Auto huren op Curaçao Airport

Alles wat je moet weten
Auto huren op Curaçao Airport
Nick Zengerink, stagiair vakantiedealz
Nick - Reisspecialist

Op het moment dat je op vakantie gaat naar Curaçao is één vraag onvermijdelijk: is het huren van een auto nodig? Om alvast maar antwoord te geven op deze vraag: ja, het huren van een auto op Curaçao is nodig. Het kan zijn dat je dit niet van tevoren hebt geregeld. Geen paniek, want dit kan ook prima ter plekke op Curaçao Hato Airport. In deze blog praat ik je bij over alles wat jij moet weten wanneer je een auto gaat huren op Curaçao Airport, zodat je met een gerust hart het eiland kan ontdekken.

Bekijk direct de beste Curaçao deals bij:
> TUI
> de VakantieDiscounter
> D-reizen
> Prijsvrij

Auto huren op Curaçao Airport

Ik ben dus op zoek gegaan naar alles wat jij moet weten wanneer je een auto wil huren op Curaçao Airport. Ik hoop dat deze blog jou op weg helpt met het maken van de beste keuze!

Waar huur je een auto op Curaçao Airport?

Een auto huren op Curaçao Airport kan op verschillende manieren. De meest voorkomende manier is het huren van een auto voorafgaand aan je vakantie. Dat kan bij verschillende lokale aanbieders, maar ook bij internationale organisaties. Het mooie van het huren van een auto vooraf is dat bij vrijwel alle organisaties de optie beschikbaar is om je te laten ophalen van Curaçao Airport. Zij brengen je naar je accommodatie of hun kantoor, waarna jij je weg kan vervolgen. Als je dit niet van tevoren hebt geregeld is dit geen probleem. In de aankomsthal zijn er verschillende balies van organisaties waar jij ter plekke een auto kan huren. Wel kan het zijn dat op het moment dat je dit ter plekke wil regelen er extra kosten bij komen kijken. Om verrassingen te voorkomen raad ik dus aan vooraf een auto te huren en je te laten ophalen op Curaçao Airport.

Bij welke aanbieders kan je een auto huren op Curaçao Airport?

Zoals ik eerder zei kan je op Curaçao Airport een auto huren bij lokale en internationale aanbieders. Het belangrijkste verschil tussen deze twee is de prijs. Het gebeurt regelmatig dat internationale organisaties meer kosten in rekening brengen dan lokale aanbieders. Desalniettemin ga je dan wel in zee met bedrijven die vaak goed zijn aangeschreven. Naast de prijs is er nog een factor die belangrijk is bij het huren van een auto. Dit is namelijk het vertrouwen. Het is van belang dat jij en de verhuurder goed klikken en dat de communicatie soepel verloopt. Helaas vinden er nog steeds incidenten plaats met grimmige verhuurbedrijven. Overweeg dus zeker goed je keuze en huur alleen een auto als het gevoel goed is!

Curaçao Airport auto huren

De juiste auto huren op Curaçao Airport

Vanzelfsprekend is er een enorm aanbod aan verschillende auto’s die je kan huren op Curaçao Airport. Dit ligt natuurlijk in eerste instantie aan je reisgezelschap. Op het moment dat je met vijf of meer bent is het huren van een grotere auto comfortabeler. Het huren van grote auto’s of zelfs bussen komt regelmatig voor op Curaçao. Dan de volgende kwestie: automaat of handgeschakeld. Dit is uiteraard persoonlijke voorkeur. Wel wil ik een tip meegeven. Op Curaçao, en vooral in het toeristische gedeelte, staat heel vaak file. Vrijwel de hele dag door staat op de belangrijke wegen file, en filerijden is niet echt fantastisch. Om het voor jou makkelijk te maken raad ik dus aan een auto met automatische versnellingsbak te huren. Hierdoor wordt filerijden een stuk relaxter en zo kan jij die extra reistijd in het verkeer goed behappen. Maar nogmaals, mocht je liever een handgeschakelde auto rijden is dat helemaal geen probleem!

Airport Curaçao auto huren

Auto huren op Curaçao Airport met de juiste verzekering

De laatste factor die niet vergeten mag worden bij het huren van een auto op Curaçao Airport is de verzekering. Op het moment dat er iets gebeurd wil jij natuurlijk dat dit geen grote gevolgen heeft. Of dit nou (blik)schade is of in de ergste gevallen zelfs diefstal. Daarom raad ik aan om altijd een goede verzekering af te sluiten bij de verhuurder. Helaas komt autodiefstal regelmatig voor op Curaçao, dus het is belangrijk om je hiervoor goed te verzekeren. Aanbieders zoals Sunny Cars zijn hele fijne aanbieders op het gebied van verzekeringen. Sunny Cars bijvoorbeeld hanteert een All-In formule waarin alle verzekeringen zijn inbegrepen en het eigen risico wordt gedekt. Ideaal dus als jij goed verzekerd op pad wil gaan!

> Bekijk direct het aanbod & de prijzen van huurauto’s op Curaçao bij Sunny Cars

Of bekijk volledige vakanties naar Curaçao mét huurauto bij:

> Corendon
> By June

Auto huren op Curaçao Airport

Dit was de blog over alles wat je moet weten wanneer je een auto wil huren op Curaçao Airport. Ik hoop dat deze blog je wat wijzer heeft gemaakt en jij zonder zorgen een auto kan huren. Benieuwd wat Curaçao nog meer te bieden heeft? Lees dan zeker een van onze andere blogs:


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.