Kosten wijziging boeking

 

Ben je van plan om iets aan je boeking te wijzigen? Bekijk dan eerst dit handige overzicht met alle voorwaarden en kosten voor het wijzigen van de tijd, datum, route of luchthaven per luchtvaartmaatschappij.

Wijzigen boeking KLM

 

Wil je iets aan je boeking wijzigen? Voor (bijna) alle wijzigingen kun je op de website van KLM terecht. Online kun je alternatieve vluchtdata, vluchttijden en zelfs de bestemming wijzigen. Wel zijn de eventuele prijswijzigingen voor eigen rekening. Ook kun je je boeking laten wijzigen via de klantenservice van KLM. Wel komen hier kosten voor in rekening (€20,-). Tickets voor baby's, alleen reizende kinderen of tickets met assistentie kun je alleen wijzigen via de klantenservice.

Ook kun je er voor kiezen om bij je boeking de service ‘KLM Flexibiliteit' bij te boeken. Deze service kost eenmalig €14,- en je kunt hierdoor maximaal drie keer de boeking wijzigen (tot maximaal 48 uur voor vertrek).

Wil je je ticket annuleren? Dan krijg je in veel gevallen je geld terug. Een ticket annuleren kan online of via de klantenservice van KLM.

Wijzigen boeking Ryanair

 

Wanneer je iets wilt wijzigen aan je geboekte vlucht bij Ryanair, kun je dat online of via de klantenservice doen. Je kunt de wijzigingen tot vier uur voor vertrek doorgeven. Wel worden er kosten in rekening gebracht voor het wijzigen van de vluchttijden, vluchtdata of route. Deze kosten zijn per seizoen anders:

 

 • Vluchtwijziging laagseizoen:
  • Online: €30,- tot €50,-
  • Luchthaven: €45,- tot €75,-
 • Vluchtwijziging hoogseizoen:
  • Online: €40,- tot €60,-
  • Luchthaven: €60,- tot 90,-

Wanneer je een vlucht annuleert krijg je alleen geld terug wanneer er sprake is van overlijden of ernstige ziekte van een passagier (waardoor reizen niet meer mogelijk is). Wel kun je de belastingen terugvragen, de kosten hiervan zijn €20,-.

Wijzigen boeking EasyJet

 

Wil je een vluchtwijziging doorvoeren bij EasyJet? Dat kan! Je kan zowel online als telefonisch (of op de luchthaven) een wijziging doorvoeren. Wel moet je betalen voor een wijziging. De kosten van de wijziging hangen af van het moment dat je de boeking wijzigt, en op welke wijze:

 

 • Meer dan 60 dagen voor vertrek:
  • Online: €21,-
  • Klantenservice: €28,-
 • Minder dan 60 dagen voor vertrek:
  • Online: €65,-
  • Klantenservice: €70,-

Wanneer je binnen 24 uur na je boeking annuleert, zullen er alleen administratiekosten (€20,-) in rekening gebracht worden. Doe je dit later, krijg je alleen de luchthavenbelasting terug.

 

Wijzigen boeking Transavia

 

Je kunt na je boeking verschillende onderdelen van je reis via Transavia wijzigen. Bijvoorbeeld een andere vertrek luchthaven of bestemming, de reisdatum of de tijd. Je kunt de wijziging zelf online of via de klantenservice doorvoeren. Er zijn wel kosten aan deze wijziging gebonden, namelijk €50,-. Ook moet je het prijsverschil tussen je oude en nieuwe ticket zelf betalen.

Wanneer je je hele boeking wilt annuleren, krijg je geen geld terug.

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter