Op een stalen ros door de sneeuw

Wintersport op z’n Nederlands
Maaike - Reisspecialist

Denk je aan Nederland, dan denk je aan fietsen… Waar op de wereld je ook bent; je komt overal wel een Nederlander tegen op een stalen ros. Nou ja, overal?! Tot voor kort zagen we weinig fietsen voorbijkomen op de piste, maar dat is inmiddels verleden tijd. In de Franse skiplaats Les Menuires zie je tegenwoordig de reiziger de berg afroetsjen op een fatbike. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt?

 

Fietsen door de sneeuw

Skiën kennen we inmiddels wel… De echte dare devils zijn op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen. De latten werden opzij gelegd, en de fatbike werd het nieuwe vervoersmiddel. Op de beroemde Roc’n Bob baan (voorheen vooral gebruikt voor een ritje met de slee) in de skiplaats Les Menuires kun je met de fiets de sneeuw door.

Op het begin voelt de afdaling ietwat onwennig. We zijn zo’n gladde ondergrond natuurlijk helemaal niet gewend. Maar wees gerust; vooraf krijgt elke deelnemer een uitgebreide instructie en tips om veilig de berg af te gaan. Ook word je goed beschermd door een full-face schokbestendige helm en bodyprotector.

Daarnaast zit je uiteraard niet op een oldskool omafiets, maar op een speciaal ontwikkelde fatbike. Deze fietsen hebben extra brede banden met een grof profiel, waardoor je veel grip hebt in de sneeuw.

 

Informatie

Kosten: €35,- per persoon
Wat:
2 afdalingen van 4 km lang
Wanneer:
woensdag, donderdag en vrijdag / 08:30
Waar: La Croisette – 73440 Les Menuires
Meer info: check de site!


Beste deals voor jou

Beste deals voor jou Bekijk alle deals

Laat je inspireren door onze reisspecialisten

Laat je inspireren door onze reisspecialisten Laat je nog meer inspireren op ons blog

Zo werkt vakantiedealz

  • Dat ligt een beetje aan je definitie, maar strikt genomen niet. Vakantiedealz organiseert zelf geen reizen en bemiddelt hier ook niet in. Wij helpen je alleen de pareltjes te vinden tussen het enorme aanbod van allerlei reisorganisaties, zodat jij een goedkope vakantie kunt boeken. We zijn onafhankelijk en dus niet aangesloten bij specifieke reisorganisaties.

  • Voor alle deals die wij spotten geldt OP=OP. Helaas kunnen wij niet in de boekingssystemen van reisorganisaties kijken, waardoor we geen idee hebben wat het actuele aantal beschikbare opties voor die prijs is. Is de prijs hoger geworden of de vakantie uitverkocht? Dan is iemand je helaas voor geweest.

  • Wij stellen onszelf altijd de vraag: zou je hier zelf willen verblijven? Is het antwoord ‘ja’? Dan promoten we dit hotel graag op de site. Daarnaast houden we er altijd rekening mee dat een hotel minimaal beoordeeld is met een 7.

  • De vanaf-prijs die wij communiceren, is op dat moment de laagste prijs voor de vakantie die je voor je ziet. Dit is (in veel gevallen) voor één bepaalde vertrekdatum of vertrekperiode. Heb je andere wensen? Zoals een andere vertrekdatum, ander aantal dagen of een andere airport, dan kan het zijn dat de prijs verandert.