De leukste gratis activiteiten in Londen

Lees hier onze 10 tips!
Demi - Reisspecialist

Staat een stedentrip naar Londen ook op jullie bucketlist? Zoals jullie vast en zeker wel weten is Londen niet de meest goedkoopste stedentrip die jullie kunnen maken. Daarom hebben wij voor jullie een rijtje gemaakt met 10 tips voor de leukste gratis activiteiten in Londen. Zo hebben jullie nét wat extra geld over om uitgebreid te kunnen shoppen of dineren…

 

1. Wandeling langs de bezienswaardigheden

Misschien wel voor de hand liggend, maar kies ervoor om tijdens jullie citytrip naar Londen zeker de highlights van deze prachtige stad te ontdekken! Wandel langs de bekende bezienswaardigheden zoals de Big Ben, de Londen Eye of Buckingham Palace. Willen jullie er zeker van zijn niks te missen? Kies er dan voor om een gratis tour te doen. Jullie vinden genoeg ‘free walking tours’ in deze grote stad. Het is alleen wel zo netjes om de gids een kleine gooi te geven. Maar dit is zeker de moeite waard!

 

2. Ontdek de musea

De meeste musea die Londen heeft, zijn gratis te bezoeken. Bezoek onder andere het British Museum waar je achter de Britse geschiedenis komt. Zijn jullie meer moderne kunstliefhebbers? Ga dan naar het Tate Modern, waar jullie prachtige kunstwerken kunnen bewonderen van onder andere Andy Warhol. Ook vinden jullie hier een Turbine Hall, waar twee keer per jaar een andere kunstenaar zijn of haar werken laat zien. Andere musea die gratis te bezoeken zijn, zijn het Victoria and Albert Museum of het Natural History Museum. Hier vinden jullie de geschiedenis over dinosaurussen, bijzondere dieren of kunnen jullie meemaken hoe het voelt om een aardbeving mee te maken… Gaaf!

 

3. Bezoek verschillende food markten

Jullie zijn vast en zeker bekend met het concept food markten. Naast onze eigen bekende foodhallen in Amsterdam heeft Londen ook tal van food marktjes. Bezoek bijvoorbeeld de bekende Borough market, waar jullie rond kunnen lopen en de verschillende keukens leren kennen. Natuurlijk moet je wel betalen voor je eten, maar je kunt vast en zeker een paar hapjes scoren om gratis te proeven!

 

4. Picknicken in één van de parken

Wanneer het zonnetje buiten schijnt, is er niks beters dan picknicken in één van de stadsparken die Londen bezit. Bezoek bijvoorbeeld één van de Royal Parks of London en plof hier neer met een kleedje en wat heerlijke hapjes. Denk hierbij aan de Kensington Gardens, het Greenwich Park, Regent’s Park of het Hyde park. Willen jullie tegelijkertijd wilde dieren ontdekken? Kies dan voor het Richmond Park, waar de kans groot is dat jullie herten tegenkomen! In ieder geval is er keus genoeg…

 

5. Platform 9¾

Harry Potter fans opgelet! Natuurlijk mogen jullie een bezoekje aan het bekende Platform 9¾ zeker niet missen… Op het King’s Cross station vinden jullie het geheime platform 9¾. Maak een foto met de trolley die half in de muur verdwijnt en vertel bij thuiskomst je familie over een bezoekje aan de Zweinsteinexpress…

 

 

6. Word on the Water

Zijn jullie boekenliefhebbers? Bezoek dan zeker een paar boekenwinkels in Londen, die bekend staan om hun oude en vreemde uitstraling. Liever op zoek naar wat alternatiefs? Stap aan boord van Word on the Water. Dit is een ‘boekenwinkel’ die tussen Londen, Camden Lock en Paddington vaart. Dit 100 jaar oude Nederlandse binnenschip verkoopt zowel nieuwe als tweedehands boeken. Natuurlijk hoeven jullie niet iets te kopen en kunnen jullie ook gewoon gratis rondsnuffelen…

 

7. The Scoop

Bij The Scoop kunnen jullie terecht voor gratis openluchtvoorstellingen. Bij deze hotspot kunnen jullie via grote schermen ’s zomers een concert, voorstelling of film bewonderen. Let op! In het amfitheater is een plek voor maximaal 800 mensen en geldt: first come, first serve. Wees dus op tijd als jullie één van deze voorstellingen willen bijwonen.

 

8. Changing of The Guard

Altijd al benieuwd geweest hoe de wisseling van de wachtceremonie bij Buckingham Palace eruitziet? Kijk dan naar deze traditionele ceremonie bij Buckingham Palace of bij de Horse Guard Parade. Jullie zullen de wachten zien in een traditionele rood uniform met berenmutsen. Altijd leuk om een keertje in ’t echt te hebben gezien!

 

9. Abbey Road

Camera klaar voor actie? Fotograaf jezelf als een échte Beatle liefhebber op het bekende zebrapad! In 1969 namen The Beatles hun laatste album op in de studio van Abbey Road. Deze studio en het zebrapad zijn sindsdien een beroemde highlight van Londen. Let wel op het verkeer wat van alle kanten komt, je wilt immers wel veilig kunnen oversteken…

 

10.Vermaak jezelf in een Comedy Club

De Angel Comedy Club staat bekend om haar gratis en vooral ook geweldige shows! Jullie kunnen hier elke dag van de week terecht voor een gratis show waarbij verschillende voorstellingen worden gegeven. Zo zijn er een open mic nights, wordt er volop geïmproviseerd of komen bekende namen hier hun try-outs doen. Een andere bekende comedy club is Antoher Free Comedy Night. Zorg er wel voor dat je op tijd komt, aangezien je niet kunt reserveren.

 

Meer leuke blogs lezen? Bekijk hier alle VakantieDealz blogs!

 


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.