Wat zijn de mooiste stranden van Aruba?

Dit zijn onze favorieten
Maaike - Reisspecialist

Gaan jullie binnenkort naar het zonovergoten Aruba? Op dit tropische eiland kun je allerlei activiteiten ondernemen, maar waar Aruba écht om bekend staat zijn de prachtige stranden! Tijdens jullie vakantie moeten jullie dan ook zeker langs een aantal van deze pareltjes gaan… Voeten in het zand, genieten van het uitzicht of snorkelend op zoek naar de mooiste vissen!

1. Palm Beach

Zonder twijfel is Palm Beach het beroemdste strand van Aruba. De badplaats heeft veel zonuren en is de laatste jaren erg populair geworden onder toeristen. Je kunt er veel luxe hotels en resorts vinden, ideaal voor een onbezorgde vakantie. Palm Beach is een strand / kustlijn van 3,5 kilometer lang. Langs het strand zijn naast de vele hotels ook veel leuke restaurantjes en bars waar jullie heerlijk kunnen eten of genieten van een koud drankje.

Door het rustige zeewater bij Palm Beach is dit stukje zee erg geschikt om te snorkelen of duiken. Ontdek de scheepswrakken, schildpadden en gekleurde visjes… Een fantastische omgeving!

>> Bekijk hier alle hotels & resorts bij Palm Beach

2. Eagle Beach

Een iets rustiger, en misschien wel het mooiste strand van Aruba is Eagle Beach. Het strand van Eagle Beach is het breedste zandstrand van het eiland. Vergeleken met de volgebouwde kust bij Palm Beach, is Eagle Beach een oase van rust. Op het strand staan veel bomen, waardoor je ook gemakkelijk even lekker in de schaduw kunt relaxen.

Let op: een paar maanden per jaar broeden er op Eagle Beach veel schildpadden, daarom is in die periode een deel van het strand afgesloten. Rond zonsondergang heb je de kans om veel baby schildpadjes te zien!

>> Bekijk hier alle hotels & resorts bij Eagle Beach

3. Druif Beach

Druif Beach

Eigenlijk is Druif Beach niet eigen strand, maar een onderdeel van Eagle Beach. Het strand heeft parelwit zand, en het is er heerlijk rustig. Langs de kust van Druif Beach staan wat kleinschaligere hotels, niet de grote super-de-luxe resorts. Vanuit hier kunnen jullie gemakkelijk allerlei watersporten uitoefenen en genieten van het prachtige weer!

>> Bekijk hier alle hotels & accommodaties bij Druif Beach


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.