Ben jij net zo'n fan van Airbnb als dat wij zijn? Dan hebben we mogelijk goed nieuws voor jou! De rechter heeft namelijk bepaald dat Airbnb geen servicekosten of andere bemiddelingskosten in rekening mag brengen aan Nederlandse huurders. Door deze uitspraak kunnen alle Nederlandse huurders hun Airbnb servicekosten terugvragen.

En hoe dat precies zit? Volgens de Nederlandse wet mogen bemiddelaars die zowel voor de verhuurder als voor de huurder bemiddelen, geen kosten in rekening brengen aan de huurder. Deze wet is er om belangenverstrengeling te voorkomen. De rechtszaak is aangespannen door een Nederlandse huurder die in totaal maar liefst €500,- servicekosten aan Airbnb heeft betaald. Weten wat deze uitspraak voor jou betekent? Lees dan snel verder of ga direct naar:

 

Servicekosten Airbnb terugvragen – Wie, wat, waar, waarom, wanneer & hoe!

Door deze uitspraak is bepaald dat je je betaalde servicekosten voor boekingen tot 5 jaar geleden terug kunt vragen. Natuurlijk is Airbnb niet heel blij met deze uitslag en probeert er dan ook alles aan te doen om er toch onderuit te komen. Inmiddels is in de media te lezen dat er al duizenden Nederlanders hun Airbnb claim heeft ingediend. Volgens de Consumentenbond boeken meer dan 1 miljoen Nederlanders via Airbnb en zijn de gemiddelde (onterecht) betaalde servicekosten €185,- per persoon. Reken uit je winst!

 

Servicekosten Airbnb terugvragen – Hoe?

Je bent natuurlijk heel benieuwd hoe je je Airbnb servicekosten kunt terugvragen… Dat leggen wij voor je uit! Er zijn namelijk twee manieren om je servicekosten terug te vragen.

Optie 1: zelf je Airbnb servicekosten terugvragen

Het liefst regelen wij alles zelf… Maar, eerlijk is eerlijk… Toen wij lazen hoe je zelf je Airbnb servicekosten terug moest vragen, schrokken we best wel. Het komt er op neer dat je een sterke Engelse brief moet opstellen en die aangetekend moet versturen naar het hoofdkantoor in Ierland. En dat is pas stap 1. Wat daarop volgt zijn de juridische opvolgingen en wellicht zelfs een proces.

Optie 2: Airbnb servicekosten terugvragen – Makkelijk & snel door Dienen van Twee Heren

Ben je zelf geen kei in het opstellen van een Engelse brief en al het gedoe? Dan kun je het ook door de Nederlandse service van Dienen van Twee Heren laten doen. Je hoeft hier alleen je rekeningen te uploaden, en zij nemen contact op met Airbnb en regelen alles voor je. In ruil voor dit krijgen zij 30% van de kosten die jij terugkrijgt. Lukt het ze niet? Dan hoef jij ook niets te betalen. No Cure, No Pay! Omdat zij het voor zóveel mensen tegelijk doen, hebben zij inmiddels een supersterke case opgebouwd. Wij liften liever mee met het succes van een ander 😉

> Vraag direct jouw Airbnb servicekosten terug via Dienen van Twee Heren

 

Update & ervaring: mijn eigen Airbnb servicekosten terugvragen

Ik, Maaike van VakantieDealz, heb zelf negen verschillende woningen gehuurd via Airbnb. Dit komt uit op ruim €350,- aan servicekosten. Dit bedrag kan ik toch weer mooi gebruiken voor mijn volgende vakantie! In mei 2020 heb ik al mijn gegevens en Airbnb rekeningen geüpload op de website. Sindsdien word ik netjes op de hoogte gehouden van elke stap die zij ondernemen.

Laatste update (februari 2021): de gerechtelijke procedures zijn nog in behandeling, maar de verwachtingen zijn positief. de Hoge Raad is gevraagd om een beslissing te nemen over de rechtmatigheid van de servicekosten van Airbnb.

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter