Top 10 bezienswaardigheden Barcelona

Ontdek ze!
top 10 bezienswaardigheden barcelona
Rosa-Lee Deiman
Rosa-Lee - Reisspecialist

Ga jij binnenkort naar Barcelona? Dan zijn de grote kathedraal Sagrada Familia en La Rambla (de lange winkelstraat richting het strand) natuurlijk niet te missen hot spots. Maar weet je dat Barcelona nog veel meer interessante bezienswaardigheden heeft? Wij zetten de verborgen schatten van deze prachtige stad voor je op een rijtje in deze top 10.

Wil jij de leukste bezienswaardigheden van Barcelona bezoeken? Dan is het erg voordelig om een Barcelona City Pass aan te schaffen. Hierbij krijg je korting op toegangstickets, kan je gebruik maken van de Hop-On-Hop-Off Bus en krijg je een gratis skip-the-line-ticket voor o.a. de Sagrada Familia en Park Guell.

TIP: op zoek naar een leuk hotel in Barcelona (of in de buurt)? Bekijk dan onze leukste boetiekhotels aan de Costa Brava!

 

Top 10 bezienswaardigheden van Barcelona

1. Het Horta labyrint

In het oudste park van Barcelona, dat al bestaat sinds 1791, vind je een gigantisch labyrint. Dwaal tussen de hoge heggen door en probeer het middelpunt van het gangenstelsel te vinden. Het loont de moeite; in het midden staat namelijk een beeld van Eros, de Griekse god van de liefde. Dit park is een romantisch plekje, ver weg van de meest bekende toeristische hot spots.

2. Casa Battló

De Sagrada Familia is dan misschien het meest iconische werk van de kunstenaar Gaudi, het huis dat hij voor de familie Battló ontwierp mag er ook zijn. De familie kocht het huis in 1900 en vroeg de kunstenaar om het te ‘pimpen’. Het resultaat vind waarschijnlijk niet iedereen mooi, maar mag zeker indrukwekkend genoemd worden en geeft een goed beeld van de stijl van Gaudi.

3. Het chocolade museum

Zin in een lekker uitje? Dan mag een bezoek aan het chocolade museum in onze top 10 bezienswaardigheden niet ontbreken. Ruim 500 jaar geleden maakten we in Europa voor het eerst kennis met de cacaobonen, ingevoerd via Spaanse havens. Dit museum laat deze historie zien, maar heeft daarnaast een indrukwekkende hoeveelheid chocolade sculpturen. Bekijk de Sagrada Familia in chocolade uitvoering en ga daarna los in de chocolade bar. Schrik daar trouwens niet van Snowy, de gigantische gorilla gemaakt van witte chocola, die de wacht houdt.

4. Plaça de Sant Felip Neri

Even relaxen en genieten van een beetje rust, kun je prima doen op de Plaça de Sant Felip Neri. Strijk neer op een terrasje vlak bij de fontein. Een stukje historie mag natuurlijk niet ontbreken: in de muren van de kerk aan het plein zie je de beschadigingen door bommen tijdens de burgeroorlog nog zitten. Ver van alle toeristen krijg je op dit plein wat mee van het echte Spaanse leven, door de basisschool die zich ook aan het plein bevindt.

5. De ‘street art’ van Poblenou

Nog niet zo lang geleden was de oude industriewijk Poblenou een lelijke plek vol verlaten fabrieken. De afgelopen jaren is de wijk echter getransformeerd in een groot openluchtmuseum. Op de muren van de oude gebouwen verschijnt prachtige graffiti. Sommige gebouwen zijn inmiddels opgeknapt en veranderd in hypermoderne kantoren en appartementen. Deze wijk leeft weer en is zeker een bezoekje waard!

6. Calder Mercury Fountain

Voor de Wereldtentoonstelling van 1937 lieten de Spaanse regering een prachtige fontein ontwerpen door de Amerikaan Alexander Calder. In plaats van water, stroomde er kwik door deze fontein. Inmiddels weten we dat kwik levensgevaarlijk is en dat zelfs alleen het inademen van de gassen levensgevaarlijk is. De Mercury Fountain kun je gelukkig nog steeds bewonderen, in het Miro museum – achter glas!

7. Bunkers del Carmen

Het mooiste uitzicht over de stad vind je zonder twijfel op de bunkers van Carmen, op de top van de heuvel Turó de la Rovira. In de Tweede Wereldoorlog werden deze bunkers gebruikt om de stad te beschermen tegen bommenwerpers. Van de verlaten bunkers was een jaar of tien geleden weinig meer over. Inmiddels wordt er druk gerenoveerd, om de plek een echte toeristische trekpleister te kunnen maken. Wil je de grote toeristenstroom voor zijn, dan is dit het moment om de bunkers te bezoeken.

8. De Spaanse riolen

Is het bovengronds te warm voor de bezienswaardigheden in Barcelona? Daal dan af naar de oude riolen van deze Spaanse stad. Dit afvoersysteem stamt uit de negentiende eeuw en is inmiddels vervangen voor een modernere riolering. Nu kun je onder leiding van een lokale gids door de oude riolen dwalen, terwijl boven je de geluiden van de stad weerklinken.

9. Parc de l’Espanya Industrial

Het Parc de l’Espanay Industrial is een futuristisch park, gebouwd rondom een enorme fontein. Het park dankt zijn naam aan de grote textielmolen die daar in de negentiende eeuw stond. Tegenwoordig is het meest opvallende onderdeel van het park de enorme metalen draak, die maar liefst 12 meter de lucht in steekt. De staart van de draak wordt door kinderen gebruikt als glijbaan, terwijl skaters en BMX’ers dankbaar gebruik maken van de vreemde sculpturen om hun kunsten te laten zien.

10. Las Arenas

Ooit was dit een van de grootste arena’s voor het stierenvechten, tegenwoordig is het een gigantisch winkelcentrum en een van de grootste bezienswaardigheden in Barcelona. Neem een kijkje in het theater, waar dagelijks grote shows met Flamenco te zien zijn, of bekijk een Spaanse film in de enorme bioscoop. En vergeet vooral niet het uitkijkpunt van Las Arenas te beklimmen: vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over het centrum van de stad Barcelona.

Met behulp van deze top 10 bezienswaardigheden van Barcelona, zal je een groot aantal verborgen schatten van de stad kunnen vinden. Maar vergeet vooral niet ook zelf op onderzoek uit te gaan, want er is niets leukers dan op eigen houtje een top plekje te vinden!

 

Hou jij daarnaast van lekker eten? Ga dan sowieso op Tapas Tour in Barcelona! Als je nu alvast jullie tickets voor de 3,5 uur lange tour boeken krijg je extra korting. Tijdens deze culinaire tour ontdekken jullie de lekkerste tapas restaurantjes van de stad. Smullen maar!

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.