Toffe roadtrip Mallorca

Langs de mooiste stranden in 1 dag
Rosa-Lee Deiman
Rosa-Lee - Reisspecialist

Het Spaanse Mallorca kent vele stranden en verstopte baaitjes die echt de moeite waard zijn! Mocht je een vakantie naar Mallorca gepland hebben, hou dan zeker een dagje vrij en huur een auto. Zo kun je meerdere prachtige plekjes in één dag ontdekken… Om je een handje te helpen hebben we een roadtrip samengesteld langs de zuidkust van Mallorca.

 

Cala Pi

We beginnen bij het bekende Cala Pi. Het strand van Cala Pi ligt in het zuidwesten van het eiland en is gemakkelijk te bereiken met de auto. Nadat de auto geparkeerd is, loop je via een trap richting het strand. TIP: neem halverwege de trap een kleine pauze om de perfecte foto van het strand te maken. Cala Pi ligt tussen twee grote rotsen, waardoor je in een oase van rust terecht komt. Het strand zelf is vrij klein, maar toen wij er waren (begin juli) was er meer dan genoeg plek om je handdoek uit te rollen. Op het strand zelf zijn geen voorzieningen, maar bovenaan de trap zit onder andere een restaurant en een winkeltje.

Tip: lees ook over de mooiste stranden van Mallorca

 

Es Trenc

Onze volgende stop is Es Trenc. Wanneer dit strand in zicht komt, zal je gegarandeerd één ding opvallen: het extreem blauwe water. Op een paar kilometer afstand kun je dit al zien. Het lijkt wel een Caribisch strand… Het enige nadeel is dat het parkeren niet altijd even gemakkelijk gaat hier. Er is wel een parkeerplaats aanwezig, maar dit is een flink stukje lopen. Gelukkig maken het hagelwitte strand en de azuurblauwe zee veel goed.

Tip: weten in welk hotel je moet overnachten? Bekijk de leukste hotels op Mallorca!  

 

Calo des Moro

Calo des Moro is zeker weten één van de mooiste baaien van het eiland. Ook hier vind je een grote (gratis) parkeerplaats waar je de huurauto kunt neerzetten. Vervolgens is het een flink stukje wandelen, maar dan heb je ook wat… Loop de steile trap af en laat je betoveren door de indrukwekkende omgeving. Calo des Moro is het perfecte voorbeeld van een verstopte baai. Omdat de baai bestaat uit rotsen, is er weinig tot geen plek om languit te gaan liggen. Toch is het echt de moeite waard. Haal je snorkelset uit de tas en neem een duik!

TIP: wil je tussendoor ook de hoofdstad van Mallorca bezoeken? Lees dan hier alles over Palma de Mallorca!

 

Cala Llombards

Cala Llombards kan perfect gecombineerd worden met Calo des Moro, het ligt namelijk maar 5 minuutjes van elkaar. Ook dit strand wordt omgeven door hoge rotsen en heeft onwijs helder water. Je vindt hier relatief meer faciliteiten dan bij de andere stranden, zoals een bar, toiletten, een douche en ligbedjes.

 

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.