwars. Maar, dromen mag altijd toch? Wij hebben de mooiste blauwe plaatjes uit de hele wereld voor je verzameld. Hopelijk kun je hiermee de meest deprimerende dag van het jaar verslaan!

1. Palawan – Filipijnen

Blue Monday
Vrij hoog op onze bucketlist: een reisje naar de Filipijnen. Bij de foto’s dromen wij direct weg… De foto hierboven is geschoten in de regio Palawan. Zonder twijfel één van de mooiste stukjes van de Filipijnen. Je kunt hier fantastisch duiken en snorkelen en elk strand en nieuw eiland voelt weer aan als een nieuw paradijs.

2. Zakynthos – Griekenland

Blue Monday
Wie kent dit beroemde strand niet… Shipwreck Beach op het Griekse eiland Zakynthos is één van de meest gefotografeerde stranden van de wereld. En niet voor niets… Toch? Het water in de baai is azuurblauw, en dat op slechts 3 uurtjes vliegen.

3. Chefchauen – Marokko

Blue Monday
Van blauwe zeeën gaan we door naar dit bijzondere stadje in Marokko: Chefchauen. Deze stad in het noorden van het land wordt ook wel de ‘blauwe stad van Marokko’ genoemd. Sinds 1930 kleurt de Medina van Chefchauen blauw. Wist je dat er in Spanje ook een blauw dorp te vinden is? Namelijk Júzcar.

4. La Digue – Seychellen

Blue Monday
La Digue op de Seychellen is een populaire bestemming als honeymoon. Op de fiets kun je van strand naar strand hoppen… Hier is het relaxen uitgevonden! Uniek aan veel stranden op La Digue zijn de granietformaties.

5. Peytomeer – Canada

Blue Monday

Het Canadese Peytomeer is wereldberoemd en dat komt o.a. door de vorm van het meer. Zie jij het? Vanaf dit uitzichtpunt zie je namelijk een vossenkop in de vorm van het meer. Het water van het Peytomeer is zo blauw omdat het water vol mineralen zit.

6. Grote Knip – Curaçao

Blue Monday
Als je aan de inwoner van Curacao vraagt wat hun lievelingsstrand is, komt de Grote Knip als grote winnaar uit de bus. Het water aan de Grote Knip is azuurblauw en je kunt er goed snorkelen.

7. Blue Lagoon – IJsland

Blue Monday
In het zuidwesten van IJsland vind je de sprookjesachtige Blue Lagoon. Vanaf 1992 is de Blue Lagoon geopend voor bezoekers en kun je genieten van de warme spa. De temperatuur van het water ligt tussen de 37 en 40 graden en is een fijn contrast met de kou buiten.

8. Zanzibar – Tanzania

Blue Monday
Voor wie op zoek is naar een relaxte en paradijselijke bestemming: stop met zoeken! Zanzibar heeft prachtige stranden en een blauwe zee. Aan het strand zijn veel luxe hotels te vinden, waar je voor een niet al te hoge prijs heerlijk kunt genieten…

9. Whitsundays – Australie

Blue Monday
De Whitsundays is een eilandengroep aan de oostkust van Australië. Wist je dat zelfs één van de Pirates of the Caribbean hier is opgenomen? Deze beroemde plek mag echt niet ontbreken tijdens jouw rondreis door Australië…

10. Cala d’Hort – Ibiza

Blue Monday
We sluiten af met een bestemming dicht bij huis; Ibiza. Het strand Cala d’Hort is ongeveer 200 meter lang en is erg populair bij toeristen. Vanaf het strand van Cala d’Hort heb je een uniek uitzicht op Es Vedra. Ook is de zonsondergang hier magisch…

Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan eens alle blogs van vakantiedealz!

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.