Op vakantie met je hond

Dit zijn de leukste hondvriendelijke plekken!
Demi - Reisspecialist

Je trouwe viervoeter maakt natuurlijk niet voor niets deel uit van de familie! Bosrijke omgevingen, prachtige stranden en het groene platteland… Allemaal plekjes waar jij en je hond jullie de hele dag kunnen vermaken. Ik (Demi van vakantiedealz) ben voor jullie op zoek gegaan naar de leukste hondvriendelijke bestemmingen waar jullie samen óf met het hele gezin vakantie kunnen vieren!

Nederland

Natuurlijk mag ons eigen kikkerlandje niet ontbreken op dit lijstje voor een vakantie met jullie harige viervoeter! Nederland kent prachtige gebieden waar jullie je optimaal zullen vermaken. Wanneer je hond er niet van houdt om in de auto te zitten, is dit een ideaal alternatief voor een vakantie met je huisdier. Nederland heeft een kustlijn die meer dan 500 kilometer lang is! Genoeg plekjes om over het strand te wandelen toch? Daarnaast kent de Veluwe ook schitterende bosrijke omgevingen of kunnen jullie het Twentse platteland ontdekken. Ons eigen land kent genoeg plekjes die huisdiervriendelijk zijn én leuk voor jou!

TIP! Bekijk hier alle hondvriendelijke accommodaties van Landal GreenParks en TUI.

Oostenrijk

Oostenrijk is een zéér hondvriendelijk land en kent schitterende landschappen en bergen om te verkennen samen met je viervoeter. Ook zijn er veel vakantiehuisjes in Oostenrijk die honden toestaan. Verblijf bijvoorbeeld in een knusse chalet met een grote tuin, waar je hond zich de hele dag zeker zal vermaken. Ook in de meeste nationale parken van Oostenrijk zijn honden toegestaan. Bezoek bijvoorbeeld het Hohen Tauern park, dat grenst aan Italië. Wedden dat jullie een fantastische wandeling erop zullen hebben?

Frankrijk

Wanneer jij wil dineren in een luxe Michelin-restaurant in dit land, mag jouw vriendje zelfs mee! Frankrijk is daarom één van de meest vriendelijke landen voor honden. Doordat Frankrijk ook nog eens bestaat uit schitterende vakantieplekjes met veel groene omgevingen, kunnen jullie de hele dag op pad. Zo zijn er genoeg vakantieparken, campings en huisjes die huisdieren toestaan. Struin over de wandelpaden en ontdek de kilometerslange landschappen. Een autovakantie met je hond naar Frankrijk is dan ook zeker aan te raden! A bientôt France…

België

Wanneer je aan de Ardennen denkt, denk je gelijk aan uitgestrekte groene gebieden waar je hond het zeker naar zijn of haar zin gaat hebben! Daarnaast kent België ook ideale zandstranden geschikt om heerlijke wandelingen te maken. Zo hebben jullie toch het gevoel dat jullie op vakantie zijn, maar zijn jullie toch lekker dicht bij huis! Een tip die ik wil meegeven, is om wel in het voor- óf najaar op vakantie te gaan met je hond. Onze zuiderburen zijn in de zomer namelijk niet zo gediend van honden op ’t strand… Maar dat weerhoudt jullie er zeker niet van om een geweldige vakantie tegemoet te gaan in het dichtbij gelegen België! Bekijk hier onder andere de hondvriendelijke accommodaties van Landal GreenParks in België. Wedden dat er wat leuks tussen zit?

Duitsland

Als je aan hondvriendelijke plekken in Duitsland denkt, denk ik gelijk aan de Eifel, Saksen en de Moezel! Dit zijn prachtige locaties waar je ongestoord met je hond kan rondwandelen. Van het platteland tot de wat grotere steden, honden zijn in Duitsland onderdeel van ’t dagelijkse leven waardoor je ze veel op straat ziet lopen. Het voordeel van een vakantie in Duitsland is dat het dicht bij de Nederlandse grens ligt en je hond dus niet heel lang in de auto hoeft te zitten. Ook zijn er speciale hondenstranden gemaakt, waardoor jullie met niemand rekening hoeven te houden waardoor je hond lekker zijn of haar gang kan gaan. Wat heel handig is, is dat bij veel wandelgebieden een bord staat met daarop aangegeven of je hond wel of niet los mag rondlopen. Ook zijn onze buren het gewend dat je je trouwe viervoeter mee uit eten neemt. Zolang hij maar niet gaat bedelen bij andere tafeltjes is dat geen enkel probleem!

Italie

Ook dit vakantieland is een geweldige zonbestemming voor jou en je hond! Heel veel restaurants en vakantiehuisjes zijn hondvriendelijk en verwelkomen van harte jouw harige vriend of vriendin. Wisten jullie dat er zelfs een exclusief hondenstrand is dicht bij de ’t vliegveld van Rome? Italië had in 2019 maar liefst 381 hondvriendelijke stranden, wat er inmiddels alleen maar meer moeten zijn. Veel van deze stranden vinden jullie in de populaire regio Emilia-Romagna.

TIP! Hoe zuidelijker je reist, hoe minder hondvriendelijke stranden je tegenkomt… Blijf dus bovenaan de laars!

Denemarken

Denemarken heeft een ideale ligging wanneer jij en je vriendje op reis zijn! Waar in Denemarken je ook bent, de kust is nooit meer dan 50 kilometer verwijderd. Hier kun je heerlijke strandwandelingen maken samen met je hond. Wisten jullie dat er zelfs speciale coupés in de trein bestaan voor honden? Maak een wandeling door het hondenpark, Søndermarken. Dit park is het hele jaar zeker de moeite waard om doorheen te wandelen. Bekijk hier alle hondvriendelijke accommodaties in Denemarken op Booking.com!

Zwitserland

Bossen, meren en bergen… Meer heeft jouw hond niet nodig op vakantie! Het schitterende Zwitserland is daarom ideaal om vakantie te vieren met jouw trouwe viervoeter. Op bijna alle wandelpaden zijn honden welkom en jullie vinden overal waterfonteinen waar je hond zijn of haar dorst kan lessen. Ook zijn er heel veel hondvriendelijke vakantiehuisjes waar jullie fijn kunnen verblijven.

Meer blogs lezen? Bekijk ze hier allemaal!


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.