Antwerpen City Guide

Droomhotel, restaurantjes & leuke wijken
Maaike - Reisspecialist

Net over de grens ligt één van de tofste steden van de Benelux: Antwerpen! Je kunt er prinsheerlijk overnachten, zeer goed shoppen en ook kun je er veel goede restaurantjes vinden. Wij gingen speciaal voor jullie een weekendje naar Antwerpen om de beste tips te verzamelen. Ben je binnenkort van plan om naar deze stad te gaan? Lees dan zeker even door…

Hier WIL je écht overnachten: Hotel FRANQ!

We hebben inmiddels al bij veel hotels in Antwerpen én in veel andere steden mogen slapen, maar sinds dit weekend hoort Hotel FRANQ zeker bij onze favoriete hotels. Dit bijzondere hotel is the place to be voor een luxe en comfortabel nachtje Antwerpen. Hotel FRANQ ligt in de straat Kipdorp en is een oase van rust in het bruisende centrum van de stad.

Bij aankomst merk je direct dat dit een uniek hotel is, waar service begrepen wordt. In de hal en lobby pronken designer meubelstukken, zo weggelopen uit een nieuw interieur magazine. Panterprint hockers, inspirerende koffietafelboeken en originele ornamenten van het oude pand; mij heb je direct. 

Ook de kamers zijn vol luxe ingericht. Een groot bed waar je nooit meer uit wilt, fijne producten in de badkamer en een eigen Nespresso apparaat voor een kopje koffie in de ochtend. Meer heb je niet nodig toch? Je overnachting boeken doe je hier

TIP: het restaurant van Hotel FRANQ (restaurant FRANQ) heeft een MICHELIN Ster. Ook het ontbijt is zeer aan te raden… 

 

De leukste wijken van Antwerpen

Natuurlijk kennen we allemaal het centrum met de Meir, Antwerpen ZOO en het Rubenshuis. Onze tip: loop ook eens door naar de vele andere wijkjes van Antwerpen. Daar ontdek je namelijk de leukste winkels, unieke musea en restaurants waar de locals te vinden zijn.

Eén van onze favoriete wijken is ’t Zuid. Deze hippe wijk zit vol met pop-up stores, hippe woonwinkels en restaurants met verschillende soorten keukens. Adresjes die je echt niet mag overslaan zijn Monique Stam (Oever 21), het fotomuseum FOMU (Waalsekaai 47), Mirlo’s (Verbondstraat 1) en de Volkstraat.

Een andere wijk waar jullie echt naartoe moeten is het Eilandje. ’t Eilandje is een regio in het Noorden van de stad. Je kunt het een beetje vergelijken met Amsterdam-Noord. Een wat ruwer en hipper stuk dan het centrum. Je moet zeker een bezoekje brengen aan het MAS (museum). Het MAS biedt daarnaast ook nog eens het mooiste uitzicht over de hele stad (het dak is gratis te bezoeken). Ook zijn er op het Eilandje veel zaakjes met award winning koffies.

 

To do in Antwerpen 

Nog meer inspiratie nodig voor activiteiten in Antwerpen? Hier wat tips ter inspiratie!

 • Shop till you drop
  In Antwerpen kun je winkelen totdat je erbij neer valt, hier ben je zeker wel een dagje zoet mee. De plekjes waar je het beste kunt shoppen liggen gelukkig lekker centraal. Een paar voorbeelden zijn de Meir, het Historisch Centrum, de Modewijk, de Leien en Het Zuid.
 • Lekker Hollands op de fiets
  Antwerpen is het beste te verkennen per fiets. Onderweg zul je vast een paar uitdagingen tegenkomen zoals tramsporen en smalle straatjes, maar wij Nederlanders zijn wel wat gewend toch? In de stad zijn genoeg mogelijkheden om een fiets te huren. Ook kun je een Velo-fiets pakken, deze kun je op veel plekken in Antwerpen vinden.
 • Gezellig naar de ZOO Antwerpen
  Ook al zou je het niet verwachten, maar de dierentuin van Antwerpen ligt midden in de stad! Naast het centraal station, om precies te zijn. De ZOO Antwerpen is een prachtige historische dierentuin met honderden exotische dieren. Zeker een bezoekje waard dus!
 • Bezoek één van de vele musea
  Antwerpen is de stad met veel verschillende musea. Van het Fotomuseum tot het Modemuseum; je kunt er altijd wel één vinden die bij jouw interesses past. 

Leuke hotspots

Wil je ergens lekker een hapje eten of gezellig een drankje doen? Wij hebben hier wat leuke hotspots in Antwerpen voor je verzameld!

 • Geniet van een geweldig ontbijt bij Kloonies in de Kloosterstraat (Het Zuid)
 • Ga eens lunchen bij Escobar in de Quellinstraat
 • Drink een heerlijke kop koffie bij het gezellige Coffeelabs in de Lange Klarenstraat
 • Dineer bij het sfeervolle Frank & Brut aan de Ernest van Dijckkaai


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

 • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

 • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

 • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

 • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.