24 uur in Gent

De leukste plekjes & activiteiten die je niet mag missen
Rosa-Lee Deiman
Rosa-Lee - Reisspecialist

Een dagje of weekendje weg? Wat dacht je het van het Vlaamse Gent? Gent is de ideale combinatie tussen historie en een hippe studentenstad. Ook is de stad vanuit Nederland goed te bereiken, zowel met de auto als met de trein. Maar hoe besteed je 24 uur in Gent? We zetten de leukste activiteiten en hotspots op een rijtje!

 

Kasteel Gravensteen

Het is niet te missen als je Gent bezoekt: Kasteel Gravensteen. Dit eeuwenoude kasteel is gebouwd in 1180 en is één van Gent’s meest iconische bezienswaardigheden. Het kasteel heeft in de loop der tijd verschillende functies gehad: van onderkomen voor Vlaamse graven tot gevangenis en katoenspinnerij. Tegenwoordig bevinden zich twee musea in Kasteel Gravensteen: een gerechtsmuseum en een wapenmuseum. Ook het kasteel zelf is nog te bezoeken. 

 

Het Graffitistraatje

Niet veel mensen weten dit, maar Gent staat bekend als een echte graffiti stad. In bijna elke straat is wel een kleurrijke muurtekening te vinden. Maar als het om graffiti gaat is er maar één straat in Gent die er met kop en schouders bovenuit steekt: de Werregarenstraat (ook wel het Graffitistraatje genoemd). Deze straat, midden in het centrum van de stad, is autovrij en officieel een gedoogzone voor graffiti. Dit houdt in dat het spuiten van graffiti wordt gedoogd, maar artiesten mogen geen tags plaatsen. Het Graffitistraatje dient vooral als oefenplek voor graffiti artiesten, dus verwacht hier niet het beste van het beste te zien.

 

Eet een lokale lekkernij

Dé lokale lekkernij van Gent zijn Gentse Neuzen (ook wel Cuberdons genoemd). De Gentse Neus is een kegelvormig snoepje, dat van binnen gevuld is met siroop. Het wordt exclusief in België verkocht, omdat het snoepgoed maar beperkt houdbaar is. In Gent kun je bij verschillende winkeltjes Gentse Neuzen krijgen. Maar ook de Belgische wafels en chocolade mag natuurlijk niet overgeslagen worden. Hoewel Gent niet direct bekend staat als ‘chocoladestad’ van België, zijn er genoeg chocolatiers en patissiers te vinden met overheerlijke chocolade.

 

Ontspannen aan de rivier De Leie

Het unieke aan Gent is toch wel de rivier De Leie die dwars door de stad loopt. De vele grachten en bruggetjes maken Gent een echte waterstad. De mooiste plek om De Leie te bewonderen is vanaf de Sint-Michielsbrug. Vooral in de zomermaanden zal het hier druk zijn, omdat veel mensen een plekje opzoeken aan het water. De ideale plek om lekker te ontspannen is aan De Graslei. Geniet hier van de zon en de prachtige omgeving terwijl je de vele bootjes voorbij ziet varen. 

 

Ontdek Gent op het water

Over bootjes gesproken… Hoewel een rondvaart door Gent misschien wat cliché is, is het met goed weer toch echt een aanrader. Verschillende bedrijven bieden rondvaarten door de stad aan met een gids die je onderweg interessante weetjes vertelt. Het leukste aan een rondvaart door Gent is dat je op plekken komt waar je te voet niet zou komen. Ook is het een heerlijk moment om even achterover te leunen en van de zon te genieten! 

 

Shoppen en eten in de Serpentstraat

De Serpentstraat is één van de hipste straatjes van Gent. Hier vind je verschillende boetiekjes, trendy restaurants en andere leuke winkels. Ook is het straatje de ideale achtergrond voor je nieuwste instagram kiekje (; Een echte must visit dus!

 

Dansjes en drankjes tot in de late uurtjes

Aangezien Gent een echte studentenstad is, kun je hier dus aardig feesten. Er zijn genoeg adresjes waar je terecht kunt voor een kleurrijke cocktail of een Vlaams ‘pintje’. Charlatan is een bar/club waar allerlei soorten muziek wordt gedraaid, van hip hop en r&b tot pop en indie. Zeker een aanrader! De Dulle Griet is hét biercafé van Gent. Liever naar een echte club met dj’s? Dan moet je bij Club 69 zijn.

 

Meer inspiratie nodig? Bekijk onze andere blogs!

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.