Smalle kanalen, romantische bruggetjes en een heerlijke sfeer… Eerlijk is eerlijk, Puerto de Mogán voelt aan als klein Venetië, maar dan met een Spaans tintje. Direct wanneer wij de gemoedelijke plaats binnenrijden, weet ik dat ik hier wel even wil vertoeven… Je ziet de locals zwemmen in de zee én het kanaal en ik spot een fantastische plek op het terras aan de boulevard van Puerto de Mogán. In deze blog deel ik mijn tips voor het Klein Venetië van Gran Canaria!

Puerto de Mogán: Klein Venetië

Helemaal in het zuiden van Gran Canaria vind je de gezellige badplaats Puerto de Mogán. Vroeger diende deze plaats alleen als praktisch vissersdorp, maar tegenwoordig is het zeer geliefd bij zowel de lokale Spanjaarden als bij de toeristen. Het plaatsje op de Canarische Eilanden is erg idyllisch. Dit komt vooral door de ligging direct aan zee en de witte huisjes tegen de kliffen aan. Daarnaast zijn er veel prachtige straatjes met vrolijk gekleurde bloemen.

 

Restaurantjes in Puerto de Mogán

Eigenlijk zijn er twee hotspots waar je de leukste restaurants van Puerto de Mogán kunt vinden. Namelijk in de haven én aan de boulevard bij het strand. Bij de haven zijn verschillende restaurantjes waar je de verse vangst van de dag direct op je bord kunt krijgen. Verser dan dat wordt het niet!

Aan de boulevard zijn wat diversere restaurantjes te vinden. Zo hebben we zelf een crepe met ijs gegeten bij Gelatomanio. Je kunt hier uren genieten van een lekker drankje en mooi uitzicht over het strand.

 

Strand Puerto de Mogán

Puerto de Mogán heeft een fijn en breed strand. Omdat het strand in een baai ligt, is het water vrij rustig. Ideaal dus ook voor de kleinste strandgangers. Aan het begin van het strand kun je een strandbedje huren. Wil je liever gewoon op je handdoek liggen? Loop dan door en kies een plekje op het zand uit.

Onderwaterwereld bij Puerto de Mogán

Naast dat Puerto de Mogán bekend staat als Klein Venetië, staat de plaats ook bekend om de prachtige onderwaterwereld. Duikers en snorkelliefhebbers weten het water voor de kustplaats al jaren te vinden. Voor de kust vind je er namelijk gekleurde vissen en zelfs een scheepswrak! Ben je niet zo van het duiken of snorkelen? Vanaf de haven kun je met een duikboot een bezoekje brengen aan het onderwatermuseum. Hoe tof is dat?

 

De markt van Puerto de Mogán

Een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder een souvenir! De leukste souvenirs scoor je op de markt van Puerto de Mogán (Mercadillo de Mogan). Elke vrijdagmorgen van 09:00 tot 14:00 uur kun je hier van alles kopen.

 

Meer inspiratie opdoen? Lees dan onze andere blogs!

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter