TUI Fair Travel

Groener & duurzamer de wereld ontdekken!
Geschreven op:

Hou jij van reizen, maar ben je ook bezig met een groenere en duurzame wereld? Dan is TUI Fair Travel misschien wel iets voor jou! Dit gloednieuwe concept van TUI is een welkome toevoeging aan de reiswereld. Ben je bang dat het je veel meer gaat kosten of je er veel moeite voor moet doen? Wees gerust… TUI heeft hier natuurlijk rekening mee gehouden.

> Lees alles over TUI Fair Travel

 

tui fair travel

Wat is TUI Fair Travel?

Als jij een vakantie boekt binnen het TUI Fair Travel concept, gaat er aan je vakantie waarschijnlijk weinig veranderen. Voor jou dan… Want achter de schermen heb je wel de keuze gemaakt voor een groenere en duurzamere keuze. Tijdens jouw duurzame vakantie heb je nog steeds luxe, comfort, stijl en klasse. Alles wat je op een ‘normale’ vakantie mag verwachten, is hier ook. Maar wel is er met een TUI Fair Travel vakantie nagedacht over bepaalde dingen en er zijn zeer bewuste keuzes gemaakt.

Voorbeelden van duurzame opties

Ga je lekker ontbijten? Dan komt jouw fruit niet uit een onbekend gebied, maar juist lokaal van de boomgaarden in de regio waar je verblijft. De verlichting in het restaurant werkt op zonne-energie en jouw wijntje ’s avonds komt van wijnboeren uit de streek. Zin om deze lokale plekken zelf te bezoeken? Op sommige locaties is het mogelijk om met de lokale TUI gids een rondleiding te krijgen over bijvoorbeeld de wijngaarden of de boomgaarden.

Ook over jouw vervoer naar je vakantiebestemming is nagedacht. Als je kiest voor een TUI Fair Travel vakantie, wordt er gekeken naar duurzamere manieren van reizen. Met het vliegtuig of gewoon over land. Zo investeert TUI in biobrandstof voor hun vliegtuigen en in elektrisch vervoer.

> Lees alles over TUI Fair Travel

Wat kost een TUI Fair Travel vakantie?

Als je een TUI Fair Travel vakantie boekt, dan betaal je een eigen bijdrage van slechts €2,- per persoon. TUI heeft ervoor gekozen om dit bedrag te verdubbelen tot €4,- per persoon. Dat lijkt misschien niet zoveel, maar al deze euro’s samen kunnen zorgen voor een duurzamere manier van reizen. Omdat het om slechts €2,- per persoon gaat, is de drempel voor jou, de boeker, vrij laag. Want waarom zou je voor €2,- niet kiezen voor een duurzamere manier van reizen?

> Lees alles over TUI Fair Travel

Welke bestemmingen & hotels horen bij TUI Fair Travel?

Ben je benieuwd voor welke bestemming én welke accommodaties je kunt kiezen? TUI heeft een pagina met een grote selectie aan nu te boeken TUI Fair Travel vakanties. Al deze hotels en leuke adresjes hebben het eco-label en daarmee wordt aangegeven dat dit hotel een duurzame keuze is. Op dit moment heb je de keuze uit maar liefst 645 verschillende hotels en pakketreizen. Bestemmingen waar de meeste duurzame opties zijn:

Maar, er zijn nog veel meer bestemmingen!

> Bekijk hier alle TUI Fair Travel bestemmingen en hotels

 

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Veelgestelde vragen

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.