Binnenkort naar Parijs? Dit zijn de 6 gouden tips van DE Parijzenaar

VakantieDealz.nl
Maaike - Reisspecialist

De stad van de liefde, mode en licht zijn een paar bijnamen die de hoofdstad van Frankrijk door de jaren heen heeft gekregen… En dat is niet zomaar! Jaarlijks maken duizenden stelletjes een romantische trip naar Parijs en worden ook de belangrijkste modeshows in Parijs georganiseerd. Wanneer je de stad bezoekt, zul je al snel deze bekende kenmerken terugvinden!

Na het lezen van deze blog weet ik zeker dat je binnenkort zelf een échte Franse croissant wil proeven en ein-de-lijk de Eiffeltoren in het echt wil zien. Als echte Parijzenaar geef ik jou 6 gouden tips die jou gaan helpen om HET maximale uit jouw stedentrip naar Parijs te halen. Tipje van de sluier: we gaan het niet over Disneyland Parijs hebben! 

 

TIP 1: le goûter

 

Letterlijk vertaald ‘’het proeven’’. Voor de meeste personen is dat een onbekend begrip, dat is begrijpelijk. Echter is het is iets typisch Frans en daarom hoort dit ook zeker bij jouw verblijf in de mooie stad. In Frankrijk eet men pas rond 9 uur ‘s avonds, en om de tijd te overbruggen eet men tussen de lunch en het avondeten dus le goûter. Tijdens deze maaltijd eet de gebruikelijke fransman meer dan 2 gebakjes samen met een heerlijk kopje thee of koffie. Uiteraard ben jij op vakantie, dus kan je het zo gek maken als je zelf wilt!  Bij de bakker kan je naast heerlijke baguettes, ook verschillende gebakjes halen die je absoluut moet proberen! Mijn favorieten? Eclairs en macarons, mmm!

 

TIP 2: le boulanger, c’est tout!

 

Naast de gebakjes voor tijdens le goûter, kan je bij de bakker ook tussen 10 uur en 2 uur ’s middags heerlijke belegde broodjes halen. In Parijs is het gebruikelijk om voor de lunch je broodje bij de bakker te halen en op te eten in een parkje of natuurlijk thuis. Als alternatief voor een parkje zou je als toerist natuurlijk ook een oud kleedje mee kunnen nemen, boodschappen doen bij de bakker, en lunchen op één van de grasvelden voor de Eiffeltoren… Dat is pas lunchen met een view!

 

TIP 3: laat de auto thuis / bij het hotel

 

Wil je tijd, energie en onnodige kosten besparen tijdens jouw trip naar Parijs? Laat jouw auto thuis (en ga met de Thalys of bus naar Parijs) of bij het hotel. Waarom? Ten eerste heb jij een Milieuvignet nodig die je ruim van te voren aan moet vragen. Daarnaast is het parkeren ontzettend duur en sta je, zeker in het centrum, bijna de gehele tijd in de file. Een dagkaart met de metro kost ongeveer €15,- en brengt je overal het snelst, veiligst en effectiefst naartoe. In Parijs hoef je meestal niet langer dan 5 minuten te wachten op een metro… Ideaal!

Het nadeel is echter dat de metro’s allemaal ondergronds zijn en dat terwijl er zoveel te zien is… Vandaar is er ook nog een ontzettend leuk alternatief: elektrische steppen! Je kunt ze door de gehele stad vinden en ze zijn één van de meest gebruikte vervoermiddelen geworden in het centrum. Iedereen kan ze gebruiken wanneer ze een speciale app hebben gedownload (bijvoorbeeld: Lime, Bird of Bolt) en je betaalt enkel voor het gebruik van de step! (let op: meestal is een creditcard verplicht).

 

TIP 4: shoppen in Parijs 

 

Als stad van de mode is Parijs een uitstekende optie om je kledingkast weer aan te vullen voor de komende tijd. Toch vertrekken er veel mensen ontevreden wanneer ze enkel langs de Champs-Elysees zijn gelopen of in Galeries Lafayette zijn geweest om te zoeken naar hun nieuwe modestukken. De voornaamste reden waarom; is dat alleen de duurste en meest bekende merken hier verkocht worden. Toch zou ik een bezoekje aan de Champs-Elysees aanraden, want het is inmiddels écht onderdeel van de stad geworden. Mocht je toch willen shoppen, en heb je een iets lager budget? Hierbij een paar van mijn favoriete alternatieve winkelcentra:

  • Les 4 Temps, La défense 
  • So Quest, Levallios 
  • Aeroville, Roissy

Ga je liever naar een outlet in de buurt van Parijs? Dan raad ik La Vallée Village zeker aan! Dit is een outlet in de buurt van Disneyland Parijs, waar je meer dan 120 verschillende designer merken kan vinden. 

 

TIP 5: neem de zijstraatjes

 

Er is zoveel mogelijk! Parijs is ontzettend toeristisch en alhoewel er bepaalde bezienswaardigheden zijn die je absoluut moet zien, zullen jouw beste herinneringen en verhalen voortkomen uit ervaringen die jouw reis uniek maken. De zijstraatjes in Parijs zitten vol met kleine, gezellige koffietentjes, bakkers, boutiques en restaurants. Een absolute aanrader voor de ultieme Paris-experience! 

 

TIP 6: bezoek niet meer dan één bekende attractie per dag

 

Parijs zit vol met verschillende bezienswaardigheden en attracties. Veel mensen zijn daarom geneigd om direct voor “de meest bekende highlights’’ te kiezen. Er zijn veel meer musea dan het Louvre, veel meer plekken om Parijs vanuit de hoogte te zien dan de Eiffeltoren en veel meer bakkerijen dan Carette om jouw macarons te halen. Waarom ik dit zeg? Absoluut niet omdat de bovengenoemde attracties niet het bezoeken waard zijn… Maar, omdat ik uit ervaring heb geleerd dat veel mensen die een weekendje naar Parijs gingen enkel de bekendste attracties wilden bezoeken, teleurgesteld zijn teruggekomen omdat ze alleen maar in de rij hebben gestaan. Mijn gouden regel is: maximaal één bekende attractie per dag. Daarna bezoek je de wat minder bekende bezienswaardigheden of loop je er lekker langs. Zo hebben mijn vriendin en ik de grootste lol gehad door simpelweg een gekke foto te maken op dagen dat we bepaalde attracties niet eens deden! 

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.