Denk je aan Nederland, dan denk je aan fietsen… Waar op de wereld je ook bent; je komt overal wel een Nederlander tegen op een stalen ros. Nou ja, overal?! Tot voor kort zagen we weinig fietsen voorbijkomen op de piste, maar dat is inmiddels verleden tijd. In de Franse skiplaats Les Menuires zie je tegenwoordig de reiziger de berg afroetsjen op een fatbike. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt?

 

Fietsen door de sneeuw

Skiën kennen we inmiddels wel… De echte dare devils zijn op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen. De latten werden opzij gelegd, en de fatbike werd het nieuwe vervoersmiddel. Op de beroemde Roc’n Bob baan (voorheen vooral gebruikt voor een ritje met de slee) in de skiplaats Les Menuires kun je met de fiets de sneeuw door.

Op het begin voelt de afdaling ietwat onwennig. We zijn zo'n gladde ondergrond natuurlijk helemaal niet gewend. Maar wees gerust; vooraf krijgt elke deelnemer een uitgebreide instructie en tips om veilig de berg af te gaan. Ook word je goed beschermd door een full-face schokbestendige helm en bodyprotector.

Daarnaast zit je uiteraard niet op een oldskool omafiets, maar op een speciaal ontwikkelde fatbike. Deze fietsen hebben extra brede banden met een grof profiel, waardoor je veel grip hebt in de sneeuw.

 

Informatie

Kosten: €35,- per persoon
Wat:
2 afdalingen van 4 km lang
Wanneer:
woensdag, donderdag en vrijdag / 08:30
Waar: La Croisette – 73440 Les Menuires
Meer info: check de site!

altijd-de-beste-aanbiedingen-vakantiediscounter