De leukste musea in Rotterdam

Lees hier onze 6 tips!
Musea Rotterdam
Demi - Reisspecialist

Spendeer jij het liefst jouw vrije tijd door in een museum? Ben jij gek op verschillende soorten kunst, interesseer jij je altijd in verschillende culturen en ben jij zelf ook creatief ingesteld? Dan hebben wij voor jou de leukste musea in Rotterdam op een rijtje gezet. Voeg ze maar toe op jouw to do lijstje! Welke ga jij als eerst bezoeken?

6x de leukste musea in Rotterdam

1. Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen is naast het oudste museum van Rotterdam misschien ook wel één van de bekendste musea van deze havenstad. Dit veelzijdige museum is gelegen midden in het hartje van Rotterdam en beschikt over maar liefst meer dan 150.000 prachtige kunstwerken. Jullie vinden hier vooral een mix van de westerse kunstgeschiedenis van de middeleeuwen tot aan de kunst van nu. Het museum gaat momenteel een grote renovatie tegemoet (waar zelfs 7 jaar voor wordt uitgetrokken…), waardoor jullie vanaf dit jaar alle topstukken bij Depot Boijmans Van Beuningen kunnen vinden. Dit komvormige spiegelgebouw is dan ook een échte eyecatcher voor zowel toeristen als inwoners van de stad. Wanneer breng jij een bezoekje aan dit geweldige museum?

 

Tijdelijk adres
Melkkoppad 15
3015 CR Rotterdam

2. Maritiem Museum

Wie een fan is van de scheepvaart en wiens hartje sneller gaat kloppen van historische schepen, kranen én de haven van Rotterdam zit bij het Maritiem Museum op de juiste plek. Dit museum is geschikt voor zowel jong als oud! Jullie kunnen hier onder andere luisteren naar verschillende verhalen, diverse topstukken bewonderen en meedoen aan verschillende activiteiten die het museum organiseert. Kom erachter hoe de wereldhaven van Rotterdam is ontstaan en waan jezelf in een werkelijk waar avontuur. Wanneer je gek bent op musea mag een bezoekje aan dit museum in Rotterdam zeker niet missen…

 

Adres
Leuvehaven 1
3011 EA Rotterdam

3. Kunsthal Rotterdam

Op 1 november 1992 opende de Kunsthal Rotterdam haar deuren en sindsdien trekt het museum jaarlijks een hoop liefhebbers die geïnteresseerd zijn in de moderne architectuur. In het museum vinden jullie zeven verschillende hallen waar tentoonstellingen worden gegeven. Daarnaast kunnen jullie ook terecht in het Kunsthalcafé en is er een Auditorium voor verschillende sprekers waar jullie plaats kunnen nemen. Waan jezelf een weg langs de verschillende kunststromingen en ontdek het brede programma die de Kunsthal Rotterdam jullie te bieden heeft… Een echte must visit!

 

Adres
Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam

4. Nederlands Fotomuseum

Fotoliefhebbers opgelet! In het Nederlands Fotomuseum vinden jullie een schitterende collectie van ruim 5,5 miljoen verschillende beelden. Of je nu op zoekt bent naar historische of hedendaagse fotografie, jullie vinden hier letterlijk van alles en nog wat. Ook kunnen jullie hier regelmatig een tentoonstelling bijwonen van verschillende (bekende) nationale- en internationale fotograven. Omdat het museum een eigen restauratie atelier heeft, is dit één van de belangrijkste fotografiemusea van héél Europa! Wat ons betreft zeker de moeite waar om een keer te hebben gezien…

 

Adres
Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam

5. Wereldmuseum Rotterdam

Wanneer je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Rotterdam, is een bezoekje aan het Wereldmuseum het zeker waard. Ga tot 130 jaar terug in de tijd en ontdek de verzamelingen die door de Rotterdammers zijn samengesteld. In het museum vinden jullie een collectie met ruim 83.000 verschillende objecten van verschillende voorwerpen. Dit moderne museum is vorig jaar helemaal gerenoveerd waardoor jullie een nieuwe tentoonstellingsopzet kunnen bewonderen. Ontdek de rijkdom aan culturen die deze stad jullie te bieden heeft en bewonder dit super diverse museum!

 

Adres
Willemskade 25
3016 DM Rotterdam

6. Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut is een museum die in het teken staat van architectuur, design & digitale cultuur met innovatie als thema. Bewonder de verschillende exposities, luister naar debatten en doe mee met de verschillende workshops. Kom in aanraking met vernieuwde materialen en technieken en experimenteer er zelf op los. Daarnaast vinden jullie in het museum ook een bibliotheek, een boekenwinkel en een gezellig museumcafé direct aan ’t water.

Adres
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

Op zoek naar meer inspiratie, tips en reisverhalen? Lees dan hier onze andere VakantieDealz blogs.


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.