Iedereen heeft wel eens van de term ‘vroegboekkorting' gehoord. Wat betekent deze vroegboekkorting precies? En tot wanneer duren de vroegboekkortingen? Dit is waar we het over gaan hebben in dit artikel! Ben je op zoek naar de Top 3 tips voor het boeken met vroegboekkorting? Scroll dan snel naar beneden!

 

Wat is vroegboekkorting?

Jullie zullen de term vroegboekkorting vast al vaak hebben gezien op verschillende websites van reisorganisaties. Uit het woord kun je natuurlijk al afleiden wat het betekent. Je krijgt namelijk korting omdat je vroeg boekt voor je vakantie! Maar is dit nu echt zo? Allereerst is het natuurlijk handig om te weten wanneer je kan boeken met vroegboekkorting en tot wanneer het is. Want wat je natuurlijk niet wil, is je vakantie later terugzien voor een goedkoper prijsje… Wil je weten hoeveel korting je krijgt? Dat is altijd weer anders! Dit komt door verschillende factoren zoals bijvoorbeeld verschillende reisorganisaties, verschillende bestemmingen en verschillende datums.

 

Waar te boeken met vroegboekkorting?

Wil je binnenkort een goedkope vakantie voor de zomer van 2021 scoren? Bekijk dan direct bij onderstaande reisorganisaties of de vroegboekkortingen voor 2021 al begonnen zijn!

 

Wanneer met vroegboekkorting boeken?

Meestal bieden reisorganisaties eind van het jaar rond november/december al vroegboekkortingen aan voor het voorjaar en de zomer. Ze geven je al de mogelijkheid om je vakantie op tijd te boeken en daarvoor ontvang je een fikse korting! Dus wil je in de zomer van 2021 goedkoop op vakantie? Zorg dan dat je begin 2021 op zoek gaat naar je volgende bestemming. Vroeg in het seizoen is er natuurlijk nog een grote beschikbaarheid, waardoor reisorganisaties gemakkelijk korting kunnen geven.

Tot wanneer kan je boeken met vroegboekkorting?

Het verschilt een beetje per reisorganisatie wanneer de vroegboekkortingen afgelopen zijn. De vroegboekkortingen lopen waarschijnlijk tot eind februari / begin maart, maar let wel op dat dan misschien de leukste accommodaties al vol zitten! Het heet natuurlijk niet voor niets ‘vroegboekkorting'. De meeste mensen die voor een vroegboekkorting gaan, hebben één vaste periode wanneer ze op vakantie kunnen gaan. Meestal zijn dit ouders met kinderen die aan de zomervakantie vast zitten. Of mensen die maar één bepaalde periode weg kunnen van hun werk. Hoef je geen rekening te houden met vaste vakanties? Dan is misschien een last minute vakantie ook interessant voor jou! Reisorganisaties halen hun prijzen eerst omhoog na de vroegboekkortingen. Zijn er nog maar een paar kamers over of is de deal nog maar kort te boeken? Dat is wanneer reisorganisaties hun vakanties omzetten in last minutes.

 

Top 3 tips boeken met vroegboekkorting

  1. Allereerst is het heel belangrijk dat je verschillende reisorganisaties met elkaar vergelijkt. Iedere reisorganisatie biedt vroegboekkorting weer op een andere manier aan. Sommige partijen geven een vaste korting op ALLE vakanties (bijv: €100,- korting op alle vakanties) en sommige partijen geven korting per pakket.
  2. Stel niet uit! Boek zo vroeg mogelijk jouw vakantie voor 2021. Als je tot het laatst wacht, zullen de leukste accommodaties en bestemmingen al weg zijn.
  3. Doordat je je inschrijft bij verschillende reisorganisaties, ben je als eerst op de hoogte van de vroegboekkorting acties! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief om de eerste vroegboekkortingen te ontvangen.

> Bekijk hier direct alle goedkope vroegboekkorting deals voor 2021!

 

Voor- en nadelen van vroegboekkorting

Hieronder zullen wij een kleine opsomming maken van waarom er voor- en nadelen zitten aan vroeg je vakantie boeken. Natuurlijk bepaal je zelf wat jij ervan vindt!

Voordelen

  • Doordat je één vaste vakantie periode hebt, weet je van tevoren al wanneer je op vakantie kan gaan.
  • Je houdt van voorpret, zodat je je hele vakantie al kan uitstippelen. Het kost natuurlijk tijd om een planning voor je vakantie te maken.
  • Doordat je op tijd boekt, kan je nog even doorsparen. Vaak hoef je alleen nog maar een kleine aanbetaling te doen. Zo zie je niet in één keer je spaarrekening leeg lopen…
  • Als je met meerdere mensen op vakantie gaat, is het vaak lastig om op kort termijn nog kamers naast elkaar te vinden. Hoe vroeger je boekt, hoe minder je hier last van hebt.

Nadelen

Er zitten niet echt nadelen aan het boeken met vroegboekkorting. Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je vakantie goedkoper te boeken is als je deze als last minute boekt.

Wat vind jij? Ben je fan van vroegboekkortingen of niet?

 

 

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter