Highlights van Kaapverdië

Bekijk de tips voor alle Kaapverdische Eilanden!
Maaike - Reisspecialist

Kaapverdie, of wel de Kaapverdische Eilanden, is een land dat bestaat uit verschillende eilandjes in de Atlantische Oceaan voor de westkust van Afrika. Hoewel wij het land Kaapverdie noemen, heet het land officieel Cabo Verde. Deze naam wordt in veel landen (en in het land zelf) gebruikt, maar in Nederland wordt het land bijna nooit zo genoemd. Kaapverdie is erg populair als vakantieland, dit omdat het hier het hele jaar door lekker warm is.

Benieuwd wat je op deze pagina over de Kaapverdische Eilanden kunt vinden?

 • Landschap Kaapverdie
 • Klimaat & weer Kaapverdie
 • Ligging Kaapverdie
 • Vliegtijd Kaapverdie
 • Verschillende eilanden Kaapverdie
 • Kaart Kaapverdie
 • Highlights top 5

Kaapverdische Eilanden

De eilandengroep ‘de Kaapverdische Eilanden’ bestaat uit twaalf verschillenden eilanden, onderverdeeld in twee verschillende regio’s; de Noordelijke eilandengroep & de Zuidelijke eilandengroep. De bekendste eilanden zijn Sal, Boa Vista, Santiago en Brava.

Noordelijke eilandengroep
Boa Vista, Branco, Razo, Sal, Santa Luzia, Santo Antao, Sao Nicolau & Sao Vicente

Zuidelijke eilandengroep
Brava, Fogo, Maio & Santiago

Kaapverdie landschap

Kaapverdie heeft over het algemeen een droog landschap, weinig vegetatie en heeft een bergachtig karakter. Het hoogste punt van de Kaapverdische Eilanden is de actieve vulkaan Pico de Fogo op het gelijknamige eiland Fogo. Voor een eilandengroep zoals Kaapverdie is het noemen van één landschap vrij ingewikkeld, dat komt omdat elk eiland uniek is en eigen kenmerken heeft.

Kaart & ligging Kaapverdie

De Kaapverdische Eilanden liggen voor de westkust van Afrika (Senegal) in de Atlantische Oceaan. Op onderstaande Kaapverdie kaart zie je precies waar welk eiland ligt.

Vliegtijd Kaapverdie

Hoe lang is het vliegen naar Kaapverdie vanaf Amsterdam? De vliegtijd Amsterdam – Kaapverdie hangt af van het aantal overstappen die jullie tijdens de reis moeten maken. Maar, de gemiddelde vliegtijd naar Kaapverdie bedraagt zes uur.

Highlights top 5

Naast genieten van de zon, zee & strand kun je ook veel activiteiten ondernemen op de Kaapverdische Eilanden. Wij hebben de highlights top 5 van Kaapverdie gemaakt, zodat je de hoogtepunten van de eilandengroep niet kunt missen!

1. Pico de Fogo

Pico de Fogo is een actieve vulkaan op het eiland Fogo én het hoogste punt van Kaapverdië.

2. Buracona

Buracona is een natuurlijk zwembad (!) en daarnaast één van de beste duikspots van Kaapverdië.

3. Santiago

Van alle Kaapverdische Eilanden is Santiago de grootste en meest groene.

4. Serra Malagueta Natural Park

Een prachtig natuurpark op het grootste eiland van Kaapverdie. Er zijn alleen al 124 verschillende soorten planten!

5. Pedra Lume Salt Crater

Kaapverdie heeft een deel zoutzee water. Als je hier induikt kun je blijven drijven op het water…


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

 • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

 • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

 • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

 • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.