Top 5 must visit’s op Aruba

Interessante plekken & bezienswaardigheden
Willem Beuk
Willem - Reisspecialist

Aruba staat bekend om haar prachtige parelwitte stranden, heerlijk blauwe zee en de zon die er bijna het hele jaar door schijnt. Perfect dus voor een ontspannende strandvakantie. Maar het is ook leuk om het eiland wat verder te verkennen. Als jullie meer willen dan alleen zon, zee en strand tijdens jullie vakantie op Aruba, dan volgen hier een aantal interessante plaatsen en bezienswaardigheden op Aruba die zeker de moeite waard zijn.

 

1. Butterfly Farm

Bij de plaats Palm Beach kun je de Butterfly Farm vinden. In deze vlindertuin kun je een groot aantal prachtige vlindersoorten spotten. Je kunt de vlinders op je hand laten zitten door je hand in suikerwater te dopen. Ook worden er rondleidingen gegeven en kun je vlinders uit vlinderpoppen geboren zien worden. De vlindertuin is de gehele week geopend en wanneer jullie één keer zijn geweest krijgen jullie een bezoekerspas waarmee jullie de rest van jullie vakantie onbeperkt toegang krijgen tot de vlindertuin. Absoluut een leuke bezienswaardigheid op Aruba!

>> Kijk hier voor meer informatie en goedkope reizen naar Aruba

2. Renaissance Island

Renaissance Island is een klein eiland bestaand uit een mangrove en twee parelwitte stranden. Doordat deze stranden aan de zuidwestkant van het eiland liggen zijn ze redelijk beschut tegen de wind die vrijwel altijd waait op Aruba. Het westelijke strand is het beroemde Flamingo Beach. Hier kunnen jullie roze flamingo’s spotten die gewoon tussen de strandgasten lopen! Flamingo Beach is wel enkel toegankelijk voor volwassenen ter bescherming van de vogels. Het andere strand is daarentegen wel toegankelijk voor kinderen. Om op het eiland te komen moeten jullie wel eerst een ticket kopen waarmee jullie bij het Renaissance hotel op de boot kunnen stappen. De tickets zijn ietwat prijzig maar dit eiland is absoluut een top bezienswaardigheid op Aruba.

>> Kijk hier voor meer informatie en goedkope reizen naar Aruba

3. California Lighthouse

In het westen van Aruba kunnen jullie de 30 meter hoge bezienswaardigheid California Lighthouse vinden. Deze vuurtoren is vernoemd naar het gelijknamige schip de SS California dat hier in 1910 voor de kust gezonken is. Na deze ramp werd besloten om de vuurtoren te bouwen die dient om boten langs de kust van Aruba te waarschuwen. Vanaf de vuurtoren hebben jullie een schitterend uitzicht over het eiland. Jullie kunnen uitkijken over de gehele kustlijn van Palm Beach en tot het Noordelijkste puntje van Aruba. Vooral bij zonsondergang zijn de uitzichten adembenemend mooi. Ook kunnen jullie in de omgeving van de vuurtoren prachtig wandelen door de sneeuwwitte zandduinen.

>> Kijk hier voor meer informatie en goedkope reizen naar Aruba

4. Oranjestad

Oranjestad is de hoofdstad van Aruba en zeker een interessante plaats om te bezoeken. In deze veilige en vrij rustige stad bevinden zich veel winkels. Ideaal voor als jullie ook nog wat willen shoppen tijdens jullie vakantie. Vooral de luxe merken zoals Prada, Cartier, Louis Vuitton en Rolex worden in het centrum goed vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er ook veel winkels voor toeristen te vinden in het protserige openlucht winkelcentrum Royal Plaza Mall. Ook leuke bezienswaardigheden in Oranjestad zijn Fort Zoutman, het Wilhelmina park, het Daniel Leo plein en de verschillende koloniale panden in het centrum met hun fraaie architectuur. Bovendien is er een groot aanbod van gezellige restaurants in Oranjestad.

>> Kijk hier voor meer informatie en goedkope reizen naar Aruba

5. Charlie’s Bar

Na het sluiten van de raffinaderij in de plaats San Nicolas rond 1985, veranderde de stad al snel in een spookstad. Het enige wat bleef was Charlie’s Bar. In de hoogtijdagen werd deze bar drukbezocht door zeelieden die hier hun laatste avond vierden voor ze de zee (weer) op gingen. Momenteel is Charlie’s Bar in een toeristische trekpleister veranderd waar jullie heerlijk kunnen eten en drinken. Daarnaast kunnen jullie de vele attributen bewonderen die bezoekers hier over de jaren achtergelaten hebben. Verschillende beroemdheden hebben al voet gezet in deze bekende bar en deze kun je terugvinden op de foto’s die in de tafels zijn verwerkt. Zeker een interessante plaats en bezienswaardigheid dus!

>> Kijk hier voor meer informatie en goedkope reizen naar Aruba

 

Naast deze interessante plaatsen en bezienswaardigheden kunnen jullie ook perfect duiken, snorkelen, surfen of andere watersporten beoefenen op Aruba. Ook 4WD tours worden op het eiland aangeboden voor de liefhebbers. Er is meer dan genoeg te doen dus op Aruba. Fijne vakantie!

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.