Tips & voordelen van een auto huren op vakantie

VakantieDealz.nl
Maaike - Reisspecialist

Ga jij binnenkort op vakantie en zit je te twijfelen om een auto te huren? Zeker doen! Er zitten heel veel voordelen aan om je eigen auto te hebben op vakantie. Naast dat je heel flexibel bent, zie je veel meer met een auto. Tegenwoordig kan je bij veel bedrijven een auto huren voor een lage prijs. Het is dan alleen een kwestie van ophalen bij het vliegveld en gaan! Hieronder lees je de voordelen en tips van het huren van een auto op vakantie!

 

Voordelen

Flexibel

Het grootste voordeel van een huurauto is dat je erg flexibel bent en kan gaan en staan waar je wilt. Wil je even lekker een dagje naar het strand of een leuk plaatje bezoeken? Dan is het simpelweg een kwestie van in de auto stappen en gaan! Onderweg kom je vast lang andere mooie plekken, waar je normaal misschien niet eens zou komen.

Kosten besparen

Als je een huurauto hebt, kun je kosten besparen op excursies. Voor een excursie van een halve of hele dag betaal je al makkelijk een paar tientjes. Als je een eigen auto hebt, kan je zelf naar de bezienswaardigheid rijden en hoef je alleen entreegeld te betalen. Tegenwoordig kan je voor een laag prijsje al een auto huren. Het ligt er natuurlijk aan welke klasse je huurt, maar voor een week kan je al voor rond je €100 euro een prima auto huren. Ook kan je voor een lage prijs al een autoverzekering afsluiten. Wat voor verzekering je kiest, is natuurlijk jouw eigen keuze, maar een WA-verzekering zit meestal al inbegrepen in de huurprijs.

 

Tips

Verzekeringen

Bij de meeste verhuurders zijn de verplichte verzekeringen, zoals de WA-verzekering, inbegrepen in de prijs, maar bij lokale verhuurders zitten de verzekeringen vaak ook niet inbegrepen in de prijs. Check dit dus altijd goed van tevoren, zo voorkom je dat je achteraf opeens meer moet betalen. Kies voor een goede verzekering, zodat je goed gedekt bent als er iets gebeurd. Twijfel je over de kosten? Dan kan je ook voorafgaand de autoverzekering berekenen.

Huur vanuit Nederland

Een auto huren bij een lokaal bedrijf is vaak wat voordeliger, maar het is slimmer om in van te voren in Nederland een auto te boeken. De taal kan in het buitenland een barrière vormen en het kan dan zijn dat je voor onverwachte kosten komt te staan. Neem daarom rustig je tijd bij het boeken van een huurauto, zodat je alle voorwaarden en regels door kan lezen.

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.