Blue Monday… In een periode zoals dit, voelen we deze dag dubbel en dwars. Maar, dromen mag altijd toch? Wij hebben de mooiste blauwe plaatjes uit de hele wereld voor je verzameld. Hopelijk kun je hiermee de meest deprimerende dag van het jaar verslaan!

 

1. Palawan – Filipijnen

Blue Monday

Vrij hoog op onze bucketlist: een reisje naar de Filipijnen. Bij de foto's dromen wij direct weg… De foto hierboven is geschoten in de regio Palawan. Zonder twijfel één van de mooiste stukjes van de Filipijnen. Je kunt hier fantastisch duiken en snorkelen en elk strand en nieuw eiland voelt weer aan als een nieuw paradijs.

 

2. Zakynthos – Griekenland

Blue Monday

Wie kent dit beroemde strand niet… Shipwreck Beach op het Griekse eiland Zakynthos is één van de meest gefotografeerde stranden van de wereld. En niet voor niets… Toch? Het water in de baai is azuurblauw, en dat op slechts 3 uurtjes vliegen.

 

3. Chefchauen – Marokko

Blue Monday

Van blauwe zeeën gaan we door naar dit bijzondere stadje in Marokko: Chefchauen. Deze stad in het noorden van het land wordt ook wel de ‘blauwe stad van Marokko' genoemd. Sinds 1930 kleurt de Medina van Chefchauen blauw. Wist je dat er in Spanje ook een blauw dorp te vinden is? Namelijk Júzcar.

 

4. La Digue – Seychellen

Blue Monday

La Digue op de Seychellen is een populaire bestemming als honeymoon. Op de fiets kun je van strand naar strand hoppen… Hier is het relaxen uitgevonden! Uniek aan veel stranden op La Digue zijn de granietformaties.

 

5. Peytomeer – Canada

Blue Monday

Het Canadese Peytomeer is wereldberoemd en dat komt o.a. door de vorm van het meer. Zie jij het? Vanaf dit uitzichtpunt zie je namelijk een vossenkop in de vorm van het meer. Het water van het Peytomeer is zo blauw omdat het water vol mineralen zit.

 

6. Grote Knip – Curacao

Blue Monday

Als je aan de inwoner van Curacao vraagt wat hun lievelingsstrand is, komt de Grote Knip als grote winnaar uit de bus. Het water aan de Grote Knip is azuurblauw en je kunt er goed snorkelen.

 

7. Blue Lagoon – IJsland

Blue Monday

In het zuidwesten van IJsland vind je de sprookjesachtige Blue Lagoon. Vanaf 1992 is de Blue Lagoon geopend voor bezoekers en kun je genieten van de warme spa. De temperatuur van het water ligt tussen de 37 en 40 graden en is een fijn contrast met de kou buiten.

 

8. Zanzibar – Tanzania

Blue Monday

Voor wie op zoek is naar een relaxte en paradijselijke bestemming: stop met zoeken! Zanzibar heeft prachtige stranden en een blauwe zee. Aan het strand zijn veel luxe hotels te vinden, waar je voor een niet al te hoge prijs heerlijk kunt genieten…

 

9. Whitsundays – Australie

Blue Monday

De Whitsundays is een eilandengroep aan de oostkust van Australië. Wist je dat zelfs één van de Pirates of the Caribbean hier is opgenomen? Deze beroemde plek mag echt niet ontbreken tijdens jouw rondreis door Australië…

 

10. Cala d'Hort – Ibiza

Blue Monday

We sluiten af met een bestemming dicht bij huis; Ibiza. Het strand Cala d'Hort is ongeveer 200 meter lang en is erg populair bij toeristen. Vanaf het strand van Cala d'Hort heb je een uniek uitzicht op Es Vedra. Ook is de zonsondergang hier magisch…

 

Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan eens alle blogs van VakantieDealz!

 

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter